Lucrare de mântuială. Parcare transformată în iaz, pe Calea Zarandului

117

De fiecare dată când plouă, parcarea laterală de pe marginea şoselei de centură se inundă cu apă de-o şchioapă. Suficient ca şoferii să nu mai ajungă la maşina proprietate personală decât desculţi sau cu cizme de cauciuc

Fiecare ploaie mai abundentă transformă parcarea laterală de pe Calea Zarandului, într-un mini iaz artificial. Locuitorii de la blocurile din zonă, care îşi parchează maşinile în locul special amenajat de constructorul care a reabilitat şoseaua de centură în urmă cu doi ani, au ajuns la capătul răbdării.

Baie la picioare

Apa măsoară câţiva centimetri înălţime, suficienţi să transforme drumul până la portiera conducătorului auto într-o baie forţată (şi mocirloasă) la picioare. Şoferii trebuie să se transforme în veritabili meteorologi, pentru a vedea dacă plouă sau nu în perioada în care staţionează în parcarea paralelă cu Calea Zarandului. Dacă vremea se arată nefavorabilă, oamenii caută în împrejurimi orice altă zonă de parcat autoturismul, fără valuri. Pentru că odată inundată parcarea cu pricina, singura soluţie de a scoate maşina din băltoacă sunt eficientele cizme de cauciuc.

Singura soluţie: o nouă lucrare

Reprezentanţii administraţiei locale din municipiul reşedinţă de judeţ spun că vina nu este a lor, iar problema cade în sarcina celor de la Apaprod. “Cunoaştem problema şi am făcut mai multe sesizări către Apaprod, beneficiarul acestei lucrări. Când s-a reabilitat drumul, nu s-a calculat corect debitul pentru colectarea apei pluviale, drept urmare, de fiecare dată cînd plouă, apa care nu ajunge în canalul colector bălteşte în parcare. Nu putem face nimic acolo deoarece este lucrarea lor. Singura soluţie ar fi să reabilităm acea zonă, prin proiectul pe sistem integrat de colectare a apelor pluviale care se defăşoară în Deva. În acest fel am putea reface corect canalul colector pentru debitul real al apei pluviale, atunci când plouă”, spune Andrei Nistor, purtător de cuvânt al Primăriei Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.