Patru ţări şi-au prezentat portul popular în deschiderea Festivalului „Carpatica”

Manifestarea folclorică aflată la cea de-a XIV-a ediţie a debutat ieri după amiază la Deva

Peste 300 de participanţi din patru ţări purtând straie populare au defilat în paşi de dans miercuri după-amiază în oraşul de la poalele Cetăţii. Tradiţionala „Paradă a portului popular” a deschis astfel cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Carpatica”. După paradă tinerii artişti au susţinut un scurt moment artistic de prezentare pentru fiecare ansamblu în parte, pe scena amplasată în Piaţa Unirii.

Din ţară şi de pe alte meleaguri

La ediţia din acest an sunt prezente ansambluri folclorice din Franţa, Bulgaria, Serbia, dar şi România. Judeţul Hunedoara este reprezentat de „Mureşana” din Brănişca, Făeraguldin Certej, „Germisara” din Geoagiu, „Stejărelul”din Luncoi şi „Pădureanca” din Deva. De asemenea, printre invitaţii din ţară se numără ansambluri folclorice din judeţele Bistriţa, Cluj, Dolj, Timişoara, Bihor şi Prahova.

Spectacol stradal

Tinerii artişti vor oferi spectacole de dans autentic tradiţional şi parade ale portului popular în mai multe locaţii din judeţ. Festivalul Internaţional de Folclor va poposi astăzi în Brad, urmând ca artiştii să susţină vineri spectacole la Geoagiu şi Rapolt. Manifestarea va continua sâmbără seara la Deva, urmând ca spectacolul de închidere să aibă loc duminică în Certej. 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Patru ţări şi-au prezentat portul popular în deschiderea Festivalului „Carpatica”

  1. gicu

    Organizare traznet. Dansatorii au blocat sensul giratoriu de la casa de cultura fiind “aplaudati” cu caldura de soferi.
    🙂

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna         Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia