În anii electorali se schimbă mai multe cărţi de identitate ca de obicei

Aproape 54.000 de hunedoreni şi-au schimbat documentele în 2014, o medie mai mare decât cea obişnuită

MAIN buletine bun

Anul trecut, angajații Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Hunedoara au avut mai mult de lucru. Aproape 54.000 de acte de identitate, respectiv cărți de identitate și provizorii au fost eliberate pe parcursul anul trecut.

„Nu doar faptul că a fost un an electoral a însemnat că oamenii au venit în număr mare la ghișeele noastre, evidenta ganscapentru a solicita o nouă carte de identitate, ci și faptul că multora le expirau aceste cărți. Putem spune că a fost oarecum asemănător cu 2013. La nivelul județului Hunedoara au fost eliberate 53.956 de acte de identitate, la cele 13 S.P.C.L.E.P”, a declarat Monica Gânscă, directorul Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Hunedoara.

39 de hunedoreni și-au schimbat numele

De asemenea, 897 de dosare pe stare civilă au fost soluționate la nivelul Direcției de Evidență a Persoanelor, dintre care au fost solicitări pentru schimbare a numelui.

„Potrivit Ordonanței 41/2013, cetățenii au posibilitatea de a-și schimba numele, însă doar în anumite condiții, iar motivul trebuie să fie unul bine întemeiat. Am avut, anul trecut, 39 de persoane care au făcut acest lucru, pe cale administrativă. Totodată am avut 776 de transcrieri, pentru cei care au avut actele respective încheiate în străinătate (acte de deces, naștere și căsătorie- n.red.) și 89 de rectificări în anumite acte”, a mai precizat Monica Gânscă.

La nivelul județului Hunedoara, sunt aproximativ 14.000 de persoane care au cărțile de identitate expirate. Reprezentanții Direcției de Evidență a Persoanelor efectuează controale și îi înștiințează pe cei în cauză, însă de cele mai multe ori, oamenii fie sunt plecați în străinătate, fie își schimbă cartea de identitate doar atunci când au nevoie urgentă de acest act.(Petronela Tămaș)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului