Gala Piano “Modus Vivendi”, regal de muzică clasică, la prima ediţie

97

Melomanii sunt aşteptaţi săptămâna viitoare la o serie de recitaluri extraordinare, susţinute de tineri artişti, foşti elevi ai Liceului de Arte din Deva, susţinute în Palatul Magna Curia

piano

O suită de cinci recitaluri, reunite sub genericul Gala Piano “Modus Vivendi” vor avea loc săptămâna viitoare, într-o locaţie deosebită, Sala Şemineului din Palatul Magna Curia. În acest fel, gazda evenimentului, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva sprijină talentul tinerilor artişti, foşti elevi ai Liceului de Arte din Deva. “Această locaţie este binevenită şi mulţumesc pe această cale muzeului, care ne sprijină, dar şi Centrului Cultural, care ne-a pus la dispoziţie pianul. Suntem bucuroşi că avem unde face muzică bună, la un nivel înalt, într-o locaţie corespunzătoare”, a declarat profesor Doina Ona, unul dintre organizatorii evenimentului.

Fostă elevă, pianistă de renume

doina onaMelomanii sunt aşteptaţi la evenimentul de înaltă ţinută artistică aflat la prima ediţie care se va desfăşura în perioada 16 – 21 iunie. ONG-ul Piano “Modus Vivendi”, principalul organizator al evenimentului sprijină actualii dar şi foştii elevi ai Liceului de Arte, de a se promova în lumea artistică, pe partea clasică. “În prima seară vom avea parte de un recital extraordinar susţinut de una dintre cele mai bune eleve ale liceului nostru, care actualmente este profesor universitar doctor şi pianistă în statul Ohio din Stetele Unite ale Americii”, spune profesor Doina Ona (foto), preşedinte a ONG –ului Piano “Modus Vivendi” şi profesor de pian la Liceul de Arte. Maira Liliestedt va interpreta creaţii ale unor compozitori precum Bach, Beethoven, Chopin sau Rachmaninov.

Muzicieni execepţionali în Sala Şemineului

În data de 17 iunie, va avea loc un recital vocal-instrumental al artiştilor Cristina Maria Oltean (soprană, Cluj-Napoca) şi Cristian Dumitriu (pianist, Deva), urmat de alte două recitaluri de pian: pe 18 iunie al lui  Alexandru Lazăr, student la Colegiul Regal de Muzică din Londra, şi pe 19 iunie a Diannei Popa-Vasiu, pianistă din Timişoara. Gala se va încheia sâmbătă, cu un recital cameral susţinut de Anca Preda (pian) şi Alina Nauncef (vioară). “Să sperăm că vom avea public, doritori de muzică de înaltă ţinută, pentru că toţi artiştii sunt nişte muzicieni excepţionali. Cred că Deva are nevoie de susţinere din acest punct de vedere, pentru că trăim într-un oraş unde Liceul de Arte are o activitate extraordinară, cu foarte mari rezultate pe plan naţional şi internaţional”, mai spune profesoara de pian. Recitalurile vor începe de la ora 18 iar preţul unui bilet pentru fiecare spectacol în parte este  de 20 de lei. Biletele se pot rezerva la numărul de telefon 0744.700.292.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.