Pe “lista neagră”. Igienizarea este o mare problemă pentru spitalele din judeţ

93

Inspectorii sanitari care au efectuat acţiuni de control în spitalele publice din judeţ au descoperit nereguli grave la 11 unităţi sanitare

salonControalele în spitalele publice din judeţul Hunedoara, din luna martie, care au fost desfaşurate de echipe de inspectori sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara au scos la iveală nereguli în majoritatea instituţiile sanitare verificate.

 Sistemul sanitar, sub linia de plutire

În raportul înaintat Ministerului Sănătăţii, sunt trecute nouă spitale şi două sanatorii în care condiţiile în care sunt trataţi pacienţii lasă de dorit. Infiltraţiile de apă şi mucegai, stau alături de problemele de igienizare pe care se pare că majoritatea spitalelor din judeţ se confruntă şi asta nu doar la nivelul saloanelor.La Spitalul din Vulcan au fost descoperite deficienţe la punctul de sterilizare din ambulatoriul de specialitate, în timp ce la Spitalul Orăşenesc din Haţeg staţia de sterilizare centrală prezenta infiltraţii de apă pluvială. Alte probleme sunt legate de depozitarea deşeurilor medicale periculoase sau funcţionarea în condiţii improprii a spălătoriilor sau a blocului alimentar, cum s-a constatat la Spitalul Municipal din Orăştie. În multe dintre instituţiile sanitare care apar pe “lista neagră”, sunt necesare lucrări de reparaţii, pentru care sunt necesare fonduri consistente.

Toate aceste nereguli care ilustrează starea deloc igienică în care se află aceste instituţii sanitare autorizate de stat, este cunoscută reprezentanţilor DSP Hunedoara. “Acestea sunt probleme pe care noi le cunoşteam. Infiltraţiile din pereţi, grupurile sanitare care necesită reparaţii, problema deşeurilor periculoase sau igienizarea spaţiilor sunt probleme pe care fiecare spital trebuie să şi le rezolve, după planul de conformare. Majoritatea instituţiilor sanitare din judeţ au primit termen pentru rezolvarea tuturor problemelor descoperite de inspectorii sanitari, finalul acestui an”, spune Cecilia Birău, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.