Obiceiuri barbare.Persoanele cu handicap scoase din locurile lor de parcare VIDEO

A devenit aproape o regulă ca şoferii să ocupe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap. Numărul redus al locurilor de parcare nu e o scuză.  De vină este doar handicapul unora de a respecta o regulă şi un om în necaz

Municipiul reşedinţă de judeţ are în jur de 900 de locuri de parcare. Dintre acestea, potrivit Legii 448/2006, privind protecţia persoanelor cu handicap, patru la sută ar trebui să fie rezervate persoanelor cu handicap. Deşi Andrei Nistor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva spune că legea este respectată întocmai, echipa Ziarul Hunedoreanului şi Hunedoara TV care a făcut “o tură” prin oraş, nu poate spune acelaşi lucru.

Puţine şi ocupate abuziv

Bulevardul Decebal, de la Lido până la strada Horea, are un singur loc de parcare marcat destinat persoanele cu handicap. Strada Mihai Eminescu, de la Trident la intersecţia cu Astoria, tot unul singur, iar pe Nicolae Bălcescu, noi nu am văzut nici unul. Chiar şi aşa puţine, aceste locuri special destinate persoanelor cu dizabilităţi motorii, erau ocupate în mod abuziv, de maşini fără nicio legitimaţie sau tichet care să justifice folosirea acelui loc. “Persoanele cu handicap neuromortor au obligaţia să pună la bordul maşinii, în loc vizibil, un talon de la Asociaţia Handicapaţilor Neuromotori, care să justifice că maşina aparţine unei persoane cu probleme neuromotorii”, spune Nicolae Cocoş, şef  Serviciu Circulaţie pe Drumurile Publice din cadrul Poliţiei Locale Deva. Prefectura, Primăria Deva, Agenţia Judeţeană a Ocupării Forţei de Muncă, dispun fiecare de câte un loc destinat persoanelor cu handicap. Dar şi cele de aici sunt ocupate de cei care nu au dreptul. Chiar în faţa Prefecturii, un Logan alb se lăfăia pe un loc destinat parcării maşinii persoanelor cu handicap, iar la câţiva metri, un şoferul cu handicap al unui Matiz (maşina avea pe lunetă tichetul specific) e forţat să parcheze pe unde poate.

Fără loc de parcare, frecvent

La Asociaţia Handicapaţilor Neuromotori din Deva peste 50 de persoane deţin tichete de parcare destinate persoanelor cu handicap.“Au dreptul să parcheze pe acele locuri de parcare atât persoanele cu handicap care deţin maşini şi pot conduce, cât şi însoţitorii acestora. În multe cazuri, persoanele cu handicap nu se pot deplasa singuri şi au nevoie de însoţitor ca să ajungă în diverse locaţii din oraş. Mi s-a întâmplat de mai multe ori să nu avem loc de parcare, deoarece pe cele special destinate nouă, erau parcate maşini cu persoane valide”, spune Rozalia Cristea, preşedinte pe zona Deva a Asociaţiei Handicapaţilor Neuromotori.

Protejaţi de lege

Deşi se pare că “Legea bunului plac” este aplicată cu succes de cei cu obrazul gros în reşedinţa de judeţ, Poliţia Locală spune că persoanele cu handicap au drepturi, care sunt respectate. “Toate parcările publice au rezervate două locuri pentru persoanele cu handicap. Dacă o parcare de acest fel este ocupată abuziv, se ia măsura sancţionării, cât şi măsura complemantară a ridicării autovehiculului staţionat neregulamentar. Amenda este între 200 şi 1.000 de lei, asupra celor care parchează neregulamentar”, mai spune Nicolae Cocoş. În primele trei luni ale acestui an, au fost ridicate 23 de maşini parcate abuziv pe locurile destinate parcării maşinilor persoanelor cu handicap.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara