Laborator modern de metrologie pentru verificarea apometrelor

Valea Jiului are, de luni, un laborator de metrologie performant, unde abonaţii Apa Serv îşi vor putea face verificarea obligatorie a apometrelor.

DSC05558Laboratorul, care aparţine ApaServ, este autorizat ISCIR şi este printre primele 16 laboratoare din ţară. „Abia la finele săptămânii trecute am primit autorizaţia de la ISCIR, iar de astăzi acest laborator este funcţional. Înainte a funcţionat într-o clădire din cartierul Colonie, o clădire improprie şi care a şi fost dărâmată. Cu angajaţii noştri am amenajat în centrul municipiului Petroşani, într-un spaţiu al Apa Serv care nu era folosit, noul laborator modern. Totul a fost făcut cu angajaţii Apa Serv încât costurile să fie minime. Noutatea este că într-o singură zi pot fi verificate chiar şi 80 de apometre, în medie, o verificare durând circa 40 de minute. În plus suntem şi transparenţi faţă de consumatori şi dacă au o nelămurire ei pot asista la verificare, însă trebuie să solicite acest lucru. Ar mai fi de spus şi că preţul pentru o verificare la un apometru de apartament este circa 26 de lei, iar pentru unul de scară este de 44 de lei”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

De asemenea,  Apaserv a achiziţionat încă două autospeciale performante, în cadrul proiectului de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare finanţat din fonduri europene. „Aceste autospeciale performante vor deservi localităţile Vulcan şi Lupeni şi în acest fel vom avea câte o maşină de intervenţie în fiecare localitate din Vale. Ele pot interveni acolo unde sunt probleme chiar şi iarna, funcţionează chiar şi la temperaturi de -5 grade Celsius, lucru pe care autospecialele pe care le avem acum nu-l pot face ”, a explicat Costel Avram.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj