Mănăstirea Prislop a intrat în restaurare

IMG_0869Lucrările de restaurare a schitului mânăstirii Prislop au demarat. Demersurile au avut nevoie de aprobări speciale, spun reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei, deoarece biserica este monument istoric. În paralel, au loc lucrări la construirea aleii din curtea mănăstirii spre locurile de veci şi spre mormântul părintelui Arsenie Boca. De asemenea, se lucrează la înfiinţarea unor parcări cu aproximativ 100 de locuri la intrarea în mănăstire.

Mănăstirea Prislop se confundă cu numele părintelui Arsenie Boca, una dintre cele mai iubite figuri ale ortodoxiei româneşti. În anii 1950, părintele a fost stareţ al Mănăstirii Prislop, într-o vreme în care  calvarul persecuţiilor din regimul comunist începea să se răsfrângă asupra lui.

În ultimii săi ani de viaţă, părintele s-a întors la mănăstirea unde slujise. A murit aici în 1989, iar mormântul său a devenit unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale creştinilor.

În fiecare duminică mii de oameni trec pragul mănăstirii Prislop, situată la aproximativ 20 de kilometri de Hunedoara, în Ţara Haţegului. Autocarele cu pelerini încep să sosească o dată cu răsăritul soarelui, iar până la orele prânzului cei trei kilometri ai drumului care leagă Silvaşul de Sus de mănăstire sunt ocupaţi de maşini şi de autocare parcate. Cei mai mulţi dintre vizitatorii mănăstirii ajung aici pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca. În zilele de sărbătoare, aleea care duce spre locurile de veci e ocupată de sute de oameni aşezaţi la coadă pentru a se ruga la mormântul părintelui.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători