Patru ţări şi-au prezentat portul popular în deschiderea Festivalului „Carpatica”

Manifestarea folclorică aflată la cea de-a XIV-a ediţie a debutat ieri după amiază la Deva

Peste 300 de participanţi din patru ţări purtând straie populare au defilat în paşi de dans miercuri după-amiază în oraşul de la poalele Cetăţii. Tradiţionala „Paradă a portului popular” a deschis astfel cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Carpatica”. După paradă tinerii artişti au susţinut un scurt moment artistic de prezentare pentru fiecare ansamblu în parte, pe scena amplasată în Piaţa Unirii.

Din ţară şi de pe alte meleaguri

La ediţia din acest an sunt prezente ansambluri folclorice din Franţa, Bulgaria, Serbia, dar şi România. Judeţul Hunedoara este reprezentat de „Mureşana” din Brănişca, Făeraguldin Certej, „Germisara” din Geoagiu, „Stejărelul”din Luncoi şi „Pădureanca” din Deva. De asemenea, printre invitaţii din ţară se numără ansambluri folclorice din judeţele Bistriţa, Cluj, Dolj, Timişoara, Bihor şi Prahova.

Spectacol stradal

Tinerii artişti vor oferi spectacole de dans autentic tradiţional şi parade ale portului popular în mai multe locaţii din judeţ. Festivalul Internaţional de Folclor va poposi astăzi în Brad, urmând ca artiştii să susţină vineri spectacole la Geoagiu şi Rapolt. Manifestarea va continua sâmbără seara la Deva, urmând ca spectacolul de închidere să aibă loc duminică în Certej. 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Patru ţări şi-au prezentat portul popular în deschiderea Festivalului „Carpatica”

  1. gicu

    Organizare traznet. Dansatorii au blocat sensul giratoriu de la casa de cultura fiind “aplaudati” cu caldura de soferi.
    🙂

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute