Mărşăluiesc îmbrăcaţi în coperţi de carte

La manifestare vor participa peste 70 de elevi de la şcolile din Hunedoara, „îmbrăcaţi” în coperţi de carte sau costumaţi în personaje din cărţi, confecţionate chiar de ei

mat1Peste 70 de elevi din municipiul Hunedoara, „îmbrăcaţi” în coperţi de carte sau costumaţi în personaje de carte realizate chiar de ei, vor mărşălui astăzi pe străzile oraşului, cu scopul de a trezi interesul hunedorenilor pentru lectură. În acest moment, doar puţin peste 4.000 de utilizatori sunt înscrişi la Biblioteca Municipală din Hunedoara. „Marşul Cărţii”, la care vor participa elevi de la toate unităţile şcolare din municipiul de pe Cerna, se află la cea de-a V-a ediţie.

Copiii vor intervieva trecătorii

„Prin acest marş dorim să îi atragem pe hunedoreni către bibliotecă, către lectură. Copiii care participă la acţiune vor lua interviuri trecătorilor privind importanţa lecturii, dar vor discuta cu ei şi despre ultimul volum citit. În acest fel dorim să îi informăm pe locuitorii oraşului că este important să citeşti, dar mai ales că avem aici, în oraş, o bibliotecă care îi aşteaptă”, spune Lucia Tănase, directorul Bibliotecii Municipale Hunedoara, unul dintre organizatorii acestei acţiuni.

Elevii vor pleca din şcoli la ora 12, punctul de întâlnire fiind stabilit în faţa Galeriei de Artă din Hunedoara, la ora 13. Toţi participanţii la „Marşul Cărţii” vor primi drept recompensă o carte. Acţiunea este organizată de Primăria Municipiului Hunedoara şi Biblioteca Municipală împreună cu Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” şi cercul metodic al profesorilor de limba şi literatura română – zona Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 19 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene