Mănăstirea Prislop a intrat în restaurare

IMG_0869Lucrările de restaurare a schitului mânăstirii Prislop au demarat. Demersurile au avut nevoie de aprobări speciale, spun reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei, deoarece biserica este monument istoric. În paralel, au loc lucrări la construirea aleii din curtea mănăstirii spre locurile de veci şi spre mormântul părintelui Arsenie Boca. De asemenea, se lucrează la înfiinţarea unor parcări cu aproximativ 100 de locuri la intrarea în mănăstire.

Mănăstirea Prislop se confundă cu numele părintelui Arsenie Boca, una dintre cele mai iubite figuri ale ortodoxiei româneşti. În anii 1950, părintele a fost stareţ al Mănăstirii Prislop, într-o vreme în care  calvarul persecuţiilor din regimul comunist începea să se răsfrângă asupra lui.

În ultimii săi ani de viaţă, părintele s-a întors la mănăstirea unde slujise. A murit aici în 1989, iar mormântul său a devenit unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale creştinilor.

În fiecare duminică mii de oameni trec pragul mănăstirii Prislop, situată la aproximativ 20 de kilometri de Hunedoara, în Ţara Haţegului. Autocarele cu pelerini încep să sosească o dată cu răsăritul soarelui, iar până la orele prânzului cei trei kilometri ai drumului care leagă Silvaşul de Sus de mănăstire sunt ocupaţi de maşini şi de autocare parcate. Cei mai mulţi dintre vizitatorii mănăstirii ajung aici pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca. În zilele de sărbătoare, aleea care duce spre locurile de veci e ocupată de sute de oameni aşezaţi la coadă pentru a se ruga la mormântul părintelui.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute