Pentru că nu a putut vizita Cetatea. O familie din Oradea cere despăgubiri Primăriei Deva

Emblema reşedinţei de judeţ este în reabilitare de mai mulţi ani

o familie 1

Nu doar devenii sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă de ani și ani cu Cetatea Deva. Știm cu toții, probabil, că nu se mai poate urca sau coborî pe jos.

Plimbare printre bolovani

o familieDacă vrei să vizitezi simbolul reședintei de județ, nu ai decât să urci cu telecabina, însă odată ajuns sus te poți bucura doar de priveliștea oferită de frumusețile locului, deoarece cetatea este un adevărat șantier, compus din multe scări de lemn, schele și bolovani. O familie din Oradea a așternut nemulțumirea vis-a-vis de experiența pe care a trăit-o recent la Cetatea Deva. „Bună ziua. În 31 ianuarie, am sosit tocmai din Oradea pentru a vizita cetatea Deva, pentru prima oară, după 20 de ani. Am parcurs un drum de 380 de kilometri dus-întors. Am ajuns la baza cetății, am cerut două bilete doar pentru urcare, căci am dorit să ne întoarcem pe jos. «Nu se poate, drumul e închis. – Bine.» Am luat dus-întors. Când am ajuns sus, stupoare: puțin peste 100 de trepte, care nu duc nicăieri. Totul un șantier, totul închis. Nici măcar un restaurant sau o cofetărie. NIMIC! O DECEPȚIE COMPLETĂ ! Am plecat fără să vizităm practic nimic, după 380 de kilometri parcurși. În concluzie, AM DORI să fiți înțelegători și să ne RAMBURSAȚI BANII pe BILETELE de URCARE-COBORÂRE. Măcar atât să oferiți turiștilor care NU am nici măcar posibilitatea SĂ ȘTIE că sus e totul închis, căci jos la îmbarcare nu scrie nimic, nimeni nu zice nimic, și nici pe mărețul site al Primăriei nu există vreo informație. Aștept un răspuns din partea dumneavoastră pe email! Cu dezamăgire, Familia Rizea”,  este mesajul bihorenilor.  „Am văzut și noi această petiție. Pot să vă spun că există un panou de avertizare chiar la urcare, cum că cetatea este un șantier în lucru, iar zona de vizitare este limitată. Deocamdată nu putem amenaja locuri de relaxare, să fie și suveniruri, așa cum au solicitat în petiție. Să sperăm ca pe viitor, când se vor încheia lucrările vom avea și așa ceva, astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Însă până prin luna august a acestui an, nu se poate amenaja nimic, doar după ce lucrările vor fi finalizate”, a declarat Melania Iscru, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Deva.

Fără despăgubiri, pentru a nu crea un precedent

Potrivit reprezentanților Primăriei Deva, nici nu intră în discuție ca acești oameni să fie despăgubiți. „În ceea ce privește despăgubirea, este foarte greu de spus, pentru că dacă am da curs acestei solicitări, ar veni toți care vizitează cetatea să ceară bani. S-ar crea un precedent și nu ne dorim acest lucru. Noi ne dorim să vină cât mai mulți vizitatori, de aceea anul acesta vom și încerca să animăm oarecum cetatea, dar despre acest lucru nu vă putem spune mai multe acum”, a conchis Melania Iscru. Lucrările de reabilitare a cetății sunt programate a fi finalizate spre sfârșitul acestui an, atunci când sunt așteptați și turiștii, care probabil își vor face o altă impresie față de cei care se încumetă să viziteze acum cetatea. (Petronela Tămaș)

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Pentru că nu a putut vizita Cetatea. O familie din Oradea cere despăgubiri Primăriei Deva

  1. d

    trebuia despagubiti acesti oradeni. nu e normal cum arata cetatea deva fara sa fie finalizate toate incintele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții