La un pas de a fi refuzaţi la înscriere. Adeverinţe aproape inutile elibertate de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

Absolvenţii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani, care au vrut să prindă prima zi de înscriere la facultate, la Universitatea „Babeş – Bolyai” din Cluj – Napoca, au fost la un pas de a face cale întoarsă. Şi asta pentru că adeverinţele primite săptămâna trecută de la liceu nu aveau nicio valoare la înscriere.

liceu.petrosaniSute de kilometri bătuţi aproape degeaba. Asta au păţit absolvenţii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani care au vrut să prindă prima zi de înscriere la Universitatea „Babeş – Bolyai” din Cluj  – Napoca şi care au descoperit că adeverinţele de absolvent pe care le-au primit de la liceu nu îi ajută cu nimic. „Ni s-a spus că nu sunt bune aceste adeverinţe de absolvent. Adică am făcut 250 de kilometri degeaba, pentru că trebuia să scrie adeverinţă de bacalaureat, nu de absolvent. Cu multe rugăminţi şi verificări am fost acceptaţi în cele din urmă”, a declarat unul dintre părinţii ce şi-au însoţit copiii la înscrierea la facultate.

Pe de altă parte, directorul insitituţiei de învăţământ liceal din Petroşani, Gilbert Danciu, spune că vina este chiar a absolvenţilor, care s-ar fi grăbit. „Nu au primit doar adeverinţe de absolvent, ci şi de bacalaureat, dar nu pe cele oficiale. De miercuri s-au eliberat, iar de luni se eliberează atât adeverinţele de bacalaureat, cât şi toate celelalte documente de studii”, a declarat Gilbert Danciu.

Numai că, absolvenţilor care şi-au ridicat adeverinţele de la liceul din Petroşani nu le-a explicat nimeni că trebuie să aştepte adeverinţele oficiale de bacalaureat pentru a se înscrie la facultate!

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident pe Drumul Național 66 Simeria – Hațeg         Controale ale polițiștilor la firmele care fac afaceri cu lemne         Bărbat ridicat de polițiști de la terasă, după ce a refuzat carantinarea         Polițiști anti-covid. Controale ample în zonele aglomerate din județul Hunedoara         Ce au decis magistrații în dosarul „matriței din Sarmizegetusa Regia”. Soluția dată la cererea de recompensă depusă de o tânără         Consiliul Județean Hunedoara va susține salariile paramedicilor Asociației Salvital – SMURD         BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada