O nouă bursă pentru şomerii hunedoreni

Şomerii din judeţul Hunedoara au o nouă şansă să îşi găsească un loc de muncă. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă organizezaă, vineri, o bursă a locurilor de muncă.

 

ajofm-hd2Acţiunea se va desfăşura in reţeaua teritorială a AJOFM Hunedoara, respectiv în Deva, Simeria, Orăştie, Călan, Haţeg, Petroşani, Lupeni, Vulcan şi Brad. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptate între orele 9.00 şi 13.00 de către angajatorii care au locuri de muncă disponibile.

În judeţul Hunedoara sunt mai mult de 11.500 de şomeri în judeţul Hunedoara, dintre care numai 5.214 mai primesc indemnizaţie. Rata şomajului la finele lunii iulie a fost de 5,47%, mai mică decât în iunie, când a fost calculată la 5,81%. Puţini, sunt, însă, cei care au norocul să se angajeze la astfel de acţiuni, iar în principal de vină este lipsa calificărilor solicitate păe piaţa muncii, ori vârsta înaintată a celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. De exemplu, la bursa de la finele lunii mai au participat aproximativ 700 de persoane, din care au fost încadrate 135 de persoane şi asta la nivelul întregului judeţ. La finele lunii iulie, când la Bursa locurilor de muncă a participat chiar ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, angajatorii au scos la concurs 336 de posturi La bursă au participat 1116 hunedoreni, însă doar 118 persoane au găsit un loc de muncă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie