În ultimii doi ani. Aproape 3.000 de hunedoreni afectaţi de consumul excesiv de alcool

alcoolÎn ultimii doi ani aproape 900 de hunedoreni au fost internaţi în secţiile de psihiatrie cu tulburări mentale şi comportamentale legate de consumul de alcool. De asemenea cazurile de hepatită cronică au crescut îngrijorător, în anul 2011 fiind descoperite peste 1.000 de cazuri, iar în 2012, în jur de 800 de noi îmbolnăviri au fost înregistrate de medicii de specialitate.

Alcoolul scurtează viaţa consumatorului

Pe lângă tulburări comportamentale şi probleme hepatice efectele consumului de alcool pe termen lung pot duce la accidente vasculare cerebrale, demenţă alcoolică sau ciroză hepatică, care scurtează durata de viaţă a consumatorului. „Alcoolul este un „drog legal”, o substanţă chimică care schimbă modul de funcţionare a organismului, afectează modul de a gândi, a simţi, a vorbi şi a se mişca, iar în timp poate crea dependenţă”, spune Cecilia Birău, director adjunct al Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

Campanie de prevenire

În luna iulie se desfăşoară la nivel naţional campania „Luna naţională a informării despre efectele consumului de alcool” sub deviza: Fiţi conştienţi – Acoolul distruge vieţi!”. Campania coordonată prin DSP Hunedoara îşi propune conştientizarea, prevenirea şi reducerea consumului de alcool în rândul hunedorenilor.Acţiunile se adresează tuturor segmentelor de populaţie fie adulţi, adolescenţi, tineri sau gravide prin informarea şi educarea acestora referitor la riscurile debutului timpuriu al consumului de alcool şi la efectele asupra sănătăţii. Excesul de alcool omoară mai mulţi oameni decât SIDA şi tuberculoza la un loc. În România peste 2 milioane de persoane consumă alcool în exces, 70% din cazurile de violenţă în familie şi aproape jumătate din crime sunt cauzate de băutură excesivă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute