Ochelari de soare cu deficienţe găsiţi de Protecţia Consumatorului în Hunedoara

 

Comercializau ochelari de soare fără respectarea normelor în domeniu, dar au fost sancţionaţi de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara.

deal-v1367224299ANPC a desfăşurat, la nivel naţional, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea ochelarilor de soare. În total, au fost verificaţi 553  operatori economici., iar la 416 operatori economici s-au depistat abateri de la prevederile legale. Potrivit ANPC, pentru abaterile constatate operatorilor economici li s-au aplicat 486 sancţiuni, dintre care 258 amenzi contravenţionale în valoare de  646.300  lei şi 228 avertismente. De asemenea, s-au oprit temporar de la comercializare 13.702 perechi de ochelari în valoare de 527.019 lei şi definitiv pentru 200 perechi de ochelari în valoare de 2.535 lei. Iar judeţul Hunedoara a fost pe lista celor unde s-au descoperit nereguili. Astfel, s-au găsit la vânzare ochelari de soare care nu aveau menţionat numărul pentru categoria de filtru şi nici avertismentul „Neadaptat pentru privirea directă a soarelui, fără numărul corespunzător pentru categoria de filtru, numărul şi anul standardului european SR EN 1836” şi nici avertismentele „Neadaptat pentru conducerea autoturismului şi utilizatorii autostrăzilor” sau cu menţiunile din prospecte  cu caractere mici, ilizibile. În alt caz lipsea declaraţia de conformitate, care atestă că produsul este conform şi trebuie să fie conţinută în dosarul tehnic Deficienţe s-au găsit şi în ceea ce respectarea prevederilor legii privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii. Astfel, la un comerciant era afişat un banner referitor la o promoţie, fără însă a fi însă clar precizate preţul sau modul de calcul al preţului . „Pe banner se menţiona „PROMOŢIE DE VARĂ LA OCHELARI DE SOARE – 70 % pentru a doua pereche cumpărată şi până la – 20 % discount pentru prima pereche cumpărată. Detalii în magazin. Magazinul îşi rezerva dreptul de a modifica oricând condiţiile de desfăşurare a promoţiei”, ce contravine prevederilor legale, constituind o practică incorectă a comerciantului în relaţia cu consumatorii”, au precizat reprezentanţii ANPC.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj