BAC 2013. Proba de limba română, prezenţă masivă

Absolvenţii care s-au înscris la prima probă a examenului maturităţii s-au prezentat luni fără rezerve în centrele de examen

bacPrima probă a examenului de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie s-a desfăşurat fără probleme în judeţ. „Din numărul total de 247 de absolvenţi care s-au înscris la proba de Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare de limba română 214 candidaţi s-au prezentat în sălile de examen în cursul zilei de luni, marţi urmând să mai fie testaţi elevii de la Colegiul Economic „Hermes” şi Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Petroşani” a declarat Lavinia Ilina, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Niciun candidat la limba maternă

Surprinzător, în judeţ niciun candidat nu s-a încris la proba de comunicare în limba maternă. În schimb, marţi şi miercuri aproape 300 de absolvenţi îşi vor testa cunoştinţele într-o limbă de circulaţie internaţională. Dintre aceştia, un număr de 233 sunt sunt înscrişi la limba engleză, 28 la franceză şi şase la italiană. Şi la proba de evaluarea a competenţelor digitale care se va desfăşura joi şi vineri sunt aşteptaţi un număr de 255 de absolvenţi. Probele de evaluarea a competenţelor care se susţin în această săptămână se desfăşoară la fiecare unitate şcolară care a avut absolvenţi de clasa a XII-a şi a XIII-a.

La Bacalaureatul de toamnă s-au înscris peste 2.000 de candidaţi, dintre care un număr de 572 de elevi provin din promoţiile anterioare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el