PENTRU ALEGERILE PREZIDENȚIALE. Se desemnează membrii Biroului Electoral Județean

Abia au trecut alegerile europarlamentare și românii vor fi chemați, din nou, la urne, de această dată pentru desemnarea președintelui țării, scrutinul urmând a avea loc în toamnă.

În acest sens, după desemnarea Biroului Electoral Central, se înființează și Birourile Electorale Județene (BEJ), lucru ce se va întâmpla și în Hunedoara.

În această dimineață

Desemnarea judecătorilor care vor face parte din BEJ Hunedoara pentru alegerile prezidențiale se face în dimineața zilei de astăzi, conform procedurilor legale în vigoare. „În data de 4 septembrie 2019,  ora 9.00,  în şedinţă publică, la sediul Tribunalului Hunedoara , în  Sala de judecată nr.121, de la etajul  I, se va efectua desemnarea prin tragere la sorți a celor 3 judecători care vor face parte din biroul electoral județean, în conformitate cu prevederile articolului 18, alineat (2) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale punctului 16 din Anexa parte integrantă a Hotărârii Guvernului nr. 630 din 27 august 2019, privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2019”, a anunțat Tribunalul Hunedoara. Primul tur al alegerilor prezidențiale se va desfășura pe data de 10 noiembrie 2019. Dacă va fi nevoie și de un al doilea tur de scrutin, acesta va avea loc două săptămâni mai târziu.

Se știu deja câțiva candidați

Deși mai este ceva vreme până alegeri, dar nu foarte multă, numele câtorva candidați este cunoscut. Printre aceștia se află președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, susținut de PNL, dar și premierul Viorica Dăncilă, sprijinit de PSD. De asemenea, și-au mai anunțat intenția de a candida, printre alții, Dan Barna, din partea Alianței USR – PLUS, Mircea Diaconu, sprijinit de ALDE și Pro România, Ramona Bruynseels, susținută de Partidul Puterii Umaniste sau Viorel Cataramă, de la Dreapta Liberală și, foarte probabil, Kelemen Hunor ca reprezentant în alegeri al UDMR.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției