Mii de localnici şi turişti au petrecut, timp de trei zile, la sărbătoarea din oraşul zimbrilor

143

Zâmbeşte! Mâine va fi mai aglomerat!”.

Concerte în aer liber, competiţii sportive, meşteri populari, produse tradiţionale, parc de distracţii pentru copii şi peste 100 de tarabe cu suvenire, îmbrăcăminte, încălţăminte, bucate şi multe altele au umplut centrul oraşului la „Zilele Haţegului”

 

[wzslider autoplay=”true”]

Haţegul a fost în sărbătoare trei zile şi trei nopţi. Concerte în aer liber, expoziţie de reptile vii, dans modern, competiţii sportive, un festival de folclor, meşteri populari, bere, mici, virşli şi alte produse tradiţionale, peste 100 de tarabe cu suvenire, îmbrăcăminte, încălţăminte, gablonţuri, jucării ori bucate de toate soiurile şi multe altele au ocupat centrul Haţegului de vineri până duminică.

Toate acestea au fost puse la cale până în cel mai mic detaliu de organizatorii ediţiei a XV-a a „Zilelor oraşului”.

Prin centrul urbei pomenită în celebra Diplomă a Ioaniţilor au trecut, în cele trei zile de petrecere, câteva mii de localnici dar şi turişti din alte zone ale ţării, curioşi de oferta sărbătorii.

Cu mic, cu mare, haţeganii s-au întrecut în diferite concursuri sportive, au vizitat Târgul meşterilor populari, muzeul oraşului şi chiar o expoziţie de reptile vii, au cântat şi au jucat în faţa scenei, la Festivalul de folclor „Haţegana”, alături de interpreţi renumiţi, au ciocnit halbe cu bere rece, au gustat micii care sfârâiau pe grătare, virşli, cârnaţi, peşte, fripturi şi pui la rotisor, s-au tocmit la preţuri cu vânzătorii de suvenire, îmbrăcăminte ori gablonţuri şi s-au amuzat în faţa tarabelor care te îmbiau cu deviza „Zâmbeşte! Mâine va fi mai aglomerat!”.

Nimeni n-a fost lăsat la voia întâmplării, organizatorii evenimentului pregătind surprize pentru fiecare. Copiii au avut la dispoziţie un parc de distracţii, iar de la eveniment n-au lipsit Mickey Mouse şi iubita sa, Minnie. Celebrele personaje de desen animat create de Walt Disney în 1928 s-au fotografiat cu copiii şi i-au făcut să râdă cu giumbuşlucurile lor.

Şi muzica a fost pentru toate gusturile – de la Flash Back şi Celia, până la folclorişti de seamă, printre care Eugen Mihăilă, Bianca Iacoboni, Cristian Fodor, Mihaela Belciu, Lele Crăciunese sau Nicoleta Voica.

Ultima zi a sărbătorii din „Districtul celor 6 scaune” a debutat cu o demonstraţie de Taekwon-do, desfăşurată în buricul târgului, şi a continuat cu un spectacol de muzică populară la care Lele Crăciunese şi Nicoleta Voica au adunat sute de oameni la joc, în faţa scenei.

Zielele oraşului Haţeg” s-au încheiat aproape de miezul nopţii, cu obişnuitul foc de artificii.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Hai la sport”

Zilele Haţegului” nu au însemnat doar muzică de calitate, mâncare din belşug, virşli şi mici, bere rece sau târguieli cu comercianţii. În cele trei zile ale sărbătorii s-a făcut şi mult sport. Sub deviza „Hai la sport”, sute de locuitori ai oraşului sau din alte localităţi, dar şi amatori de mişcare în aer liber din judeţe limitrofe, indiferent de vârstă, au jucat tenis de câmp, tenis cu piciorul ori au participat la un raliu desfăşurat în incinta fostei fabrici de bere. La tenis de câmp s-au întrecut jucători amatori de toate vârstele, începând cu copiii şi terminând cu cei de peste 50 ani, terenurile de lângă stadion fiind gazde primitoare pentru iubitorii „sportului alb”. Foarte atractivă a fost şi competiţia de tenis cu piciorul, desfăşurată în apropierea scenei pe care a avut loc principalul eveniment al manifestării, Festivalul de folclor „Haţegana”. Numele câştigătorilor de la aceste competiţii este mai puţin important, învingători, în cele din urmă, fiind sportul şi iubitorii săi. În schimb, la raliu lucrurile au fost ceva mai serioase. Competiţia a contat ca etapa a IV-a a Campionatului Judeţean de Automobilism şi asupra acesteia vom reveni cu detalii într-un număr viitor din ZIARUL HUNEDOREANULUI. (Amarildo Szekely)

––––––––––––––––––––––––––––

Sunt fericit, dar şi mândru, în acelaşi timp, că am putut organiza cea de-a XV-a ediţie a Festivalului de Folclor şi a Zilelor oraşului. Timp de trei zile, s-a putut asculta muzică bună, pentru toate vârstele şi gusturile, pe scenă urcând artişti cunoscuţi, şi s-a făcut mult sport, în această activitate fiind implicate persoane de la vârstă preşcolară până la pensionari. De asemenea, s-au putut degusta bucate tradiţionale din zonă şi s-au putut achiziţiona suvenire, iar cei mici au avut spaţii special amenajate pentru ei. Sunt convins că toată lumea s-a simțit bine. Cred că hațeganii, dar și oaspeții pe care i-am avut în aceste trei zile au uitat, chiar și numai pentru câteva ore, de grijile cotidiene”

Marcel Adrian Goia (foto), primarul oraşului Haţeg

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *