Grevă de avertisment în sănătate

Angajaţii din sistemul sanitar au intrat ieri dimineaţa în grevă de avertisment, serviciile medicale în unităţile sanitare fiind oprite între orele 8 şi 10 dimineaţa, în această perioadă fiind asigurată o treime din activitate

greva

Printre protestatari s-au numărat şi o parte dintre cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. „La greva de avertisment de la 8 la 10 au fost aproximativ 35-37 de persoane, reprezentanţii fiecărei secţii, pentru că este o grevă de avertisment. În cazul unei greve generale, se lucrează doar cu 33 la sută din sistemul sanitar, în afară de secţiile cu regim special care este Urgenţa, Nou Născuţii, ATI şi Pediatria, care lucrează 100%.  vintila.Bolnavii vor fi consultaţi într-un procent de 33 la sută”, a spus Lucia Vintilă, preşedinte Federaţiei Sanitas la Spital Judeţean de Urgenţă Deva.

Revendicările cadrelor medicale

Sindicaliştii din sănătate şi-au anunţat revendicările încă din data de 14 octombrie, când au tras un semnal de alarmă prin greva japoneză la care au participat cadre medicale din întrega ţară. „Revendicarea principală pe care o avem este contractul colectiv de muncă la nivel de sector, avem legea salarizării, regulamentul de sporuri, pe care nu s-a mai lucrat nimic din 2010, avem normativul de personal care e de prin 2009, statutul spitalelor, care este un punct foarte important şi nu în ultimul rând vrem majorare salarială”, adaugă Lucia Vintilă. În acest moment cei trei factori de decizie, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor poartă discuţii pentru soluţionarea revendicărilor protestatarilor. În cazul în care aceştia nu vor ajunge la un numitor comun, cadrele medicale sunt hotărâte ca în data de 27 noiembrie să declanşeze greva generală.

Pe de altă parte Colegiul Medicilor (CM) Hunedoara nu a participat la protest. „Noi nu suntem implicaţi în acţiunea asta pentru că nu avem dreptul, ci doar sindicatele medicale. Medicii de familie nu au participat la grevă, dar cei din spitale da”, a declarat Mircea Artean, preşedinte al CM Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști