Montaniarzii luptă pentru Trofeul „Kogaion”

Zeci de cluburi de turism montan din ţară vor paticipa la sfârşitul lunii august la  Trofeul „Kogaion”, eveniment care se va desfăşura în zona Măgurile Săcărâmbului

foto3Peste 100 de alpinişti de la cluburile de turism montan din ţară sunt aşteptaţi să ia parte la Trofeul „Kogaion”, eveniment aflat la cea de-a XXIII-a ediţie. Concursul de turism montan se va desfăşura în Munţii Metaliferi, în Măgurile Săcărâmbului, în perioada 30 august – 1 septembrie. Concurenţii îşi vor amplasa tabăra de corturi în curtea şcolii generale din satul Săcărâmb.

Locul de desfăşurare, Măgurile Săcărâmbului

Evenimentul se va desfăşura pe o perioadă de trei zile, prima dintre acestea fiind dedicată socializării dintre concurenţi şi punerea la punct a probelor din zilele următoare. Cea mai grea zi se anunţă a fi sâmbăta, când montaniarzii vor avea de depăşit cele mai multe probe din concurs:  proba de regularitate, proba de alpinism, precum şi proba teoretică. Concurenţii trebuie să îşi demonstreze atât abilităţile de buni cunoscători ai muntelui, dar şi de cunoaştere a florei sau a faunei din zonele parcurse sau de pregătire în caz de prim ajutor. Ziua va fi încheiată cu un foc de tabără, unde concurenţii vor susţine proba culturală.

Probă de alpinism contracronometru

„Pentru a trece mai departe fiecare club trebuie să parcurgă fiecare dintre probele pregătite de organizatori. Dintre cele mai dificile menţionez parcurgerea unui traseu necunoscut cu o hartă şi o busolă, atingând punctele cheie, dar şi parcurgerea unui traseu de alpinism contracronometru. Cei mai buni concurenţi sunt cei care acumulează până la finalul concursului cele mai multe puncte”, declară Călin Herţa, purtător de cuvânt al Asociaţiei de Turism Montan „Kogaion” Orăştie. Ultima zi este dedicată probei de orientare turistică, dar şi festivităţii de premiere a celei mai bune echipe de turism montan din ţară. Manifestarea este organizată de Asociaţia de Turism Montan „Kogaion” Orăştie şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!         Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni