ÎN ȚARA HAȚEGULUI. Săptămâna Geologiei, celebrată în Geoparcul Dinozaurilor

Geologia este peste tot în jurul nostru, iar o bună ocazie de conștientizare a acestei afirmații o reprezintă cele peste 50 de activități derulate în Săptămâna Geologiei, la nivel național, în perioada 5 – 13 octombrie 2019.

 

Pentru al doilea an consecutiv, Universitatea din București, prin Facultatea de Geologie și Geofizică și Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, se alătură acestui eveniment organizat de Societatea Geologică a României.

 

Activități multiple și complexe

 

Conferințe și prezentări, ateliere educaționale, expoziții de mineralogie, artă plastică și fotografie, proiecții de filme și tururi ghidate în teren reprezintă oferta de activități dedicate Săptămânii Geologiei. Ele vor fi susținute de profesori universitari, cercetători, experți în educație, studenți, artiști și ghizi. Evenimentul va fi marcat în București, Baia Mare, Ploiești și Brașov, dar și în Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, respectiv în Geoparcul Aspirant UNESCO Ținutul Buzăului. Pe teritoriul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, Săptămâna Geologiei este marcată în perioada 7 – 11 octombrie. Ziua de luni, 7 octombrie, a fost dedicată locurilor cu povești identificate în această vară, pe Valea Dinozaurilor și unui atelier de GeoLego. Ambele activități au fost găzduite de Centrul Comunitar din Sânpetru, comuna Sântămăria Orlea. “Marți 8 octombrie, pornim pe urmele “Balaurului bondoc” din expoziția ”Balauri, dragoni, dinozauri”, de la Casa Geoparcului din orașul Hațeg. Miercuri 9 octombrie, în comuna Densuș, vor putea fi descoperite opere de land art, vulcanii și marea dispărută. Ziua de joi 10 octombrie este rezervată unei incursiuni pe poteca tematică ”Muzica naturii”, amenajată de Asociația Social – Culturală Sălășana în satul Peștera, comuna Sălașul de Sus, în cadrul unui proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România. Data de 11 octombrie este dedicată descoperirii biodiversității locale, pe ”Traseul Plantelor” de la Casa Pietrelor din Ohaba Sibișel, comuna Râu de Mori. Tot atunci va fi momentul în care pot fi realizate fotografii cu un pterozaur sau un dinozaur, în geositul ”La Scoabă”, din satul Sânpetru, comuna Sântămăria Orlea”, a declarat Adina Popa, purtător de cuvânt la Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului.

 

Eveniment la nivel mondial

 

Activitățile se vor desfășura între orele 10.00 – 16.00, iar participarea poate fi făcută pe bază de înscriere, printr-un e-mail pe adresa:hateggeoparc@unibuc.ro, sau prin mesaj privat pe pagina de facebook a Geoparcului (@geodinohateg).

Geoparcul va marca Săptămâna Geologiei și în capitală, la Festivalul turismului responsabil, desfășurat în perioada 11 – 13 octombrie la The Ark. Geoturismul și geoprodusele dezvoltate de Geoparcul Țara Hațegului în proiectul Interreg Danube Geotur vor fi aduse în atenția publicului prezent la Festival.  Săptămâna Geologiei este o celebrare anuală a geologiei la nivel global. Evenimentul se adresează în principal elevilor cu scopul de a-i ajuta să înțeleagă mai bine Științele Pământului, astfel încât să acorde o atenție sporită Planetei care ne este casă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci + 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane