Mărşăluiesc îmbrăcaţi în coperţi de carte

La manifestare vor participa peste 70 de elevi de la şcolile din Hunedoara, „îmbrăcaţi” în coperţi de carte sau costumaţi în personaje din cărţi, confecţionate chiar de ei

mat1Peste 70 de elevi din municipiul Hunedoara, „îmbrăcaţi” în coperţi de carte sau costumaţi în personaje de carte realizate chiar de ei, vor mărşălui astăzi pe străzile oraşului, cu scopul de a trezi interesul hunedorenilor pentru lectură. În acest moment, doar puţin peste 4.000 de utilizatori sunt înscrişi la Biblioteca Municipală din Hunedoara. „Marşul Cărţii”, la care vor participa elevi de la toate unităţile şcolare din municipiul de pe Cerna, se află la cea de-a V-a ediţie.

Copiii vor intervieva trecătorii

„Prin acest marş dorim să îi atragem pe hunedoreni către bibliotecă, către lectură. Copiii care participă la acţiune vor lua interviuri trecătorilor privind importanţa lecturii, dar vor discuta cu ei şi despre ultimul volum citit. În acest fel dorim să îi informăm pe locuitorii oraşului că este important să citeşti, dar mai ales că avem aici, în oraş, o bibliotecă care îi aşteaptă”, spune Lucia Tănase, directorul Bibliotecii Municipale Hunedoara, unul dintre organizatorii acestei acţiuni.

Elevii vor pleca din şcoli la ora 12, punctul de întâlnire fiind stabilit în faţa Galeriei de Artă din Hunedoara, la ora 13. Toţi participanţii la „Marşul Cărţii” vor primi drept recompensă o carte. Acţiunea este organizată de Primăria Municipiului Hunedoara şi Biblioteca Municipală împreună cu Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” şi cercul metodic al profesorilor de limba şi literatura română – zona Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte         Fizioterapie și kinetoterapie sau relaxare și întreținere. Toate într-un singur loc: la cabinetul C.A.R.P. Solidaritatea Simeria         Este Deva o destinație turistică?         43 de kilometri ai Autostrăzii Lugoj – Deva deschiși până la sfârșitul lunii august         CNAIR: Lotul 4 Lugoj – Deva a fost recepționat dar nu poate fi deschis circulației         Festivalul Plăcintelor pădureneşti la Poiana Răchițelii