PENTRU ALEGERILE PREZIDENȚIALE. Se desemnează membrii Biroului Electoral Județean

Abia au trecut alegerile europarlamentare și românii vor fi chemați, din nou, la urne, de această dată pentru desemnarea președintelui țării, scrutinul urmând a avea loc în toamnă.

În acest sens, după desemnarea Biroului Electoral Central, se înființează și Birourile Electorale Județene (BEJ), lucru ce se va întâmpla și în Hunedoara.

În această dimineață

Desemnarea judecătorilor care vor face parte din BEJ Hunedoara pentru alegerile prezidențiale se face în dimineața zilei de astăzi, conform procedurilor legale în vigoare. „În data de 4 septembrie 2019,  ora 9.00,  în şedinţă publică, la sediul Tribunalului Hunedoara , în  Sala de judecată nr.121, de la etajul  I, se va efectua desemnarea prin tragere la sorți a celor 3 judecători care vor face parte din biroul electoral județean, în conformitate cu prevederile articolului 18, alineat (2) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale punctului 16 din Anexa parte integrantă a Hotărârii Guvernului nr. 630 din 27 august 2019, privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2019”, a anunțat Tribunalul Hunedoara. Primul tur al alegerilor prezidențiale se va desfășura pe data de 10 noiembrie 2019. Dacă va fi nevoie și de un al doilea tur de scrutin, acesta va avea loc două săptămâni mai târziu.

Se știu deja câțiva candidați

Deși mai este ceva vreme până alegeri, dar nu foarte multă, numele câtorva candidați este cunoscut. Printre aceștia se află președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, susținut de PNL, dar și premierul Viorica Dăncilă, sprijinit de PSD. De asemenea, și-au mai anunțat intenția de a candida, printre alții, Dan Barna, din partea Alianței USR – PLUS, Mircea Diaconu, sprijinit de ALDE și Pro România, Ramona Bruynseels, susținută de Partidul Puterii Umaniste sau Viorel Cataramă, de la Dreapta Liberală și, foarte probabil, Kelemen Hunor ca reprezentant în alegeri al UDMR.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara