Laborator modern de metrologie pentru verificarea apometrelor

Valea Jiului are, de luni, un laborator de metrologie performant, unde abonaţii Apa Serv îşi vor putea face verificarea obligatorie a apometrelor.

DSC05558Laboratorul, care aparţine ApaServ, este autorizat ISCIR şi este printre primele 16 laboratoare din ţară. „Abia la finele săptămânii trecute am primit autorizaţia de la ISCIR, iar de astăzi acest laborator este funcţional. Înainte a funcţionat într-o clădire din cartierul Colonie, o clădire improprie şi care a şi fost dărâmată. Cu angajaţii noştri am amenajat în centrul municipiului Petroşani, într-un spaţiu al Apa Serv care nu era folosit, noul laborator modern. Totul a fost făcut cu angajaţii Apa Serv încât costurile să fie minime. Noutatea este că într-o singură zi pot fi verificate chiar şi 80 de apometre, în medie, o verificare durând circa 40 de minute. În plus suntem şi transparenţi faţă de consumatori şi dacă au o nelămurire ei pot asista la verificare, însă trebuie să solicite acest lucru. Ar mai fi de spus şi că preţul pentru o verificare la un apometru de apartament este circa 26 de lei, iar pentru unul de scară este de 44 de lei”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

De asemenea,  Apaserv a achiziţionat încă două autospeciale performante, în cadrul proiectului de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare finanţat din fonduri europene. „Aceste autospeciale performante vor deservi localităţile Vulcan şi Lupeni şi în acest fel vom avea câte o maşină de intervenţie în fiecare localitate din Vale. Ele pot interveni acolo unde sunt probleme chiar şi iarna, funcţionează chiar şi la temperaturi de -5 grade Celsius, lucru pe care autospecialele pe care le avem acum nu-l pot face ”, a explicat Costel Avram.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani