Pentru că nu a putut vizita Cetatea. O familie din Oradea cere despăgubiri Primăriei Deva

Emblema reşedinţei de judeţ este în reabilitare de mai mulţi ani

o familie 1

Nu doar devenii sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă de ani și ani cu Cetatea Deva. Știm cu toții, probabil, că nu se mai poate urca sau coborî pe jos.

Plimbare printre bolovani

o familieDacă vrei să vizitezi simbolul reședintei de județ, nu ai decât să urci cu telecabina, însă odată ajuns sus te poți bucura doar de priveliștea oferită de frumusețile locului, deoarece cetatea este un adevărat șantier, compus din multe scări de lemn, schele și bolovani. O familie din Oradea a așternut nemulțumirea vis-a-vis de experiența pe care a trăit-o recent la Cetatea Deva. „Bună ziua. În 31 ianuarie, am sosit tocmai din Oradea pentru a vizita cetatea Deva, pentru prima oară, după 20 de ani. Am parcurs un drum de 380 de kilometri dus-întors. Am ajuns la baza cetății, am cerut două bilete doar pentru urcare, căci am dorit să ne întoarcem pe jos. «Nu se poate, drumul e închis. – Bine.» Am luat dus-întors. Când am ajuns sus, stupoare: puțin peste 100 de trepte, care nu duc nicăieri. Totul un șantier, totul închis. Nici măcar un restaurant sau o cofetărie. NIMIC! O DECEPȚIE COMPLETĂ ! Am plecat fără să vizităm practic nimic, după 380 de kilometri parcurși. În concluzie, AM DORI să fiți înțelegători și să ne RAMBURSAȚI BANII pe BILETELE de URCARE-COBORÂRE. Măcar atât să oferiți turiștilor care NU am nici măcar posibilitatea SĂ ȘTIE că sus e totul închis, căci jos la îmbarcare nu scrie nimic, nimeni nu zice nimic, și nici pe mărețul site al Primăriei nu există vreo informație. Aștept un răspuns din partea dumneavoastră pe email! Cu dezamăgire, Familia Rizea”,  este mesajul bihorenilor.  „Am văzut și noi această petiție. Pot să vă spun că există un panou de avertizare chiar la urcare, cum că cetatea este un șantier în lucru, iar zona de vizitare este limitată. Deocamdată nu putem amenaja locuri de relaxare, să fie și suveniruri, așa cum au solicitat în petiție. Să sperăm ca pe viitor, când se vor încheia lucrările vom avea și așa ceva, astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Însă până prin luna august a acestui an, nu se poate amenaja nimic, doar după ce lucrările vor fi finalizate”, a declarat Melania Iscru, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Deva.

Fără despăgubiri, pentru a nu crea un precedent

Potrivit reprezentanților Primăriei Deva, nici nu intră în discuție ca acești oameni să fie despăgubiți. „În ceea ce privește despăgubirea, este foarte greu de spus, pentru că dacă am da curs acestei solicitări, ar veni toți care vizitează cetatea să ceară bani. S-ar crea un precedent și nu ne dorim acest lucru. Noi ne dorim să vină cât mai mulți vizitatori, de aceea anul acesta vom și încerca să animăm oarecum cetatea, dar despre acest lucru nu vă putem spune mai multe acum”, a conchis Melania Iscru. Lucrările de reabilitare a cetății sunt programate a fi finalizate spre sfârșitul acestui an, atunci când sunt așteptați și turiștii, care probabil își vor face o altă impresie față de cei care se încumetă să viziteze acum cetatea. (Petronela Tămaș)

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Pentru că nu a putut vizita Cetatea. O familie din Oradea cere despăgubiri Primăriei Deva

  1. d

    trebuia despagubiti acesti oradeni. nu e normal cum arata cetatea deva fara sa fie finalizate toate incintele

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa