Hunedoara TV şi Ziarul Hunedoreanului alături de hunedoreni.Debutul Campaniei de Moş Nicolae „Zâmbeşte şi dăruieşte”

Hunedoara TV şi Ziarul Hunedoreanului au dat ieri startul unei noi campanii dedicate copiilor internaţi în spitale în prag de sărbători. Cei mici au primit cadouri de la mesagerul Moşului şi au fost înveseliţi de clovnul care le-a modelat jucăria preferată

cadouri

 

Campania de Moş Nicolae „Zâmbeşte şi dăruieşte” semnată Hunedoara TV şi Ziarul Hunedoreanului a debutat ieri în municipiul de la poalele Cetăţii. O echipă numeroasă, compusă din echipe de la Hunedoara TV şi Ziarul Hunedoreanului, clovnul haios care confecţionează jucării din baloane, dar şi elevi de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva a ajuns dis-de- dimineaţă la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

O vizită neaşteptată

Prin această campanie ne propunem să aducem un zâmbet pe feţele copiilor bolnavi, internaţi în spitale în prag de sărbători. Toţi copiii au primit pachete cu cărţi, jucării, dulciuri şi fructe de la mesagerii Moşului. În acest timp clovnul i-a înveselit şi le-a modelat din baloane animăluţul sau jucăria preferată. Atât copiii cât şi părinţii au fost extrem de încântaţi atât de vizita neaşteptată, cât şi de cadourile primite. În cadrul aceleiaşi acţiuni, elevii de la Arte vor picta mai multe imagini vesele în câteva din saloanele secţiei de Pediatrie, pentru a le „colora” copiilor şederea în spital şi a-i înveseli puţin. „Este o campanie lăudabilă care a adus bucurie şi zâmbete la copiii care au primit cadouri. Din fericire nu avem cazuri grave, care să nu se poată bucura de darurile primite. Probabil că saloanele decorate de elevii de la Liceul de Artă vor arăta minunat când vor fi gata. Rupe puţin monotonia, mai ales că cei mici când sunt bolnavi, sunt mai trişti, mai apatici. Sperăm ca şi acesta să fie un motiv care să îi mai înveselească puţin”, este de  părere Mihaela Paul, medic primar pediatru, şef secţia Pediatrie, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Pereţi în culori vesele

Elevii voluntari s-au apucat de muncă cu multă bucurie, deoarece spun ei, fac ceva ce le place. În câteva ore, pereţii „atacaţi” de pensulele iscusite ale elevilor s-au înveselit cu picturi colorate. „Mi se pare o acţiune minunată. Sunt sigură că îi vom face pe copii fericiţi prin pictura noastră care va scoate din monotonie camera asta. Am mai participat şi la alte acţiuni cu ajutorul cărora am făcut lumea fericită. Mă simt foarte bine, mai ales că fac totul din plăcere”, spune Cristina Arghir, clasa a XII-a Plastică. În salonul rezervat fetiţelor, o altă echipă lucrează de zor la alte două imagini vesele. „Pe lângă faptul că experimentăm lucruri noi, copiii vor fi foarte încântaţi să vadă explozia de culoare care va fi expusă pe perete. Eu zic că vom face o treabă foarte bună”, spune şi Anca Bondane din clasa a X-a Plastică.

Un motiv pentru a zâmbi

Alături de copii s-a aflat şi unul dintre profesorii de la Arte, Andrei Rosetti care a primit provocarea de a participa la această acţiune cu mult entuziasm. „Veselie şi culoare, asta sperăm să rămână după noi. Sperăm ca acestor copii care vin aici nu tocmai veseli, să le dăm un prilej să zâmbească. Noi am mai făcut astfel de lucrări cu elevii şi în alte locuri şi pentru ei este o încercare de a sta faţă în faţă cu un perete şi de a încerca o tehnică pe care în atelier mai rar o încearcă. E o confruntare cu o suprafaţă mai mare, cu un proiect monumental, este o lecţie bună pentru ei”, este de părere Andrei Rosetti, profesor la Liceul de Arte din Deva.

„Vă mulţumim !”

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Mircea Laza a fost surprins plăcut de iniţiativa trustului de presă hunedorean. „Nu pot decât să vă mulţumit în numele pacienţilor, cadrelor medicale şi a conducerii spitalului pentru această iniţiativă extraordinară pentru alinarea suferinţelor celor mici”, a declarat managerul spitalului.

Campania de Moş Nicolae „Zâmbeşte şi dăruieşte” coordonată de Hunedoara TV şi Ziarul Hunedoreanului se va derula pe parcursul acestei săptămâni şi la secţiile de Pediatrie din spitalele de la Brad, Haţeg şi Orăştie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei