În ultimii doi ani. Aproape 3.000 de hunedoreni afectaţi de consumul excesiv de alcool

alcoolÎn ultimii doi ani aproape 900 de hunedoreni au fost internaţi în secţiile de psihiatrie cu tulburări mentale şi comportamentale legate de consumul de alcool. De asemenea cazurile de hepatită cronică au crescut îngrijorător, în anul 2011 fiind descoperite peste 1.000 de cazuri, iar în 2012, în jur de 800 de noi îmbolnăviri au fost înregistrate de medicii de specialitate.

Alcoolul scurtează viaţa consumatorului

Pe lângă tulburări comportamentale şi probleme hepatice efectele consumului de alcool pe termen lung pot duce la accidente vasculare cerebrale, demenţă alcoolică sau ciroză hepatică, care scurtează durata de viaţă a consumatorului. „Alcoolul este un „drog legal”, o substanţă chimică care schimbă modul de funcţionare a organismului, afectează modul de a gândi, a simţi, a vorbi şi a se mişca, iar în timp poate crea dependenţă”, spune Cecilia Birău, director adjunct al Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

Campanie de prevenire

În luna iulie se desfăşoară la nivel naţional campania „Luna naţională a informării despre efectele consumului de alcool” sub deviza: Fiţi conştienţi – Acoolul distruge vieţi!”. Campania coordonată prin DSP Hunedoara îşi propune conştientizarea, prevenirea şi reducerea consumului de alcool în rândul hunedorenilor.Acţiunile se adresează tuturor segmentelor de populaţie fie adulţi, adolescenţi, tineri sau gravide prin informarea şi educarea acestora referitor la riscurile debutului timpuriu al consumului de alcool şi la efectele asupra sănătăţii. Excesul de alcool omoară mai mulţi oameni decât SIDA şi tuberculoza la un loc. În România peste 2 milioane de persoane consumă alcool în exces, 70% din cazurile de violenţă în familie şi aproape jumătate din crime sunt cauzate de băutură excesivă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”