BAC 2013. Proba de limba română, prezenţă masivă

Absolvenţii care s-au înscris la prima probă a examenului maturităţii s-au prezentat luni fără rezerve în centrele de examen

bacPrima probă a examenului de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie s-a desfăşurat fără probleme în judeţ. „Din numărul total de 247 de absolvenţi care s-au înscris la proba de Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare de limba română 214 candidaţi s-au prezentat în sălile de examen în cursul zilei de luni, marţi urmând să mai fie testaţi elevii de la Colegiul Economic „Hermes” şi Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Petroşani” a declarat Lavinia Ilina, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Niciun candidat la limba maternă

Surprinzător, în judeţ niciun candidat nu s-a încris la proba de comunicare în limba maternă. În schimb, marţi şi miercuri aproape 300 de absolvenţi îşi vor testa cunoştinţele într-o limbă de circulaţie internaţională. Dintre aceştia, un număr de 233 sunt sunt înscrişi la limba engleză, 28 la franceză şi şase la italiană. Şi la proba de evaluarea a competenţelor digitale care se va desfăşura joi şi vineri sunt aşteptaţi un număr de 255 de absolvenţi. Probele de evaluarea a competenţelor care se susţin în această săptămână se desfăşoară la fiecare unitate şcolară care a avut absolvenţi de clasa a XII-a şi a XIII-a.

La Bacalaureatul de toamnă s-au înscris peste 2.000 de candidaţi, dintre care un număr de 572 de elevi provin din promoţiile anterioare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi