O familie pentru copiii fără părinţi

Timp de o săptămână copiii din centrele instituţionalizate din Hunedoara, Orăştie şi Brad au petrecut clipe de neuitat alături de prietenii lor englezi la cumpărături, în oraş sau vizitând obiective turistice, lucruri normale pentru o familie obişnuită

copii 150 de copiii aflaţi cu măsură de protecţie în centrele din Hunedoara, Orăştie şi Brad subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara au fost vizitaţi săptămâna trecută de către mai mulţi membri ai Organizaţiei Internaţionale de caritate Lions Club din Anglia.

Le oferă afecţiunea unei familii

Este al 12 an consecutiv când membrii acestei organizaţii vin în vizită în centrele pentru protecţia copilului din cadrul Direcţiei. Principala preocupare a oaspeţilor „Lions” este de a dedica o săptămână din timpul lor liber acestor copii, cu care viaţa nu a fost atât de darnică şi pe care propriile familii nu îi vizitează. Cei opt oaspeţi englezi speră ca în acest fel, pentru scurt timp, le vor putea oferi copiilor afecţiunea unei familii adevărate. „Motto-ul organizaţiei noastre este acela de ,,A da copiilor o copilărie”(„Giving children a chidhood”). Încercăm să-i facem pe copii fericiţi, să-i ducem în oraş, să-i ducem la cumpărături – lucruri normale pentru o familie obişnuită” declara domnul Chris Hibbert preşedinte al Romanian Pride.

O săptămână mai deosebită

copii 2Copiii din centrele vizitate au aşteptat cu mare nerăbdare vizita prietenilor englezi. Alături de aceştia au petrecut timp de câteva zile clipe de neuitat la cumpărături în oraş, la pizza, la Aqualand sau în vizită pe Cetatea Devei. Toate cheltuielile au fost suportate de membrii organizaţiei din Anglia. De asemenea, în acest an englezii de la Lions au adus donaţii, de care să beneficieze în mod direct copiii: jucării, pampers şi cadouri.

Organizaţia Lions numără peste 1,3 milioane de membrii din peste 200 de ţări, oameni de diferite profesii, uniţi în prietenie şi dorinţa de a ajuta, fiind considerată una din cele mai mari organizaţii de caritate din lume.

A devenit deja o frumoasă tradiţie colaborarea dintre instituţiile noastre, scopul acestui parteneriat constând în sprijinul acordat copiilor prin oferirea de excursii, activităţi recreative şi de socializare şi susţinere financiară în achiziţionarea diferitelor bunuri”, director general Monica Georgescu, DGASPC Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus         Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)