Parada festivă a deschis Zilele municipiului Hunedoara

Numeroşi locuitori ai urbei de pe Cerna au ţinut să participe la eveniment, şi nu au avut ce regretaparada 1

O parada festivă, formată din ansambluri folclorice şi de dans, cluburi sportive, fanfară, poliţişti locali, jandarmi, arcaşi şi cavaleri, dar şi Garda Ansamblului Arhitectural “Hotel Medieval” însoţită de patru cai, au dat startul Zilelor municipiului Hunedoara. Dupa marşul festiv, reprezentaţii legiunii Mathias şi Savaria au prezentat onorul, acesta fiind urmat de trei salve de tun.

Marş prin centru

Parada festivă a pornit din faţa primăriei municipiului Hunedoara într-un marş prin tot centrul oraşului. După ce a traversat bulevardele principale, parada s-a oprit în sensul giratoriu Rusca unde legiunile Mathias şi Savaria au prezentat onorul, iar edilul Viorel Arion a declarat deschise zilele municipiului Hunedoara. “Ne pregătim să sărbătorim Zilele Municipiului Hunedoara, un eveniment legat de marea victorie al lui Iancu de Hunedoara din 22 iulie 1456. Suntem mândri că suntem hunedoreni şi urmaşii lui Iancu şi merită să îi onorăm amintirea şi toate faptele de vitejie pe care le-a făcut. La mulţi ani Hunedoara! Declar deschise Zilele municipiului Hunedoara” a declarat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara. Deschiderea festivă a fost marcatăşi cu salve de tun ale gărzii Alba Iulia.

Sute de participanţi

Totul s-a întâmplat în faţa a sute de locuitori care au dorit să fie prezenţi la acest eveniment şi care au fost impresionaţi de această deschidere festivă a zilelor municipiului. “A fost foarte frumos de la început până la sfârşit, totul mi-a plăcut foarte mult, ne aminteşte de istorie” a precizat o hunedoreancă prezentă la eveniment.

Activităţi diverse

Zilele municipiului Hunedoara se desfăşoară pe parcursul acestei săptămâni, timp în care locuitorii vor avea parte zilnic de diferite activităţi printre care lansări de carte, expoziţii, spectacole de muzică, dans şi lupte medievale, competiţii sportive sau parade canine. Invitaţii speciali ai festivalului sunt Corina şi Smiley, care vor concerta duminică, 21 iulie.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna         Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia