Hunedoara – pe locul 5 în privinţa persoanelor care şi-au găsit un loc de muncă

Judeţul Hunedoara se află pe locul 5 la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul persoanelor care au reuşit să se angajeze anul trecut.

someriPrin Programul Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, la nivelul întregii ţări 371.363 persoane și-au găsit loc de muncă în anul 2014, relevă datele oficiale ale Ministerului Muncii. Cei mai mulţi provin din mediul uirban şi, îmbucurător este faptul că judeţul Hunedoara se află în top în ceea ce priveşte numărul persoanelor care au reuşit să-şi găsească un loc de muncă. Astfel, potrivit datelor date publicităţii de Ministerul Muncii, pe locul întâi se află județul Timiș, cu 24.806 persoane ocupate în 2014, urmat de Prahova, cu 20.882 persoane, Suceava cu 20.860 persoane, București cu 19.400 persoane și, pe locul 5, Hunedoara cu 18.652 persoane. De precizat că cele mai multe persoane au obținut slujbe de muncitor necalificat în industria confecțiilor, vânzător, muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor și muncitor necalificat la demolarea clădirilor, zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet ori şofer. Numărul celor care au reușit să se angajeze în 2014 a crescut cu aproape 44.000 față de anul 2013, când și-au găsit un loc de muncă, prin intermediul aceluiași program, 327.823 persoane.

Programul Național de Ocupare a Forței de Muncă, derulat anual de ANOFM, are ca principale obiective creșterea gradului de ocupare și promovarea incluziunii sociale, creșterea gradului de ocupare a tinerilor și a persoanelor de etnie romă, facilitarea tranziției de la șomaj către ocupare, îmbunătățirea și consolidarea competențelor profesionale ale persoanelor fără o slujbă. Persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă sau doresc reconversia profesională au posibilitatea să se adreseze agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau reședință, pentru a se înregistra în evidențele AJOFM/ANOFM și pentru a beneficia de pachete personalizate de măsuri.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni