Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, celebrează Săptămâna Europeană a Geoparcurilor

Iubitorii de ştiinţă şi natură de toate vârstele sunt invitaţi la o serie de activităţi ştiinţifice la culturale, educaţionale şi cu scop geoturistic

Săptămâna Europeană a Geoparcurilor ce se desfăşoară în perioada 3 – 8 iunie, va fi marcată printr-o serie de evenimente derulate în Ţara Haţegului, dar şi la Bucureşti, prin care organizatorii îşi propun să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei şi frumuseţii acestui obiectiv din judeţul Hunedoara.

Activităţi pentru toate categoriile de vârstă

geoparc

Cu această ocazie iubitorii de ştiinţă şi natură sunt invitaţi în Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului la o serie de activităţi ştiinţifice la culturale, educaţionale şi cu scop geoturisic. Toate aceste acţiuni au ca scop familializarea vizitatorilor cu conceptele de conservare şi protejare a patrimoniului geologic şi cultural de pe teritoriul său. „Activităţile vizează toate categoriile de vârstă, adresându-se atât copiilor cât şi adulţilor. Astfel, copiii vor avea posibilitatea să participe la lecţii în aer liber în care pot afla care sunt poveştile de mii de ani pe care ni le transmit pietrele, ce înseamnă biodiversitatea, dar şi la ateliere de creaţie având ca tematică dinozaurii din Ţara Haţegului.

Intrare liberă

Totodată, publicul larg este invitat să participe la tururi ghidate gratuite în cadrul expoziţiei cu fosile şi reproduceri de dinozauri, deschisă la sediul Geoparcului Dinozaurilor din oraşul Haţeg”, spune dr. Cristian Ciobanu, administrator patrimoniu Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului. Totodată la Muzeul de Geologie şi la Institutul Geologic al României din Bucureşti, prof. univ. dr. Dan Grigorescu va susţine o serie de prezentări ştiinţifice referitoare la Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului.

Săptămâna Europeană a Geoparcurilor este un eveniment desfăşurat concomitent în 39 de geoparcuri din cele 54 din Europa prin evenimente organizate cu scopul de a sensibiliza publicul pe teme privind importanţa geoparcurilor, geoconservarea şi promovarea patrimoniului geologic prin intermediul activităţilor ştiinţifice, educaţionale şi geoturistice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”