La un pas de a fi refuzaţi la înscriere. Adeverinţe aproape inutile elibertate de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

Absolvenţii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani, care au vrut să prindă prima zi de înscriere la facultate, la Universitatea „Babeş – Bolyai” din Cluj – Napoca, au fost la un pas de a face cale întoarsă. Şi asta pentru că adeverinţele primite săptămâna trecută de la liceu nu aveau nicio valoare la înscriere.

liceu.petrosaniSute de kilometri bătuţi aproape degeaba. Asta au păţit absolvenţii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani care au vrut să prindă prima zi de înscriere la Universitatea „Babeş – Bolyai” din Cluj  – Napoca şi care au descoperit că adeverinţele de absolvent pe care le-au primit de la liceu nu îi ajută cu nimic. „Ni s-a spus că nu sunt bune aceste adeverinţe de absolvent. Adică am făcut 250 de kilometri degeaba, pentru că trebuia să scrie adeverinţă de bacalaureat, nu de absolvent. Cu multe rugăminţi şi verificări am fost acceptaţi în cele din urmă”, a declarat unul dintre părinţii ce şi-au însoţit copiii la înscrierea la facultate.

Pe de altă parte, directorul insitituţiei de învăţământ liceal din Petroşani, Gilbert Danciu, spune că vina este chiar a absolvenţilor, care s-ar fi grăbit. „Nu au primit doar adeverinţe de absolvent, ci şi de bacalaureat, dar nu pe cele oficiale. De miercuri s-au eliberat, iar de luni se eliberează atât adeverinţele de bacalaureat, cât şi toate celelalte documente de studii”, a declarat Gilbert Danciu.

Numai că, absolvenţilor care şi-au ridicat adeverinţele de la liceul din Petroşani nu le-a explicat nimeni că trebuie să aştepte adeverinţele oficiale de bacalaureat pentru a se înscrie la facultate!

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Testări Covid 19 la spitalul municipal din Hunedoara. Spitalul s-a dotat cu un aparat Real Time – PCR         Îndrumări privind slujbele de Florii, din Săptămâna mare (a Sfintelor Pătimiri) şi de Sfintele Paşti         Coronavirus, situația la zi: 212 cazuri în județul Hunedoara         Al 21-lea deces al unui pacient cu boli grave și coronavirus, în județul Hunedoara         PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată