Ochelari de soare cu deficienţe găsiţi de Protecţia Consumatorului în Hunedoara

 

Comercializau ochelari de soare fără respectarea normelor în domeniu, dar au fost sancţionaţi de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara.

deal-v1367224299ANPC a desfăşurat, la nivel naţional, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea ochelarilor de soare. În total, au fost verificaţi 553  operatori economici., iar la 416 operatori economici s-au depistat abateri de la prevederile legale. Potrivit ANPC, pentru abaterile constatate operatorilor economici li s-au aplicat 486 sancţiuni, dintre care 258 amenzi contravenţionale în valoare de  646.300  lei şi 228 avertismente. De asemenea, s-au oprit temporar de la comercializare 13.702 perechi de ochelari în valoare de 527.019 lei şi definitiv pentru 200 perechi de ochelari în valoare de 2.535 lei. Iar judeţul Hunedoara a fost pe lista celor unde s-au descoperit nereguili. Astfel, s-au găsit la vânzare ochelari de soare care nu aveau menţionat numărul pentru categoria de filtru şi nici avertismentul „Neadaptat pentru privirea directă a soarelui, fără numărul corespunzător pentru categoria de filtru, numărul şi anul standardului european SR EN 1836” şi nici avertismentele „Neadaptat pentru conducerea autoturismului şi utilizatorii autostrăzilor” sau cu menţiunile din prospecte  cu caractere mici, ilizibile. În alt caz lipsea declaraţia de conformitate, care atestă că produsul este conform şi trebuie să fie conţinută în dosarul tehnic Deficienţe s-au găsit şi în ceea ce respectarea prevederilor legii privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii. Astfel, la un comerciant era afişat un banner referitor la o promoţie, fără însă a fi însă clar precizate preţul sau modul de calcul al preţului . „Pe banner se menţiona „PROMOŢIE DE VARĂ LA OCHELARI DE SOARE – 70 % pentru a doua pereche cumpărată şi până la – 20 % discount pentru prima pereche cumpărată. Detalii în magazin. Magazinul îşi rezerva dreptul de a modifica oricând condiţiile de desfăşurare a promoţiei”, ce contravine prevederilor legale, constituind o practică incorectă a comerciantului în relaţia cu consumatorii”, au precizat reprezentanţii ANPC.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament