Gala Piano “Modus Vivendi”, regal de muzică clasică, la prima ediţie

Melomanii sunt aşteptaţi săptămâna viitoare la o serie de recitaluri extraordinare, susţinute de tineri artişti, foşti elevi ai Liceului de Arte din Deva, susţinute în Palatul Magna Curia

piano

O suită de cinci recitaluri, reunite sub genericul Gala Piano “Modus Vivendi” vor avea loc săptămâna viitoare, într-o locaţie deosebită, Sala Şemineului din Palatul Magna Curia. În acest fel, gazda evenimentului, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva sprijină talentul tinerilor artişti, foşti elevi ai Liceului de Arte din Deva. “Această locaţie este binevenită şi mulţumesc pe această cale muzeului, care ne sprijină, dar şi Centrului Cultural, care ne-a pus la dispoziţie pianul. Suntem bucuroşi că avem unde face muzică bună, la un nivel înalt, într-o locaţie corespunzătoare”, a declarat profesor Doina Ona, unul dintre organizatorii evenimentului.

Fostă elevă, pianistă de renume

doina onaMelomanii sunt aşteptaţi la evenimentul de înaltă ţinută artistică aflat la prima ediţie care se va desfăşura în perioada 16 – 21 iunie. ONG-ul Piano “Modus Vivendi”, principalul organizator al evenimentului sprijină actualii dar şi foştii elevi ai Liceului de Arte, de a se promova în lumea artistică, pe partea clasică. “În prima seară vom avea parte de un recital extraordinar susţinut de una dintre cele mai bune eleve ale liceului nostru, care actualmente este profesor universitar doctor şi pianistă în statul Ohio din Stetele Unite ale Americii”, spune profesor Doina Ona (foto), preşedinte a ONG –ului Piano “Modus Vivendi” şi profesor de pian la Liceul de Arte. Maira Liliestedt va interpreta creaţii ale unor compozitori precum Bach, Beethoven, Chopin sau Rachmaninov.

Muzicieni execepţionali în Sala Şemineului

În data de 17 iunie, va avea loc un recital vocal-instrumental al artiştilor Cristina Maria Oltean (soprană, Cluj-Napoca) şi Cristian Dumitriu (pianist, Deva), urmat de alte două recitaluri de pian: pe 18 iunie al lui  Alexandru Lazăr, student la Colegiul Regal de Muzică din Londra, şi pe 19 iunie a Diannei Popa-Vasiu, pianistă din Timişoara. Gala se va încheia sâmbătă, cu un recital cameral susţinut de Anca Preda (pian) şi Alina Nauncef (vioară). “Să sperăm că vom avea public, doritori de muzică de înaltă ţinută, pentru că toţi artiştii sunt nişte muzicieni excepţionali. Cred că Deva are nevoie de susţinere din acest punct de vedere, pentru că trăim într-un oraş unde Liceul de Arte are o activitate extraordinară, cu foarte mari rezultate pe plan naţional şi internaţional”, mai spune profesoara de pian. Recitalurile vor începe de la ora 18 iar preţul unui bilet pentru fiecare spectacol în parte este  de 20 de lei. Biletele se pot rezerva la numărul de telefon 0744.700.292.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic