La un pas de a fi refuzaţi la înscriere. Adeverinţe aproape inutile elibertate de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

Absolvenţii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani, care au vrut să prindă prima zi de înscriere la facultate, la Universitatea „Babeş – Bolyai” din Cluj – Napoca, au fost la un pas de a face cale întoarsă. Şi asta pentru că adeverinţele primite săptămâna trecută de la liceu nu aveau nicio valoare la înscriere.

liceu.petrosaniSute de kilometri bătuţi aproape degeaba. Asta au păţit absolvenţii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani care au vrut să prindă prima zi de înscriere la Universitatea „Babeş – Bolyai” din Cluj  – Napoca şi care au descoperit că adeverinţele de absolvent pe care le-au primit de la liceu nu îi ajută cu nimic. „Ni s-a spus că nu sunt bune aceste adeverinţe de absolvent. Adică am făcut 250 de kilometri degeaba, pentru că trebuia să scrie adeverinţă de bacalaureat, nu de absolvent. Cu multe rugăminţi şi verificări am fost acceptaţi în cele din urmă”, a declarat unul dintre părinţii ce şi-au însoţit copiii la înscrierea la facultate.

Pe de altă parte, directorul insitituţiei de învăţământ liceal din Petroşani, Gilbert Danciu, spune că vina este chiar a absolvenţilor, care s-ar fi grăbit. „Nu au primit doar adeverinţe de absolvent, ci şi de bacalaureat, dar nu pe cele oficiale. De miercuri s-au eliberat, iar de luni se eliberează atât adeverinţele de bacalaureat, cât şi toate celelalte documente de studii”, a declarat Gilbert Danciu.

Numai că, absolvenţilor care şi-au ridicat adeverinţele de la liceul din Petroşani nu le-a explicat nimeni că trebuie să aştepte adeverinţele oficiale de bacalaureat pentru a se înscrie la facultate!

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute