Lucrările de modernizare la Ambulatoriul din Petroşani, pe ultima sută de metri

Ambulatoriu modern şi aparatură medicală de ultimă generaţie. Asta va aduce toamna la Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Petroşani, aflat în plin proces de modernizare.

foto.poliPeste 4 milioane de euro, majoritatea din fonduri europene, au fost alocate pentru reabilitarea Ambulatoriului de la Spitalul de Urgenţă Petroşani, suma incluzând şi aparatura medicală de ultimă generaţie ce va fia dusă aici.  Lucrãrile de reabilitare sunt aproape finalizate, iar din toamnă vom putea vorbi despre o Policlinică modernă. „Lucrările la Ambulatoriu sunt aproape finalizate. În toamna aceasta trebuie să fie gata, cu tot ce înseamnă dotarea cu aparatură medicală şi mobilier”, a declarat primarul municipiuui Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Licitaţia păentru echipamentele medicale a fost adjudecată de o firmă din Bucureşti, care are exeprienţa contractelor similare şi cu alte  instituţii sanitare mari din ţară, iar valoarea totalã a contractului este de 4.105.000 de lei. De aparatură medicală modernă vor beneficia cabinetele medicale de Chirurgie, Recuperare, Urologie, Oftalmologie, ORL, Anatomie patologicã, Ortopedie, Pediatrie, Interne, Cardiologie, Ginecologie, Gastroenterologie, Dermatologie, Neurologie, Radiologie, Dializã şi Laborator clinic. „Foarte important este că am reuşit să achiziţionăm şi un tomograf de ultimă generaţie, care îi ajută atât pe bolnavi, dar şi Spitalul în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a mai spus primarul Iacob – Ridzi. De asemena, secţiile Ambulatoriului de specialitate vor fi dotate şi cu mobilier nou, valoarea contractului deja încheiat fiind de 359.000 de lei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă         Combinatul din Hunedoara a suspendat producția         ÎNVESTITURA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: „Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Mocăniţa Brad – Crișcior circulă de sărbători         Noua Politică Agricolă Comună trebuie să sprijine cât mai consistent tinerii fermieri         Vasilică Potecă, noul prefect al județului Hunedoara         LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș