Pentru prima dată.Grădiniţele hunedorene rămân goale pe jumătate

După criza de locuri din grădiniţe de acum câţiva ani, numărul copiii înscrişi în această primăvară, este cu mult mai mic decât clasele pregătite pentru cei mici

Dacă până anul trecut părinţii se grăbeau să îşi înscrie copiii de grupă mică la gradigrădinţă, cât mai devreme, pentru a nu se trezi că nu mai sunt locuri disponibile, în acest an, situaţia este cu totul alta. Grădiniţa cu program prelungit nr. 7, cea mai mare din municipiul Deva şi care este împărţită în cinci centre în oraş, anunţă că are multe locuri libere pentru grupa mică. „Pentru anul 2013 -2014, am pregătit nouăclase pentru grupa mică, care s-au ocupat doar pe jumătate. Noi am început înscrierile din luna aprilie, pentru a ştii în iunie, cam câţi copiii vom primi din toamnă. Surpriza este că am rămas cu multe grupe mici incomplete. Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva”, spune Camelia Lazăr, directorul Grădiţei nr.7.

Estimaţi, peste 3.000

Potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei, înscrierile oficiale la grădiniţă vor avea loc până în data de 21 iunie. Deoarece nu a fost realizat un recensământ al preşcolalilor, în acest moment nu se cunoaşte decât un număr estimativ de copii, care ar fi posibil să între în grupa mică din luna septembrie şi asta doar la nivel de judeţ. „Din estimări, se pare că un număr de peste 3.000 de preşcolari vor intra în grupa mică în acest an. Numărul acestora va fi însă cunoscut cu exactitate doar după încheierea oficială a înscrierii celor mici la grădiniţă, undeva după data de 21 iunie”, a spus Marta Mate, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

 

Odată cu introducerea clasei pregătitoare mă aşteptam ca numărul copiilor din grupa mare să scadă. Dar iată că numărul copiilor mici, în jur de trei ani este în scădere, faţă de alţi ani”, Camelia Lazăr, directorul Grădiţei nr.7, Deva

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”