Ofertă de la Crucea Roşie. Meditaţii gratuite pentru „Bac”

Acestea vor fi oferite gratuit şi se adresează elevilor ce provin din familii cu venituri modeste

meditatii

Crucea Roșie Deva întinde o mână a de ajutor elevilor de clasa a XII-a care, din varii motive, nu se pot pregăti așa cum se cuvine pentru examenul de Bacalaureat.

Voluntariat

Activitățile se vor desfășura la sediul filialei hunedorene de Crucea Roșie din Deva. Prin această activitate cadrele didcatice, care s-au oferit voluntar să participe la acest proiect, vin în sprijinul elevilor care au potențial, dar nu își permit pregătire suplimentară din cauza situației materiale.

„Acest proiect se adresează în special copiilor care provin din familii cu situații financiare precare, pentru că și aici există elevi cu potențial. Derularea acestui program dorește să creeze și o punte de legătură mai puternică între elevi și profesori datorită faptului că activitățile vor avea loc în afara spațiului unităților de învățământ. Salutăm deschiderea de care au dat dovadă profesorii în sprijinirea acestui proiect. Ceea ce trebuie spus este că absolut toți cei implicați fac muncă voluntară, nefiind retribuiți pentru efortul depus. Totodată, pot veni elevi din tot județul, chiar dacă pregătirea se va face la Deva”, a declarat Dan Terteci, președinte Subfiliala Crucea Roșie Deva.

Pregătire în paralel cu cea din școli

Aceste pregătiri se vor derula în paralel cu cele organizate în școli. „Aceste cursuri nu înlocuiesc programul de pregătire din fiecare unitate de învățământ. Acest program se derulează așa cum a fost stabilit de la începutul anului școlar, însă vine să completeze paleta programului de pregătire. Încep să vină din ce în ce mai mulți copii la pregătire, iar acest lucru ne bucură, deoarece încep să conștientizeze faptul că doar printr-o pregătire temeinică pot promova examenul de final de liceu”, a precizat Maria Ștefănie, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

11 dascăli cu pasiune

 Unul dintre cei 11 profesori, de matematică, biologie, chimie, limba și literatura română, va veni din Hunedoara, pentru a-i pregăti pe tinerii din Deva.

meditatii medalion ana avramescu„Sunt deschisă la o astfel de inițiativă, chiar mă încântă ideea și aș vrea să aducem acest proiect și la Hunedoara. În ceea ce mă privește, vin cu cea mai mare deschidere și pe lângă stilul clasic, aș vrea să îi îndrum și spre stilul e-learning. Împreună vom avea rezultate bune la examen, cu siguranță. Îi așteptăm pe elevi să vină la aceste cursuri”, a spus Ana Avrămescu, profesor de chimie în cadrul Colegiului Tehnic „Matei Corvin” din Hunedoara.

Proiectul se va desfășura de luni până vineri, de la ora 17:00 la sediul Crucii Roșii. Meditațiile vor începe din data de 2 martie 2015 și se vor acorda până la sfârșitul anului școlar în curs. În sala unde vor fi susținute orele de curs sunt 30 de locuri disponibile. De aceste meditații pot beneficia toți cei care urmează să susțină examenul de Bacalaureat în această sesiune, indiferent dacă mai sunt sau nu elevi. (Petronela Tămaș)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia