O telegondolă şi un drum modern pentru două cabane autorizate!

Peste 100 de cabane şi hoteluri ar putea fi construite, în viitorul apropiat, în staţiunea pPsul Vâlcan. Mai sunt deja alte câteva zeci de construcţii, însă doar două sunt autorizate.

cabana.pasDoar două cabane din Staţiuena Pasul Vâlcan practică turismul “la vedere” şi au fost autorizate de municipalitatea din Vulcan. Restul persoanelor care deţin construcţii la munte susţin că strict pentru ei şi familiile lor, asta deşi de sărbători site-urile abundă de anunţuri de închirieri cabane sau locuri în pensiunile turistice.În schimb, peste 100 de cabane ar urma să mai fie construite în pasul Vâlcan în perioada următoare, iar pentru 47 dintre parcele a a fost deja lansată licitaţia. „Sunt autorizate două cabane, dar vor fi în continuare autorizate. Sunt licitate până în prezent 47 de locuri şi mai sunt în jur de 60 pe care le vom măsura, vom face pe teren ţăruşarea şi sperăm că vor exista doritori. Cum facem măsurarea, le scoatem la licitaţie”, a declarat primarul din Vulcan, Gheorghe Ile. Construcţia nu va fi haotică, pentru că există un PUZ pentru staţiuena montană şi toate construcţiile vor avea un regim de P+1. Cei care au concesionat parcelele au la dispoziție doi ani pentru a se apuca de construcție şi până acum au fost eliberate două autorizaţii de construcţie.

Staţiunea pasul Vâlcan începe să prindă contur, fiind inclusă într-un amplu program de modernizare inititulat „castelul din Carpaţi”, care prevede unirea, prin pârtii, cu Straja. Accesul se face atât cu telegondola, dar şi cu autoturismul, după ce drumul judeţean a fost modernizat. Staţiunea Pasul Vâlcan se găseşte în Masivul Vâlcan, la o altitudine de 1.300 de metri şi este situată la şapte kilometri de municipiul Vulcan.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie