Numărătoare inversă. Tomograful din Deva, funcţional în trei săptămîni

TomografZeci de bolnavi din Deva şi din împrejurimi aşteaptă plini de speranţă punerea în funcţiune a noului computer tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. Aparatul, de ultimă generaţie în valoare de aproape 400.000 de euro, a fost achiziţionat achiziţionat din fonduri ale Consiliului Judeţean Hunedoara.

 În teste

“Astăzi (marţi –n.r.) am primit autorizaţia de funcţionare pentru noul tomograf. Vor fi efectuate o serie de teste, iar începând de luni, timp de două săptămâni va începe un program instruire pentru personalul medical. Este un aparat ultraperfomant, la care pacienţii vor avea acces în maximum trei săptămâni”, a declarat Călin Laza, managerul SJU Deva.

După defectarea tomografului de la spitalul devean, în urmă cu mai bine de un an, pacienţii au fost îndrumaţi către tomograful aparţinînd doctorului Samoilescu în Deva sau la cel de la Spitalul Municipal “Alexandru Simonescu”din Hunedoara, pentru investigaţii mai amănunţite. Tomograful din Hunedoara este suprasolicitat de pacienţi,. programările fiind făcute cu o lună înainte de investigaţia propriu zisă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani