În anii electorali se schimbă mai multe cărţi de identitate ca de obicei

107

Aproape 54.000 de hunedoreni şi-au schimbat documentele în 2014, o medie mai mare decât cea obişnuită

MAIN buletine bun

Anul trecut, angajații Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Hunedoara au avut mai mult de lucru. Aproape 54.000 de acte de identitate, respectiv cărți de identitate și provizorii au fost eliberate pe parcursul anul trecut.

„Nu doar faptul că a fost un an electoral a însemnat că oamenii au venit în număr mare la ghișeele noastre, evidenta ganscapentru a solicita o nouă carte de identitate, ci și faptul că multora le expirau aceste cărți. Putem spune că a fost oarecum asemănător cu 2013. La nivelul județului Hunedoara au fost eliberate 53.956 de acte de identitate, la cele 13 S.P.C.L.E.P”, a declarat Monica Gânscă, directorul Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Hunedoara.

39 de hunedoreni și-au schimbat numele

De asemenea, 897 de dosare pe stare civilă au fost soluționate la nivelul Direcției de Evidență a Persoanelor, dintre care au fost solicitări pentru schimbare a numelui.

„Potrivit Ordonanței 41/2013, cetățenii au posibilitatea de a-și schimba numele, însă doar în anumite condiții, iar motivul trebuie să fie unul bine întemeiat. Am avut, anul trecut, 39 de persoane care au făcut acest lucru, pe cale administrativă. Totodată am avut 776 de transcrieri, pentru cei care au avut actele respective încheiate în străinătate (acte de deces, naștere și căsătorie- n.red.) și 89 de rectificări în anumite acte”, a mai precizat Monica Gânscă.

La nivelul județului Hunedoara, sunt aproximativ 14.000 de persoane care au cărțile de identitate expirate. Reprezentanții Direcției de Evidență a Persoanelor efectuează controale și îi înștiințează pe cei în cauză, însă de cele mai multe ori, oamenii fie sunt plecați în străinătate, fie își schimbă cartea de identitate doar atunci când au nevoie urgentă de acest act.(Petronela Tămaș)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.