LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România

Cei mai buni alergători montani din România sunt așteptați sâmbătă, 16 noiembrie, în stațiunea Parâng, să se confrunte cu telescaunul în ascensiune, de la cota 1.070 la 1.685.

Este vorba despre a treia ediție a competiției Red Bull Outrun the Lift, o provocare lansată de sportivul Toma Coconea pentru alergătorii care vor să-și depășească limitele.

Totul se desfășoară contratimp

Organizatorii competiției spun că totul se desfășoară contratimp. Cei mai buni alergători trebuie să ajungă la finiș înaintea telescaunului, parcurgând distanța de 2,5 kilometri, cu o diferență de altitudine de 615 metri, într-un timp total sub 25 de minute, durata pe care o parcurge telescaunul de la start la finiș. Concursul va începe la 12.00, cu plecare de la baza telescaunului în grupe de câte 25 de persoane, concomitent cu telescaunul.

Wildcard la Red Bull 400, în Austria, pentru locul I

Până la această ediție, doar șapte alergători au reușit performanța de a încheia cursa din Parâng înaintea telescaunului. Cel mai bun timp, 20 de minute și 26 secunde, a fost obținut anul trecut de Gyorgy Szabolcs Istvan. Vor fi premiați cei mai buni trei alergători la masculin și feminin. Cei care reușesc să ajungă înaintea telescaunului la finiș vor primi un premiu suplimentar în valoare de 500 lei. Câștigătorii locului întâi la feminin și masculin vor primi câte un wildcard în cadrul legendarei Red Bull 400, în Austria, considerată cea mai dificilă cursă de 400 de metri din lume, unde cei mai buni sprinteri montani înfruntă traseul abrupt al pistei de sărituri cu schiurile din Bischofshofen. Toate cheltuielile de participare sunt acoperite de organizatori. SURSA FOTO: Facebook.com / Run The Lift

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului