Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, celebrează Săptămâna Europeană a Geoparcurilor

Iubitorii de ştiinţă şi natură de toate vârstele sunt invitaţi la o serie de activităţi ştiinţifice la culturale, educaţionale şi cu scop geoturistic

Săptămâna Europeană a Geoparcurilor ce se desfăşoară în perioada 3 – 8 iunie, va fi marcată printr-o serie de evenimente derulate în Ţara Haţegului, dar şi la Bucureşti, prin care organizatorii îşi propun să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei şi frumuseţii acestui obiectiv din judeţul Hunedoara.

Activităţi pentru toate categoriile de vârstă

geoparc

Cu această ocazie iubitorii de ştiinţă şi natură sunt invitaţi în Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului la o serie de activităţi ştiinţifice la culturale, educaţionale şi cu scop geoturisic. Toate aceste acţiuni au ca scop familializarea vizitatorilor cu conceptele de conservare şi protejare a patrimoniului geologic şi cultural de pe teritoriul său. „Activităţile vizează toate categoriile de vârstă, adresându-se atât copiilor cât şi adulţilor. Astfel, copiii vor avea posibilitatea să participe la lecţii în aer liber în care pot afla care sunt poveştile de mii de ani pe care ni le transmit pietrele, ce înseamnă biodiversitatea, dar şi la ateliere de creaţie având ca tematică dinozaurii din Ţara Haţegului.

Intrare liberă

Totodată, publicul larg este invitat să participe la tururi ghidate gratuite în cadrul expoziţiei cu fosile şi reproduceri de dinozauri, deschisă la sediul Geoparcului Dinozaurilor din oraşul Haţeg”, spune dr. Cristian Ciobanu, administrator patrimoniu Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului. Totodată la Muzeul de Geologie şi la Institutul Geologic al României din Bucureşti, prof. univ. dr. Dan Grigorescu va susţine o serie de prezentări ştiinţifice referitoare la Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului.

Săptămâna Europeană a Geoparcurilor este un eveniment desfăşurat concomitent în 39 de geoparcuri din cele 54 din Europa prin evenimente organizate cu scopul de a sensibiliza publicul pe teme privind importanţa geoparcurilor, geoconservarea şi promovarea patrimoniului geologic prin intermediul activităţilor ştiinţifice, educaţionale şi geoturistice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”         Trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au slujit la hramul Mănăstirii Prislop         Despre plecarea pe drumul fără întoarcere a Mariei Toma Damşa         Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice