O telegondolă şi un drum modern pentru două cabane autorizate!

Peste 100 de cabane şi hoteluri ar putea fi construite, în viitorul apropiat, în staţiunea pPsul Vâlcan. Mai sunt deja alte câteva zeci de construcţii, însă doar două sunt autorizate.

cabana.pasDoar două cabane din Staţiuena Pasul Vâlcan practică turismul “la vedere” şi au fost autorizate de municipalitatea din Vulcan. Restul persoanelor care deţin construcţii la munte susţin că strict pentru ei şi familiile lor, asta deşi de sărbători site-urile abundă de anunţuri de închirieri cabane sau locuri în pensiunile turistice.În schimb, peste 100 de cabane ar urma să mai fie construite în pasul Vâlcan în perioada următoare, iar pentru 47 dintre parcele a a fost deja lansată licitaţia. „Sunt autorizate două cabane, dar vor fi în continuare autorizate. Sunt licitate până în prezent 47 de locuri şi mai sunt în jur de 60 pe care le vom măsura, vom face pe teren ţăruşarea şi sperăm că vor exista doritori. Cum facem măsurarea, le scoatem la licitaţie”, a declarat primarul din Vulcan, Gheorghe Ile. Construcţia nu va fi haotică, pentru că există un PUZ pentru staţiuena montană şi toate construcţiile vor avea un regim de P+1. Cei care au concesionat parcelele au la dispoziție doi ani pentru a se apuca de construcție şi până acum au fost eliberate două autorizaţii de construcţie.

Staţiunea pasul Vâlcan începe să prindă contur, fiind inclusă într-un amplu program de modernizare inititulat „castelul din Carpaţi”, care prevede unirea, prin pârtii, cu Straja. Accesul se face atât cu telegondola, dar şi cu autoturismul, după ce drumul judeţean a fost modernizat. Staţiunea Pasul Vâlcan se găseşte în Masivul Vâlcan, la o altitudine de 1.300 de metri şi este situată la şapte kilometri de municipiul Vulcan.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști