Hunedoara – pe locul 5 în privinţa persoanelor care şi-au găsit un loc de muncă

Judeţul Hunedoara se află pe locul 5 la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul persoanelor care au reuşit să se angajeze anul trecut.

someriPrin Programul Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, la nivelul întregii ţări 371.363 persoane și-au găsit loc de muncă în anul 2014, relevă datele oficiale ale Ministerului Muncii. Cei mai mulţi provin din mediul uirban şi, îmbucurător este faptul că judeţul Hunedoara se află în top în ceea ce priveşte numărul persoanelor care au reuşit să-şi găsească un loc de muncă. Astfel, potrivit datelor date publicităţii de Ministerul Muncii, pe locul întâi se află județul Timiș, cu 24.806 persoane ocupate în 2014, urmat de Prahova, cu 20.882 persoane, Suceava cu 20.860 persoane, București cu 19.400 persoane și, pe locul 5, Hunedoara cu 18.652 persoane. De precizat că cele mai multe persoane au obținut slujbe de muncitor necalificat în industria confecțiilor, vânzător, muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor și muncitor necalificat la demolarea clădirilor, zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet ori şofer. Numărul celor care au reușit să se angajeze în 2014 a crescut cu aproape 44.000 față de anul 2013, când și-au găsit un loc de muncă, prin intermediul aceluiași program, 327.823 persoane.

Programul Național de Ocupare a Forței de Muncă, derulat anual de ANOFM, are ca principale obiective creșterea gradului de ocupare și promovarea incluziunii sociale, creșterea gradului de ocupare a tinerilor și a persoanelor de etnie romă, facilitarea tranziției de la șomaj către ocupare, îmbunătățirea și consolidarea competențelor profesionale ale persoanelor fără o slujbă. Persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă sau doresc reconversia profesională au posibilitatea să se adreseze agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau reședință, pentru a se înregistra în evidențele AJOFM/ANOFM și pentru a beneficia de pachete personalizate de măsuri.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei