Jumătate dintre dascălii hunedoreni au obţinut note peste 7

Rezultatele obţinute de profesorii care au luptat pentru un post de titular sunt mai bune decât în anii precedenţi. Chiar şi aşa, aproape un sfert din candidaţii la examen au luat note ruşinos de mici, sub mediocrul 5

rezultateAproape jumătate dintre dascălii care au susţinut examenul de titularizare pe post au obţinut note peste şapte, notă care le asigură un post titular cu contract de muncă pe o perioadă nedeterminată. În cazul în care acest post există. Cei peste 600 de candidaţi care au susţinut titularizarea la sfârşitul lunii iulie nu au fost foarte interesaţi să afle rezultatele obţinute. Ieri, la puţin timp după afişare la unicul centru de examen din judeţ, aflat la Colegiul Tehnic “Transilvania” puţin peste zece persoane consultau listele cu notele obţinute. Cei care au venit primii să afle notele la examen au fost cei care s-au pregătit serios pentru testare.

Şase profesori de nota 10

Sunt foarte fericită deoarece am luat nota 10, iar din toamnă voi fi titular pe postul de profesor în învăţământul primar. Este adevărat că am învăţat, dar rezultatul a meritat efortul” spune Nadia Ghişescu nadia ghişescu(foto), unul dintre cei şase dascăli hunedoreni de nota 10. Chiar dacă a avut în acest an licenţă, are două joburi şi post full-time de mămică şi Adriana Pârlea şi-a făcut timp să înveţe pentru examen. „Este adevărat că am rămas singurul candidat pe post, dar m-am străduit şi am învăţat. Nu mai contează acum nopţile pierdute este important că sunt titular pe post” spune tânăra care a luat nota de 8,75 şi va profesa tot în învăţământul primar.

124 de dascăli nu vor profesa în acest an

La polul opus, peste 20 la sută dintre candidaţii din acest an au obţinut note sub 5, un rezultat ruşinos pentru cei care doresc să fie un model de urmat pentru elevi. Cei 124 de dascăli care au obţinut rezultate codaşe nu pot ocupa un post în acest an în învăţământul preuniversitar. „Am luat nota patru la educaţie fizică, pentru că m-am încurcat la primul subiect şi l-am greşit. Asta este situaţia”, spune un tânăr dascăl care nu s-a pregătit suficient. Profesorii care au obţinut note între 5 şi 6,99 au posibilitatea de a ocupa un post în învăţământ, pe o perioadă determinată, de un an.

Joi, rezultatele după contestaţii

Rezultatele din acest an sunt mai bune decât cele din anii precedenţi, numărând un procent mai mare de profesori care au luat note peste şapte. Contestaţiile pot fi depuse în datele de 5 şi 6 august, rezultatele finale urmând a fi afişate în 8 august”, spune Maria Ştefănie, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. Dintre cei 718 candidaţi înscrişi în examen, 56 nu s-au prezentat, iar 47 s-au retras, conform metodologiei. Cei 615 dascăli hunedoreni care s-au prezentat la examen s-au „luptat” pentru 83 de posturi. 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani