La un pas de a fi refuzaţi la înscriere. Adeverinţe aproape inutile elibertate de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

Absolvenţii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani, care au vrut să prindă prima zi de înscriere la facultate, la Universitatea „Babeş – Bolyai” din Cluj – Napoca, au fost la un pas de a face cale întoarsă. Şi asta pentru că adeverinţele primite săptămâna trecută de la liceu nu aveau nicio valoare la înscriere.

liceu.petrosaniSute de kilometri bătuţi aproape degeaba. Asta au păţit absolvenţii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani care au vrut să prindă prima zi de înscriere la Universitatea „Babeş – Bolyai” din Cluj  – Napoca şi care au descoperit că adeverinţele de absolvent pe care le-au primit de la liceu nu îi ajută cu nimic. „Ni s-a spus că nu sunt bune aceste adeverinţe de absolvent. Adică am făcut 250 de kilometri degeaba, pentru că trebuia să scrie adeverinţă de bacalaureat, nu de absolvent. Cu multe rugăminţi şi verificări am fost acceptaţi în cele din urmă”, a declarat unul dintre părinţii ce şi-au însoţit copiii la înscrierea la facultate.

Pe de altă parte, directorul insitituţiei de învăţământ liceal din Petroşani, Gilbert Danciu, spune că vina este chiar a absolvenţilor, care s-ar fi grăbit. „Nu au primit doar adeverinţe de absolvent, ci şi de bacalaureat, dar nu pe cele oficiale. De miercuri s-au eliberat, iar de luni se eliberează atât adeverinţele de bacalaureat, cât şi toate celelalte documente de studii”, a declarat Gilbert Danciu.

Numai că, absolvenţilor care şi-au ridicat adeverinţele de la liceul din Petroşani nu le-a explicat nimeni că trebuie să aştepte adeverinţele oficiale de bacalaureat pentru a se înscrie la facultate!

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători