Nici gratis nu l-ar vrea. CEH nu a venit la negocieri pentru serviciul unic de termoficare

Înfiinţarea unui serviciu unic de termoficare pentru întreaga Vale a Jiului rămâne la stadiul de intenţie. ADI Termoficare Valea Jiului nu a avut cui atribui licitația pentru furnizarea agentului termic în sistem centralizat, pentru că nu s-a prezentat nimeni nici la a treia strigare.

paroseni1Reprezentanţii ADI Termoficare puteau merge pe negocierea directă şi s-a dorit încă de la început ca sistemul să fie atribuit celor de la Complexul Energetic Hunedoara. Pentru această procedură s-a calificat, oricum, doar Termocentrala Paroşeni singura care ar îndeplini toate criteriile cerute. Numai că nici oficialii CEH şi nici cei ai Consiliului de Administraţie al entităţii energetice nu îl vor în lipsa unui studiu de oportunitate şi, ca atare, nu s-au prezentat la niciuna dintre etapele licitării serviciului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani, Nicu Taşcă, se va analiza oportunitatea organizării unei noi proceduri de licitaţie, în condiţiile în care nimeni nu a fost interesat de concesionarea acestui serviciu.

Valea Jiului ar trebui să se unească sub un singur serviciu de termoficare, drept pentru care s-a constituit o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, la care au aderat reprezentanţii administraţiilor publice locale. Iar serviciul urma să fie concesionat către o societate care să se ocupe de distribuţia energiei termice. Practic, după cum spuneau edilii, scopul era ca populaţia să beneficieze de căldură şi apă caldă în sistem centralizat, dar cu costuri mai reduse decât cele de până acum. Pânã acum, în fiecare localitate exista câte o societate de sine stãtãtoare, dar, din cauza datoriilor, au intrat pe rând în insolvenţă sau în faliment. Cei mai mulţi abonaţi sunt la Petroşani, dar şi aici SC Termoficare SA are mari probleme financiare şi este, de asemenea, în insolvenţă. De vină pentru această situaţie sunt datoriile acumulate la furnizorul de agent termic de către consumatori.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Nici gratis nu l-ar vrea. CEH nu a venit la negocieri pentru serviciul unic de termoficare

  1. Dănuț

    Deci consumatorii acumulează datorii care duc la faliment, dar ne mirăm că nu se înghesuie nimeni la licitație. Bună asta :)))

    Praf și pulbere…

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara