Mărşăluiesc îmbrăcaţi în coperţi de carte

La manifestare vor participa peste 70 de elevi de la şcolile din Hunedoara, „îmbrăcaţi” în coperţi de carte sau costumaţi în personaje din cărţi, confecţionate chiar de ei

mat1Peste 70 de elevi din municipiul Hunedoara, „îmbrăcaţi” în coperţi de carte sau costumaţi în personaje de carte realizate chiar de ei, vor mărşălui astăzi pe străzile oraşului, cu scopul de a trezi interesul hunedorenilor pentru lectură. În acest moment, doar puţin peste 4.000 de utilizatori sunt înscrişi la Biblioteca Municipală din Hunedoara. „Marşul Cărţii”, la care vor participa elevi de la toate unităţile şcolare din municipiul de pe Cerna, se află la cea de-a V-a ediţie.

Copiii vor intervieva trecătorii

„Prin acest marş dorim să îi atragem pe hunedoreni către bibliotecă, către lectură. Copiii care participă la acţiune vor lua interviuri trecătorilor privind importanţa lecturii, dar vor discuta cu ei şi despre ultimul volum citit. În acest fel dorim să îi informăm pe locuitorii oraşului că este important să citeşti, dar mai ales că avem aici, în oraş, o bibliotecă care îi aşteaptă”, spune Lucia Tănase, directorul Bibliotecii Municipale Hunedoara, unul dintre organizatorii acestei acţiuni.

Elevii vor pleca din şcoli la ora 12, punctul de întâlnire fiind stabilit în faţa Galeriei de Artă din Hunedoara, la ora 13. Toţi participanţii la „Marşul Cărţii” vor primi drept recompensă o carte. Acţiunea este organizată de Primăria Municipiului Hunedoara şi Biblioteca Municipală împreună cu Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” şi cercul metodic al profesorilor de limba şi literatura română – zona Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi         „Ziua Curăţeniei”. Angajaţii DRÄXLMAIER au strâns trei tone de gunoaie de pe malurile Cernei         Accident pe bulevard în Hunedoara         Alegeri prezidențiale 2019. Cum s-a votat în județul Hunedoara. Iohannis pe primul loc         Alegeri prezidențiale 2019. Câți hunedoreni au votat duminică         Incendiu la un depozit de cărbune al preparaţiei Coroieşti din Vulcan         Ai o bucatarie mica? Tips & Tricks pentru a o organiza intr-un mod eficient!         Rușine! În ultima zi de guvernare, PSD a angajat ca director general la Societatea de Închidere a Minelor pe președintele PSD Petrila!