O telegondolă şi un drum modern pentru două cabane autorizate!

Peste 100 de cabane şi hoteluri ar putea fi construite, în viitorul apropiat, în staţiunea pPsul Vâlcan. Mai sunt deja alte câteva zeci de construcţii, însă doar două sunt autorizate.

cabana.pasDoar două cabane din Staţiuena Pasul Vâlcan practică turismul “la vedere” şi au fost autorizate de municipalitatea din Vulcan. Restul persoanelor care deţin construcţii la munte susţin că strict pentru ei şi familiile lor, asta deşi de sărbători site-urile abundă de anunţuri de închirieri cabane sau locuri în pensiunile turistice.În schimb, peste 100 de cabane ar urma să mai fie construite în pasul Vâlcan în perioada următoare, iar pentru 47 dintre parcele a a fost deja lansată licitaţia. „Sunt autorizate două cabane, dar vor fi în continuare autorizate. Sunt licitate până în prezent 47 de locuri şi mai sunt în jur de 60 pe care le vom măsura, vom face pe teren ţăruşarea şi sperăm că vor exista doritori. Cum facem măsurarea, le scoatem la licitaţie”, a declarat primarul din Vulcan, Gheorghe Ile. Construcţia nu va fi haotică, pentru că există un PUZ pentru staţiuena montană şi toate construcţiile vor avea un regim de P+1. Cei care au concesionat parcelele au la dispoziție doi ani pentru a se apuca de construcție şi până acum au fost eliberate două autorizaţii de construcţie.

Staţiunea pasul Vâlcan începe să prindă contur, fiind inclusă într-un amplu program de modernizare inititulat „castelul din Carpaţi”, care prevede unirea, prin pârtii, cu Straja. Accesul se face atât cu telegondola, dar şi cu autoturismul, după ce drumul judeţean a fost modernizat. Staţiunea Pasul Vâlcan se găseşte în Masivul Vâlcan, la o altitudine de 1.300 de metri şi este situată la şapte kilometri de municipiul Vulcan.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara