O nouă bursă pentru şomerii hunedoreni

Şomerii din judeţul Hunedoara au o nouă şansă să îşi găsească un loc de muncă. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă organizezaă, vineri, o bursă a locurilor de muncă.

 

ajofm-hd2Acţiunea se va desfăşura in reţeaua teritorială a AJOFM Hunedoara, respectiv în Deva, Simeria, Orăştie, Călan, Haţeg, Petroşani, Lupeni, Vulcan şi Brad. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptate între orele 9.00 şi 13.00 de către angajatorii care au locuri de muncă disponibile.

În judeţul Hunedoara sunt mai mult de 11.500 de şomeri în judeţul Hunedoara, dintre care numai 5.214 mai primesc indemnizaţie. Rata şomajului la finele lunii iulie a fost de 5,47%, mai mică decât în iunie, când a fost calculată la 5,81%. Puţini, sunt, însă, cei care au norocul să se angajeze la astfel de acţiuni, iar în principal de vină este lipsa calificărilor solicitate păe piaţa muncii, ori vârsta înaintată a celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. De exemplu, la bursa de la finele lunii mai au participat aproximativ 700 de persoane, din care au fost încadrate 135 de persoane şi asta la nivelul întregului judeţ. La finele lunii iulie, când la Bursa locurilor de muncă a participat chiar ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, angajatorii au scos la concurs 336 de posturi La bursă au participat 1116 hunedoreni, însă doar 118 persoane au găsit un loc de muncă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical