Pentru că nu a putut vizita Cetatea. O familie din Oradea cere despăgubiri Primăriei Deva

Emblema reşedinţei de judeţ este în reabilitare de mai mulţi ani

o familie 1

Nu doar devenii sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă de ani și ani cu Cetatea Deva. Știm cu toții, probabil, că nu se mai poate urca sau coborî pe jos.

Plimbare printre bolovani

o familieDacă vrei să vizitezi simbolul reședintei de județ, nu ai decât să urci cu telecabina, însă odată ajuns sus te poți bucura doar de priveliștea oferită de frumusețile locului, deoarece cetatea este un adevărat șantier, compus din multe scări de lemn, schele și bolovani. O familie din Oradea a așternut nemulțumirea vis-a-vis de experiența pe care a trăit-o recent la Cetatea Deva. „Bună ziua. În 31 ianuarie, am sosit tocmai din Oradea pentru a vizita cetatea Deva, pentru prima oară, după 20 de ani. Am parcurs un drum de 380 de kilometri dus-întors. Am ajuns la baza cetății, am cerut două bilete doar pentru urcare, căci am dorit să ne întoarcem pe jos. «Nu se poate, drumul e închis. – Bine.» Am luat dus-întors. Când am ajuns sus, stupoare: puțin peste 100 de trepte, care nu duc nicăieri. Totul un șantier, totul închis. Nici măcar un restaurant sau o cofetărie. NIMIC! O DECEPȚIE COMPLETĂ ! Am plecat fără să vizităm practic nimic, după 380 de kilometri parcurși. În concluzie, AM DORI să fiți înțelegători și să ne RAMBURSAȚI BANII pe BILETELE de URCARE-COBORÂRE. Măcar atât să oferiți turiștilor care NU am nici măcar posibilitatea SĂ ȘTIE că sus e totul închis, căci jos la îmbarcare nu scrie nimic, nimeni nu zice nimic, și nici pe mărețul site al Primăriei nu există vreo informație. Aștept un răspuns din partea dumneavoastră pe email! Cu dezamăgire, Familia Rizea”,  este mesajul bihorenilor.  „Am văzut și noi această petiție. Pot să vă spun că există un panou de avertizare chiar la urcare, cum că cetatea este un șantier în lucru, iar zona de vizitare este limitată. Deocamdată nu putem amenaja locuri de relaxare, să fie și suveniruri, așa cum au solicitat în petiție. Să sperăm ca pe viitor, când se vor încheia lucrările vom avea și așa ceva, astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Însă până prin luna august a acestui an, nu se poate amenaja nimic, doar după ce lucrările vor fi finalizate”, a declarat Melania Iscru, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Deva.

Fără despăgubiri, pentru a nu crea un precedent

Potrivit reprezentanților Primăriei Deva, nici nu intră în discuție ca acești oameni să fie despăgubiți. „În ceea ce privește despăgubirea, este foarte greu de spus, pentru că dacă am da curs acestei solicitări, ar veni toți care vizitează cetatea să ceară bani. S-ar crea un precedent și nu ne dorim acest lucru. Noi ne dorim să vină cât mai mulți vizitatori, de aceea anul acesta vom și încerca să animăm oarecum cetatea, dar despre acest lucru nu vă putem spune mai multe acum”, a conchis Melania Iscru. Lucrările de reabilitare a cetății sunt programate a fi finalizate spre sfârșitul acestui an, atunci când sunt așteptați și turiștii, care probabil își vor face o altă impresie față de cei care se încumetă să viziteze acum cetatea. (Petronela Tămaș)

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Pentru că nu a putut vizita Cetatea. O familie din Oradea cere despăgubiri Primăriei Deva

  1. d

    trebuia despagubiti acesti oradeni. nu e normal cum arata cetatea deva fara sa fie finalizate toate incintele

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare