INEDIT. O hunedoreancă exportă maidanezi în Occident

Deveanca Claudia Mihu a găsit o metodă inedită pentru a salva maidanezi. Printr-o filieră „conturată” pe Internet, hunedoreanca trimit câini spre adopţie în  ţări precum Elveţia, Anglia sau Germania

mare

Zeci de câini comunitari din judeţ sunt adoptaţi în ţări precum Elveţia, Anglia sau Germania, cu ajutorul unor oameni inimoşi. Deşi nouă în această „branşă”, deveanca Claudia Mihu  încearcă tot posibilul pentru ca aceşti câini nedoriţi în România să îşi găsească un cămin peste hotare. Deşi exodul căţeilor spre o viaţă mai bună a început în urmă cu mai mulţi ani, în ultima perioadă, din cauza Legii 258/2013, care legalizează eutanasiera maidanezilor nerevendicaţi din adăposturi după o perioadă de 14 zile, transporturile de patrupede spre Uniunea Europeană s-au intensificat. Dacă românii nu îi vor, nemţii, englezii sau elveţienii sunt mai mult decât încântaţi să adopte câini din România.

Blue a ajuns în Elveţia, via Germania

caine exportat

NOROCOSUL. Din maidanez în România, BLUE a ajuns câine de casă în Elveţia

Toată această acţiune de salvarea a câinilor comunitari de la moarte sigură a început pentru Claudia pe pagina proprie a unui site de socializare. „Aveam trei câini la bloc şi m-am gândit să îi promovez pe Internet văzând ce se întâmplă, pentru că nu e ok să stea pe străzi. Le-am făcut poze, le-am făcut un album, iar printr-o prietenă comună am găsit o persoană care s-a oferit să îl cazeze pe unul dintre ei temporar, până îi găseşte un cămin în Germania. În această perioadă s-au făcut formele pentru ca Blue (foto mic), să plece din ţară. Căţelul a fost vaccinat, deparazitat, microcipat, i s-a făcut paşaport, tot ce este necesar pentru a călători în străinătate. La două săptămâni după ce a ajuns la intermediarul din Germania, Blue a fost adoptat definitiv în Elveţia”, povesteşte tânăra. Câinele este bine, a ajuns într-o familie iubitoare, iar Claudia primeşte periodic fotografii şi imagini video de la noii lui stăpâni. Pe aceeaşi filieră urmează să plece curând şi alţi căţei. Costurile pentru vaccinare, deparazitare internă şi externă, microcip şi paşaport sunt suportate de cei care au grijă temporar de câini, înainte să fie adoptaţi.

Cei care pleacă sunt monitorizaţi în ţară

În Hunedoara şi în Deva există persoane care se ocupă cu transportul de câini peste hotare de mai bine de şase ani. Partea bună este că odată adoptaţi, câinii sunt monitorizaţi permanent de cei care îi ajută să îşi găsească o casă peste hotare. „Facem treaba aceasta ca să îi salvăm, să nu stea în adăposturi, ecarisaje, până vor muri, să fie adoptaţi de o familie iubitoare. Pentru că ştim că „dincolo” oamenii au o altă percepţie şi se comportă altfel cu animalele şi le consideră ca făcând parte din familie”, mai povesteşte Claudia.

Totodată, deveanca promovează adopţia de câni comunitari şi din adăposturile din judeţ. De aici toţi câinii pleacă sterilizaţi, vaccinaţi şi deparazitaţi. În următoarea perioadă urmează ca peste 3.500 de câini comunitari să fie adunaţi de pe străzile din Deva şi Hunedoara şi cazaţi temporar în adăposturi.

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “INEDIT. O hunedoreancă exportă maidanezi în Occident

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Amenzi în valoare de 330.000 de lei date de Garda de Mediu în județul Hunedoara         Cadrele medicale vor putea fi cazate la Secția de Recuperare de la Baia Sărată – Deva         100 de cazuri de coronavirus înregistrate până acum în județul Hunedoara         Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului