Oportunităţi. “Arena Educaţiei” îşi deschide mâine porţile pentru tineri

După ce anul trecut, mii de participanţi i-au trecut pragul şi în acest an, Salonul de orientare în carieră  îşi va prezenta ofertele în trei municipii din judeţ

arena educatieiCea de-a doua ediţie „Arena Educaţiei”, Salonul de orientare în carieră, care a adunat anul trecut mii de participanţi, va debuta mâine în Deva, Hunedoara şi Petroşani. Evenimentul este dedicat elevilor, absolvenţilor şi studenţilor dar şi companiilor sau instituţiilor interesate beneasă ofere oportunităţi de carieră pentru tineri. “Acest Salon se adresează atât elevilor din clasele terminale de gimnaziu, interesaţi de ofertele liceelor, cât şi viitorilor absolvenţi de liceu care au în plan să urmeze studii superioare. Totodată sunt invitaţi să participe şi tinerii care doresc să active într-un anumit domeniu”, a declarat Marius Benea (foto), lector dr. economist din cadrul Facultăţii de Inginerie din Hunedoara, unul dintre organizatori.

Licee, universităţi şi companii din judeţ

La „Arena Educaţiei” din acest an vor participa universităţi, licee din cele trei localităţi, dar şi companii din judeţ, interesaţi de promovarea ofertelor educaţionale şi de carieră. La invitaţia organizatorilor, îşi vor prezenta oferta educaţională opt instituţii de învăţământ superior din ţară: Universitatea “Politehnica” din Timişoara, Facultatea de Inginerie din Hunedoara, Universitatea din Petroşani, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara,  Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Timişoara, Universitatea „Alma Mater” din Sibiu şi Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad. Totodată sunt aşteptate şi şapte companii din judeţ care vor organiza pentru tineri seminarii de orientare în carieră şi pregătire a portofoliului de prezentare, dar şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Prezentat în trei centre

Salonul de orientare în carieră dedicat elevilor, studenţilor şi absolvenţilor „Arena Educaţiei” se va  desfăşura simultan în Deva, Hunedoara şi Petroşani, vineri, 23 mai, urmând ca sâmbătă aceasta să aibă loc doar la Deva. În municipiul reşedinţă de judeţ, evenimentul se va desfăşura la Deva Mall, la Hunedoara va avea loc la Casa de Cultură din localitate, iar la Petroşani, în Biblioteca Univeristăţii. În fiecare dintre cele trei locaţii târgul se va desfăşura în intervalul orar cuprins între 10 şi 16. Manifestarea este organizată de Facultatea de Inginerie din Hunedoara, Universitatea “Politehnica” din Timişoara şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara