Mărşăluiesc îmbrăcaţi în coperţi de carte

La manifestare vor participa peste 70 de elevi de la şcolile din Hunedoara, „îmbrăcaţi” în coperţi de carte sau costumaţi în personaje din cărţi, confecţionate chiar de ei

mat1Peste 70 de elevi din municipiul Hunedoara, „îmbrăcaţi” în coperţi de carte sau costumaţi în personaje de carte realizate chiar de ei, vor mărşălui astăzi pe străzile oraşului, cu scopul de a trezi interesul hunedorenilor pentru lectură. În acest moment, doar puţin peste 4.000 de utilizatori sunt înscrişi la Biblioteca Municipală din Hunedoara. „Marşul Cărţii”, la care vor participa elevi de la toate unităţile şcolare din municipiul de pe Cerna, se află la cea de-a V-a ediţie.

Copiii vor intervieva trecătorii

„Prin acest marş dorim să îi atragem pe hunedoreni către bibliotecă, către lectură. Copiii care participă la acţiune vor lua interviuri trecătorilor privind importanţa lecturii, dar vor discuta cu ei şi despre ultimul volum citit. În acest fel dorim să îi informăm pe locuitorii oraşului că este important să citeşti, dar mai ales că avem aici, în oraş, o bibliotecă care îi aşteaptă”, spune Lucia Tănase, directorul Bibliotecii Municipale Hunedoara, unul dintre organizatorii acestei acţiuni.

Elevii vor pleca din şcoli la ora 12, punctul de întâlnire fiind stabilit în faţa Galeriei de Artă din Hunedoara, la ora 13. Toţi participanţii la „Marşul Cărţii” vor primi drept recompensă o carte. Acţiunea este organizată de Primăria Municipiului Hunedoara şi Biblioteca Municipală împreună cu Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” şi cercul metodic al profesorilor de limba şi literatura română – zona Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara