Parada festivă a deschis Zilele municipiului Hunedoara

Numeroşi locuitori ai urbei de pe Cerna au ţinut să participe la eveniment, şi nu au avut ce regretaparada 1

O parada festivă, formată din ansambluri folclorice şi de dans, cluburi sportive, fanfară, poliţişti locali, jandarmi, arcaşi şi cavaleri, dar şi Garda Ansamblului Arhitectural “Hotel Medieval” însoţită de patru cai, au dat startul Zilelor municipiului Hunedoara. Dupa marşul festiv, reprezentaţii legiunii Mathias şi Savaria au prezentat onorul, acesta fiind urmat de trei salve de tun.

Marş prin centru

Parada festivă a pornit din faţa primăriei municipiului Hunedoara într-un marş prin tot centrul oraşului. După ce a traversat bulevardele principale, parada s-a oprit în sensul giratoriu Rusca unde legiunile Mathias şi Savaria au prezentat onorul, iar edilul Viorel Arion a declarat deschise zilele municipiului Hunedoara. “Ne pregătim să sărbătorim Zilele Municipiului Hunedoara, un eveniment legat de marea victorie al lui Iancu de Hunedoara din 22 iulie 1456. Suntem mândri că suntem hunedoreni şi urmaşii lui Iancu şi merită să îi onorăm amintirea şi toate faptele de vitejie pe care le-a făcut. La mulţi ani Hunedoara! Declar deschise Zilele municipiului Hunedoara” a declarat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara. Deschiderea festivă a fost marcatăşi cu salve de tun ale gărzii Alba Iulia.

Sute de participanţi

Totul s-a întâmplat în faţa a sute de locuitori care au dorit să fie prezenţi la acest eveniment şi care au fost impresionaţi de această deschidere festivă a zilelor municipiului. “A fost foarte frumos de la început până la sfârşit, totul mi-a plăcut foarte mult, ne aminteşte de istorie” a precizat o hunedoreancă prezentă la eveniment.

Activităţi diverse

Zilele municipiului Hunedoara se desfăşoară pe parcursul acestei săptămâni, timp în care locuitorii vor avea parte zilnic de diferite activităţi printre care lansări de carte, expoziţii, spectacole de muzică, dans şi lupte medievale, competiţii sportive sau parade canine. Invitaţii speciali ai festivalului sunt Corina şi Smiley, care vor concerta duminică, 21 iulie.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute