Montaniarzii luptă pentru Trofeul „Kogaion”

Zeci de cluburi de turism montan din ţară vor paticipa la sfârşitul lunii august la  Trofeul „Kogaion”, eveniment care se va desfăşura în zona Măgurile Săcărâmbului

foto3Peste 100 de alpinişti de la cluburile de turism montan din ţară sunt aşteptaţi să ia parte la Trofeul „Kogaion”, eveniment aflat la cea de-a XXIII-a ediţie. Concursul de turism montan se va desfăşura în Munţii Metaliferi, în Măgurile Săcărâmbului, în perioada 30 august – 1 septembrie. Concurenţii îşi vor amplasa tabăra de corturi în curtea şcolii generale din satul Săcărâmb.

Locul de desfăşurare, Măgurile Săcărâmbului

Evenimentul se va desfăşura pe o perioadă de trei zile, prima dintre acestea fiind dedicată socializării dintre concurenţi şi punerea la punct a probelor din zilele următoare. Cea mai grea zi se anunţă a fi sâmbăta, când montaniarzii vor avea de depăşit cele mai multe probe din concurs:  proba de regularitate, proba de alpinism, precum şi proba teoretică. Concurenţii trebuie să îşi demonstreze atât abilităţile de buni cunoscători ai muntelui, dar şi de cunoaştere a florei sau a faunei din zonele parcurse sau de pregătire în caz de prim ajutor. Ziua va fi încheiată cu un foc de tabără, unde concurenţii vor susţine proba culturală.

Probă de alpinism contracronometru

„Pentru a trece mai departe fiecare club trebuie să parcurgă fiecare dintre probele pregătite de organizatori. Dintre cele mai dificile menţionez parcurgerea unui traseu necunoscut cu o hartă şi o busolă, atingând punctele cheie, dar şi parcurgerea unui traseu de alpinism contracronometru. Cei mai buni concurenţi sunt cei care acumulează până la finalul concursului cele mai multe puncte”, declară Călin Herţa, purtător de cuvânt al Asociaţiei de Turism Montan „Kogaion” Orăştie. Ultima zi este dedicată probei de orientare turistică, dar şi festivităţii de premiere a celei mai bune echipe de turism montan din ţară. Manifestarea este organizată de Asociaţia de Turism Montan „Kogaion” Orăştie şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu