Numărătoare inversă. Tomograful din Deva, funcţional în trei săptămîni

TomografZeci de bolnavi din Deva şi din împrejurimi aşteaptă plini de speranţă punerea în funcţiune a noului computer tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. Aparatul, de ultimă generaţie în valoare de aproape 400.000 de euro, a fost achiziţionat achiziţionat din fonduri ale Consiliului Judeţean Hunedoara.

 În teste

“Astăzi (marţi –n.r.) am primit autorizaţia de funcţionare pentru noul tomograf. Vor fi efectuate o serie de teste, iar începând de luni, timp de două săptămâni va începe un program instruire pentru personalul medical. Este un aparat ultraperfomant, la care pacienţii vor avea acces în maximum trei săptămâni”, a declarat Călin Laza, managerul SJU Deva.

După defectarea tomografului de la spitalul devean, în urmă cu mai bine de un an, pacienţii au fost îndrumaţi către tomograful aparţinînd doctorului Samoilescu în Deva sau la cel de la Spitalul Municipal “Alexandru Simonescu”din Hunedoara, pentru investigaţii mai amănunţite. Tomograful din Hunedoara este suprasolicitat de pacienţi,. programările fiind făcute cu o lună înainte de investigaţia propriu zisă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”