I s-a declanşat travaliu în timpul unui recital

Maria Rotaru, cunoscută interpretă de muzică populară din zona Olteniei a născut sâmbătă noapte prin cezariană la Spitalul din Deva, un bebeluş de aproape trei kilograme

cantareataO cunoscută cântăreaţă de muzică populară din Craiova a născut sâmbătă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva un bebeluş prematur, dar sănătos. Pe numele de scenă Maria Rotaru, artista însărcinată în 36 de săptămâni a fost invitată la o petrecere în municipiul de la poalele Cetăţii să suţină un recital. În timpul reprezentaţiei, cântăreţei i „s-a rupt apa”, aceasta fiind transportată de urgenţă la spital, pentru a naşte.

De la petrecere, în sala de naşteri

Sâmbătă seara, în jur de ora 21 prin Serviciul de Urgenţă al Spitalului Judeţean a fost internată cântăreaţa Maria Rotaru, în vârstă de 29 de ani, care prezenta un debut de travaliu. În funcţie de starea dânsei de sănătate am acţionat conform procedurilor, iar tânăra a născut prin cezariană un băieţel de aproape trei kilograme. Deoarece nu a fost o naştere la termen, bebeluşul are deocamdată probele respiratorii, medicii neonatologi având în acest moment grijă de el. Cântăreaţa este bine, în acest moment administrându-i-se tratamentul urmat de pacientele care nasc prin cezariană”, a spus medicul Romeo Stănescu, şef de secţie Obstetrică Ginecologie la SJU Deva. Medicul a venit de urgenţă sâmbătă seara de acasă pentru a se ocupa de acest caz.

Urgenţă medicală

A trebuit să îl chemăm pe şeful de secţie de la Obstetrică de acasă, pentru că acest caz prezenta o urgenţă medicală, iar şeful de secţie este cel mai în măsură să ia decizii în astfel de situaţii”, spune Călin Laza, managerul SJU Deva. Romeo Stănescu este de părere că declanşarea travaliului nu are legătură cu petrecerea la care Maria Rotaru cânta, deoarece acesta se poate declanşa în orice situaţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei