Lucrările de modernizare la Ambulatoriul din Petroşani, pe ultima sută de metri

Ambulatoriu modern şi aparatură medicală de ultimă generaţie. Asta va aduce toamna la Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Petroşani, aflat în plin proces de modernizare.

foto.poliPeste 4 milioane de euro, majoritatea din fonduri europene, au fost alocate pentru reabilitarea Ambulatoriului de la Spitalul de Urgenţă Petroşani, suma incluzând şi aparatura medicală de ultimă generaţie ce va fia dusă aici.  Lucrãrile de reabilitare sunt aproape finalizate, iar din toamnă vom putea vorbi despre o Policlinică modernă. „Lucrările la Ambulatoriu sunt aproape finalizate. În toamna aceasta trebuie să fie gata, cu tot ce înseamnă dotarea cu aparatură medicală şi mobilier”, a declarat primarul municipiuui Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Licitaţia păentru echipamentele medicale a fost adjudecată de o firmă din Bucureşti, care are exeprienţa contractelor similare şi cu alte  instituţii sanitare mari din ţară, iar valoarea totalã a contractului este de 4.105.000 de lei. De aparatură medicală modernă vor beneficia cabinetele medicale de Chirurgie, Recuperare, Urologie, Oftalmologie, ORL, Anatomie patologicã, Ortopedie, Pediatrie, Interne, Cardiologie, Ginecologie, Gastroenterologie, Dermatologie, Neurologie, Radiologie, Dializã şi Laborator clinic. „Foarte important este că am reuşit să achiziţionăm şi un tomograf de ultimă generaţie, care îi ajută atât pe bolnavi, dar şi Spitalul în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a mai spus primarul Iacob – Ridzi. De asemena, secţiile Ambulatoriului de specialitate vor fi dotate şi cu mobilier nou, valoarea contractului deja încheiat fiind de 359.000 de lei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute