Ochelari de soare cu deficienţe găsiţi de Protecţia Consumatorului în Hunedoara

 

Comercializau ochelari de soare fără respectarea normelor în domeniu, dar au fost sancţionaţi de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara.

deal-v1367224299ANPC a desfăşurat, la nivel naţional, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea ochelarilor de soare. În total, au fost verificaţi 553  operatori economici., iar la 416 operatori economici s-au depistat abateri de la prevederile legale. Potrivit ANPC, pentru abaterile constatate operatorilor economici li s-au aplicat 486 sancţiuni, dintre care 258 amenzi contravenţionale în valoare de  646.300  lei şi 228 avertismente. De asemenea, s-au oprit temporar de la comercializare 13.702 perechi de ochelari în valoare de 527.019 lei şi definitiv pentru 200 perechi de ochelari în valoare de 2.535 lei. Iar judeţul Hunedoara a fost pe lista celor unde s-au descoperit nereguili. Astfel, s-au găsit la vânzare ochelari de soare care nu aveau menţionat numărul pentru categoria de filtru şi nici avertismentul „Neadaptat pentru privirea directă a soarelui, fără numărul corespunzător pentru categoria de filtru, numărul şi anul standardului european SR EN 1836” şi nici avertismentele „Neadaptat pentru conducerea autoturismului şi utilizatorii autostrăzilor” sau cu menţiunile din prospecte  cu caractere mici, ilizibile. În alt caz lipsea declaraţia de conformitate, care atestă că produsul este conform şi trebuie să fie conţinută în dosarul tehnic Deficienţe s-au găsit şi în ceea ce respectarea prevederilor legii privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii. Astfel, la un comerciant era afişat un banner referitor la o promoţie, fără însă a fi însă clar precizate preţul sau modul de calcul al preţului . „Pe banner se menţiona „PROMOŢIE DE VARĂ LA OCHELARI DE SOARE – 70 % pentru a doua pereche cumpărată şi până la – 20 % discount pentru prima pereche cumpărată. Detalii în magazin. Magazinul îşi rezerva dreptul de a modifica oricând condiţiile de desfăşurare a promoţiei”, ce contravine prevederilor legale, constituind o practică incorectă a comerciantului în relaţia cu consumatorii”, au precizat reprezentanţii ANPC.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu