În anii electorali se schimbă mai multe cărţi de identitate ca de obicei

Aproape 54.000 de hunedoreni şi-au schimbat documentele în 2014, o medie mai mare decât cea obişnuită

MAIN buletine bun

Anul trecut, angajații Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Hunedoara au avut mai mult de lucru. Aproape 54.000 de acte de identitate, respectiv cărți de identitate și provizorii au fost eliberate pe parcursul anul trecut.

„Nu doar faptul că a fost un an electoral a însemnat că oamenii au venit în număr mare la ghișeele noastre, evidenta ganscapentru a solicita o nouă carte de identitate, ci și faptul că multora le expirau aceste cărți. Putem spune că a fost oarecum asemănător cu 2013. La nivelul județului Hunedoara au fost eliberate 53.956 de acte de identitate, la cele 13 S.P.C.L.E.P”, a declarat Monica Gânscă, directorul Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Hunedoara.

39 de hunedoreni și-au schimbat numele

De asemenea, 897 de dosare pe stare civilă au fost soluționate la nivelul Direcției de Evidență a Persoanelor, dintre care au fost solicitări pentru schimbare a numelui.

„Potrivit Ordonanței 41/2013, cetățenii au posibilitatea de a-și schimba numele, însă doar în anumite condiții, iar motivul trebuie să fie unul bine întemeiat. Am avut, anul trecut, 39 de persoane care au făcut acest lucru, pe cale administrativă. Totodată am avut 776 de transcrieri, pentru cei care au avut actele respective încheiate în străinătate (acte de deces, naștere și căsătorie- n.red.) și 89 de rectificări în anumite acte”, a mai precizat Monica Gânscă.

La nivelul județului Hunedoara, sunt aproximativ 14.000 de persoane care au cărțile de identitate expirate. Reprezentanții Direcției de Evidență a Persoanelor efectuează controale și îi înștiințează pe cei în cauză, însă de cele mai multe ori, oamenii fie sunt plecați în străinătate, fie își schimbă cartea de identitate doar atunci când au nevoie urgentă de acest act.(Petronela Tămaș)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit