Grevă de avertisment în sănătate

Angajaţii din sistemul sanitar au intrat ieri dimineaţa în grevă de avertisment, serviciile medicale în unităţile sanitare fiind oprite între orele 8 şi 10 dimineaţa, în această perioadă fiind asigurată o treime din activitate

greva

Printre protestatari s-au numărat şi o parte dintre cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. „La greva de avertisment de la 8 la 10 au fost aproximativ 35-37 de persoane, reprezentanţii fiecărei secţii, pentru că este o grevă de avertisment. În cazul unei greve generale, se lucrează doar cu 33 la sută din sistemul sanitar, în afară de secţiile cu regim special care este Urgenţa, Nou Născuţii, ATI şi Pediatria, care lucrează 100%.  vintila.Bolnavii vor fi consultaţi într-un procent de 33 la sută”, a spus Lucia Vintilă, preşedinte Federaţiei Sanitas la Spital Judeţean de Urgenţă Deva.

Revendicările cadrelor medicale

Sindicaliştii din sănătate şi-au anunţat revendicările încă din data de 14 octombrie, când au tras un semnal de alarmă prin greva japoneză la care au participat cadre medicale din întrega ţară. „Revendicarea principală pe care o avem este contractul colectiv de muncă la nivel de sector, avem legea salarizării, regulamentul de sporuri, pe care nu s-a mai lucrat nimic din 2010, avem normativul de personal care e de prin 2009, statutul spitalelor, care este un punct foarte important şi nu în ultimul rând vrem majorare salarială”, adaugă Lucia Vintilă. În acest moment cei trei factori de decizie, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor poartă discuţii pentru soluţionarea revendicărilor protestatarilor. În cazul în care aceştia nu vor ajunge la un numitor comun, cadrele medicale sunt hotărâte ca în data de 27 noiembrie să declanşeze greva generală.

Pe de altă parte Colegiul Medicilor (CM) Hunedoara nu a participat la protest. „Noi nu suntem implicaţi în acţiunea asta pentru că nu avem dreptul, ci doar sindicatele medicale. Medicii de familie nu au participat la grevă, dar cei din spitale da”, a declarat Mircea Artean, preşedinte al CM Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată         ÎN SPATELE VITRINEI         Ultima zi de plată a impozitelor locale, cu bonificație         Un șofer băut a distrus două mașini         Experiment eșuat sau accident extrem de stupid. Ce le-a spus jandarmilor tânărul găsit după trei zile, legat de un copac, în Parâng         Complexul turistic Cheile Buții a ars într-un incendiu         Modernizarea Casei de Cultură din Orăștie – o poveste fără sfârșit