Lucrările la drumul spre Pasul Vâlcan, finalizate în proporţie de 30%

Aproximativ 30% din drumul ce leagă Vulcanul de staţiunea Pasul Vâlcan a fost realizat, dar lucrările au fost stopate. De vină sunt temperaturile scăzute, care împiedică continuarea proiectului, ce va fi reluat la primăvară.

pasul_valcan-4Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, spune că lucrările la DJ 664 Vulcan – Pasul Vâlcan vor fi finalizate până în vara anului viitor, dar acum a fost necesară întreruperea lucrărilor din cauza condiţiilor meteorologice. “În Pasul Vâlcan s-au oprit lucrările din cauza condiţiilor meteo. Ele vor fi reluate în februarie – martie, când timpul va permite. Până la acest moment s-au efectuat din lucrări în proporţie de circa 30%. Pot să vă spun, însă, că s-a dat drumul la alimentarea cu apă, un lucru extrem de important. Această lucrare de schimbare a reţelei de alimentare cu apă este completă. Anul viitor în august, septembrie, sunt sigur că va fi gata tot”, a declarat Tiberiu Balint.

Proiectul de modernizare a acestei căi de acces este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritara 2 – Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale si locale, Domeniul major de intervenţie 2.1 “Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură”. Valoarea totală a proiectului este de 12 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala se ridica la 8,43 milioane lei. Obiectivul general al investiţiei îl reprezintă îmbunătăţirea accesibilităţii în zona, un areal cu un mare potenţial de dezvoltare turistică, prin modernizarea drumului de acces pe o lungime de 3,7 km.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Lucrările la drumul spre Pasul Vâlcan, finalizate în proporţie de 30%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Transport ilegal de lemne         322 de metri cubi de lemne expediate ilegal         Încă două cazuri de coronavirus în România         Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile