În ultimii doi ani. Aproape 3.000 de hunedoreni afectaţi de consumul excesiv de alcool

alcoolÎn ultimii doi ani aproape 900 de hunedoreni au fost internaţi în secţiile de psihiatrie cu tulburări mentale şi comportamentale legate de consumul de alcool. De asemenea cazurile de hepatită cronică au crescut îngrijorător, în anul 2011 fiind descoperite peste 1.000 de cazuri, iar în 2012, în jur de 800 de noi îmbolnăviri au fost înregistrate de medicii de specialitate.

Alcoolul scurtează viaţa consumatorului

Pe lângă tulburări comportamentale şi probleme hepatice efectele consumului de alcool pe termen lung pot duce la accidente vasculare cerebrale, demenţă alcoolică sau ciroză hepatică, care scurtează durata de viaţă a consumatorului. „Alcoolul este un „drog legal”, o substanţă chimică care schimbă modul de funcţionare a organismului, afectează modul de a gândi, a simţi, a vorbi şi a se mişca, iar în timp poate crea dependenţă”, spune Cecilia Birău, director adjunct al Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

Campanie de prevenire

În luna iulie se desfăşoară la nivel naţional campania „Luna naţională a informării despre efectele consumului de alcool” sub deviza: Fiţi conştienţi – Acoolul distruge vieţi!”. Campania coordonată prin DSP Hunedoara îşi propune conştientizarea, prevenirea şi reducerea consumului de alcool în rândul hunedorenilor.Acţiunile se adresează tuturor segmentelor de populaţie fie adulţi, adolescenţi, tineri sau gravide prin informarea şi educarea acestora referitor la riscurile debutului timpuriu al consumului de alcool şi la efectele asupra sănătăţii. Excesul de alcool omoară mai mulţi oameni decât SIDA şi tuberculoza la un loc. În România peste 2 milioane de persoane consumă alcool în exces, 70% din cazurile de violenţă în familie şi aproape jumătate din crime sunt cauzate de băutură excesivă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna         Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval