Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, celebrează Săptămâna Europeană a Geoparcurilor

Iubitorii de ştiinţă şi natură de toate vârstele sunt invitaţi la o serie de activităţi ştiinţifice la culturale, educaţionale şi cu scop geoturistic

Săptămâna Europeană a Geoparcurilor ce se desfăşoară în perioada 3 – 8 iunie, va fi marcată printr-o serie de evenimente derulate în Ţara Haţegului, dar şi la Bucureşti, prin care organizatorii îşi propun să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei şi frumuseţii acestui obiectiv din judeţul Hunedoara.

Activităţi pentru toate categoriile de vârstă

geoparc

Cu această ocazie iubitorii de ştiinţă şi natură sunt invitaţi în Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului la o serie de activităţi ştiinţifice la culturale, educaţionale şi cu scop geoturisic. Toate aceste acţiuni au ca scop familializarea vizitatorilor cu conceptele de conservare şi protejare a patrimoniului geologic şi cultural de pe teritoriul său. „Activităţile vizează toate categoriile de vârstă, adresându-se atât copiilor cât şi adulţilor. Astfel, copiii vor avea posibilitatea să participe la lecţii în aer liber în care pot afla care sunt poveştile de mii de ani pe care ni le transmit pietrele, ce înseamnă biodiversitatea, dar şi la ateliere de creaţie având ca tematică dinozaurii din Ţara Haţegului.

Intrare liberă

Totodată, publicul larg este invitat să participe la tururi ghidate gratuite în cadrul expoziţiei cu fosile şi reproduceri de dinozauri, deschisă la sediul Geoparcului Dinozaurilor din oraşul Haţeg”, spune dr. Cristian Ciobanu, administrator patrimoniu Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului. Totodată la Muzeul de Geologie şi la Institutul Geologic al României din Bucureşti, prof. univ. dr. Dan Grigorescu va susţine o serie de prezentări ştiinţifice referitoare la Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului.

Săptămâna Europeană a Geoparcurilor este un eveniment desfăşurat concomitent în 39 de geoparcuri din cele 54 din Europa prin evenimente organizate cu scopul de a sensibiliza publicul pe teme privind importanţa geoparcurilor, geoconservarea şi promovarea patrimoniului geologic prin intermediul activităţilor ştiinţifice, educaţionale şi geoturistice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”         Au început lucrările de modernizare a drumului de legătură între strada Vulcan și strada Cozia         Paftaua din fier, placată cu tablă de bronz, de la Ardeu         ITM Hunedoara – privind prevenirea răspândirii noului coronavirus la reluarea activităților de transport         Aparat de plasmafereză funcțional în județul Hunedoara         Femeie anchetată după ce și-a fugărit soțul cu ciocanul         Două adolescente din Hunedoara au fost date în urmărire națională         Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Deva și-a reluat activitatea         Sfinții Mari Împărați Constantin și mama sa, Elena         Peștera zidită de la Mada         Încă un deces al unui pacient diagnosticat cu Covid 19, în judeţul Hunedoara         Aparat de ozonoterapie, folosit la ATI – Spitalul municipal Hunedoara         Tânăr fără permis auto, prins pentru a doua oară de polițiști, în Hunedoara