Hunedoara – pe locul 5 în privinţa persoanelor care şi-au găsit un loc de muncă

Judeţul Hunedoara se află pe locul 5 la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul persoanelor care au reuşit să se angajeze anul trecut.

someriPrin Programul Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, la nivelul întregii ţări 371.363 persoane și-au găsit loc de muncă în anul 2014, relevă datele oficiale ale Ministerului Muncii. Cei mai mulţi provin din mediul uirban şi, îmbucurător este faptul că judeţul Hunedoara se află în top în ceea ce priveşte numărul persoanelor care au reuşit să-şi găsească un loc de muncă. Astfel, potrivit datelor date publicităţii de Ministerul Muncii, pe locul întâi se află județul Timiș, cu 24.806 persoane ocupate în 2014, urmat de Prahova, cu 20.882 persoane, Suceava cu 20.860 persoane, București cu 19.400 persoane și, pe locul 5, Hunedoara cu 18.652 persoane. De precizat că cele mai multe persoane au obținut slujbe de muncitor necalificat în industria confecțiilor, vânzător, muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor și muncitor necalificat la demolarea clădirilor, zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet ori şofer. Numărul celor care au reușit să se angajeze în 2014 a crescut cu aproape 44.000 față de anul 2013, când și-au găsit un loc de muncă, prin intermediul aceluiași program, 327.823 persoane.

Programul Național de Ocupare a Forței de Muncă, derulat anual de ANOFM, are ca principale obiective creșterea gradului de ocupare și promovarea incluziunii sociale, creșterea gradului de ocupare a tinerilor și a persoanelor de etnie romă, facilitarea tranziției de la șomaj către ocupare, îmbunătățirea și consolidarea competențelor profesionale ale persoanelor fără o slujbă. Persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă sau doresc reconversia profesională au posibilitatea să se adreseze agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau reședință, pentru a se înregistra în evidențele AJOFM/ANOFM și pentru a beneficia de pachete personalizate de măsuri.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție