O nouă bursă pentru şomerii hunedoreni

Şomerii din judeţul Hunedoara au o nouă şansă să îşi găsească un loc de muncă. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă organizezaă, vineri, o bursă a locurilor de muncă.

 

ajofm-hd2Acţiunea se va desfăşura in reţeaua teritorială a AJOFM Hunedoara, respectiv în Deva, Simeria, Orăştie, Călan, Haţeg, Petroşani, Lupeni, Vulcan şi Brad. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptate între orele 9.00 şi 13.00 de către angajatorii care au locuri de muncă disponibile.

În judeţul Hunedoara sunt mai mult de 11.500 de şomeri în judeţul Hunedoara, dintre care numai 5.214 mai primesc indemnizaţie. Rata şomajului la finele lunii iulie a fost de 5,47%, mai mică decât în iunie, când a fost calculată la 5,81%. Puţini, sunt, însă, cei care au norocul să se angajeze la astfel de acţiuni, iar în principal de vină este lipsa calificărilor solicitate păe piaţa muncii, ori vârsta înaintată a celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. De exemplu, la bursa de la finele lunii mai au participat aproximativ 700 de persoane, din care au fost încadrate 135 de persoane şi asta la nivelul întregului judeţ. La finele lunii iulie, când la Bursa locurilor de muncă a participat chiar ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, angajatorii au scos la concurs 336 de posturi La bursă au participat 1116 hunedoreni, însă doar 118 persoane au găsit un loc de muncă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători