Grevă de avertisment în sănătate

Angajaţii din sistemul sanitar au intrat ieri dimineaţa în grevă de avertisment, serviciile medicale în unităţile sanitare fiind oprite între orele 8 şi 10 dimineaţa, în această perioadă fiind asigurată o treime din activitate

greva

Printre protestatari s-au numărat şi o parte dintre cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. „La greva de avertisment de la 8 la 10 au fost aproximativ 35-37 de persoane, reprezentanţii fiecărei secţii, pentru că este o grevă de avertisment. În cazul unei greve generale, se lucrează doar cu 33 la sută din sistemul sanitar, în afară de secţiile cu regim special care este Urgenţa, Nou Născuţii, ATI şi Pediatria, care lucrează 100%.  vintila.Bolnavii vor fi consultaţi într-un procent de 33 la sută”, a spus Lucia Vintilă, preşedinte Federaţiei Sanitas la Spital Judeţean de Urgenţă Deva.

Revendicările cadrelor medicale

Sindicaliştii din sănătate şi-au anunţat revendicările încă din data de 14 octombrie, când au tras un semnal de alarmă prin greva japoneză la care au participat cadre medicale din întrega ţară. „Revendicarea principală pe care o avem este contractul colectiv de muncă la nivel de sector, avem legea salarizării, regulamentul de sporuri, pe care nu s-a mai lucrat nimic din 2010, avem normativul de personal care e de prin 2009, statutul spitalelor, care este un punct foarte important şi nu în ultimul rând vrem majorare salarială”, adaugă Lucia Vintilă. În acest moment cei trei factori de decizie, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor poartă discuţii pentru soluţionarea revendicărilor protestatarilor. În cazul în care aceştia nu vor ajunge la un numitor comun, cadrele medicale sunt hotărâte ca în data de 27 noiembrie să declanşeze greva generală.

Pe de altă parte Colegiul Medicilor (CM) Hunedoara nu a participat la protest. „Noi nu suntem implicaţi în acţiunea asta pentru că nu avem dreptul, ci doar sindicatele medicale. Medicii de familie nu au participat la grevă, dar cei din spitale da”, a declarat Mircea Artean, preşedinte al CM Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi