WEEK-END. ÎNTRECERE INEDITĂ. Alergare montană şi schi în noctură

58

Parângul Night Challenge” este titlul unei competiţii inedite, care va avea loc sâmbătă, în Munţii Parâng

mat1

Peste 70 de iubitori ai întrecerilor extreme, din toate colţurile ţării, vor lua startul, sâmbătă, la ora 18.30, la prima ediţie a concursului „Parândul Night Challenge”.

 

Două categorii

Asociaţia Sportivă Bike & Run Petroşani îi invită pe împătimiţii muntelui să dea năvală spre Vârful Parângul Mic într-un mod organizat, dar, mai cu seamă, inedit. În alergare sau împingând în beţele schiurilor de tură pe un traseu de 4,5 kilometri, cu o diferenţă de nivel de 1.000 de metri. Şi asta, pe timp de noapte – motiv pentru care participanţii la concurs sunt aşteptaţi să se echipeze inclusiv cu lanterne.

Sportivii care participă la competiţia de alergare montană vor porni de la baza Pârtiei B, până pe Vârful Parângul Mic. Cea de-a doua categorie a întrecerii se desfăşoară de sus în jos, pe schiuri de tură. Porțile prin care vor fi nevoiți să treacă participanţii vor fi luminate de făclii și focul va fi principala temă a competiției nocturne – spun organizatorii.

 

Premii pentru cei mai buni sportivi

Startul „Parângul Night Challenge” se va da din apropierea telescaunului, cu un decalaj de 5 minute între cele două categorii, iar traseul, care va străbate întreaga Pârtie B – una dintre cele mai frumoase şi solicitante din România, va continua până la o altitudine de 2.074 de metri.

Cei mai buni participanţi vor fi premiaţi la Vila Parâng, unde va avea loc şi o petrecere „after race”. Vor fi premiate primele 3 locuri la categoriile de vârstă -35, +35 de ani masculin şi open feminin, atât la alergare, cât şi la schi de tură.

Asociația Sportivă Bike & Ride Petroșani şi-a propus să organizeze două mari competiții pe an. Una de ciclism – în timpul verii, şi alta de alergare montană și schi de tură – în perioada iernii.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.