Nici gratis nu l-ar vrea. CEH nu a venit la negocieri pentru serviciul unic de termoficare

Înfiinţarea unui serviciu unic de termoficare pentru întreaga Vale a Jiului rămâne la stadiul de intenţie. ADI Termoficare Valea Jiului nu a avut cui atribui licitația pentru furnizarea agentului termic în sistem centralizat, pentru că nu s-a prezentat nimeni nici la a treia strigare.

paroseni1Reprezentanţii ADI Termoficare puteau merge pe negocierea directă şi s-a dorit încă de la început ca sistemul să fie atribuit celor de la Complexul Energetic Hunedoara. Pentru această procedură s-a calificat, oricum, doar Termocentrala Paroşeni singura care ar îndeplini toate criteriile cerute. Numai că nici oficialii CEH şi nici cei ai Consiliului de Administraţie al entităţii energetice nu îl vor în lipsa unui studiu de oportunitate şi, ca atare, nu s-au prezentat la niciuna dintre etapele licitării serviciului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani, Nicu Taşcă, se va analiza oportunitatea organizării unei noi proceduri de licitaţie, în condiţiile în care nimeni nu a fost interesat de concesionarea acestui serviciu.

Valea Jiului ar trebui să se unească sub un singur serviciu de termoficare, drept pentru care s-a constituit o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, la care au aderat reprezentanţii administraţiilor publice locale. Iar serviciul urma să fie concesionat către o societate care să se ocupe de distribuţia energiei termice. Practic, după cum spuneau edilii, scopul era ca populaţia să beneficieze de căldură şi apă caldă în sistem centralizat, dar cu costuri mai reduse decât cele de până acum. Pânã acum, în fiecare localitate exista câte o societate de sine stãtãtoare, dar, din cauza datoriilor, au intrat pe rând în insolvenţă sau în faliment. Cei mai mulţi abonaţi sunt la Petroşani, dar şi aici SC Termoficare SA are mari probleme financiare şi este, de asemenea, în insolvenţă. De vină pentru această situaţie sunt datoriile acumulate la furnizorul de agent termic de către consumatori.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Nici gratis nu l-ar vrea. CEH nu a venit la negocieri pentru serviciul unic de termoficare

  1. Dănuț

    Deci consumatorii acumulează datorii care duc la faliment, dar ne mirăm că nu se înghesuie nimeni la licitație. Bună asta :)))

    Praf și pulbere…

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara