Gala Piano “Modus Vivendi”, regal de muzică clasică, la prima ediţie

Melomanii sunt aşteptaţi săptămâna viitoare la o serie de recitaluri extraordinare, susţinute de tineri artişti, foşti elevi ai Liceului de Arte din Deva, susţinute în Palatul Magna Curia

piano

O suită de cinci recitaluri, reunite sub genericul Gala Piano “Modus Vivendi” vor avea loc săptămâna viitoare, într-o locaţie deosebită, Sala Şemineului din Palatul Magna Curia. În acest fel, gazda evenimentului, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva sprijină talentul tinerilor artişti, foşti elevi ai Liceului de Arte din Deva. “Această locaţie este binevenită şi mulţumesc pe această cale muzeului, care ne sprijină, dar şi Centrului Cultural, care ne-a pus la dispoziţie pianul. Suntem bucuroşi că avem unde face muzică bună, la un nivel înalt, într-o locaţie corespunzătoare”, a declarat profesor Doina Ona, unul dintre organizatorii evenimentului.

Fostă elevă, pianistă de renume

doina onaMelomanii sunt aşteptaţi la evenimentul de înaltă ţinută artistică aflat la prima ediţie care se va desfăşura în perioada 16 – 21 iunie. ONG-ul Piano “Modus Vivendi”, principalul organizator al evenimentului sprijină actualii dar şi foştii elevi ai Liceului de Arte, de a se promova în lumea artistică, pe partea clasică. “În prima seară vom avea parte de un recital extraordinar susţinut de una dintre cele mai bune eleve ale liceului nostru, care actualmente este profesor universitar doctor şi pianistă în statul Ohio din Stetele Unite ale Americii”, spune profesor Doina Ona (foto), preşedinte a ONG –ului Piano “Modus Vivendi” şi profesor de pian la Liceul de Arte. Maira Liliestedt va interpreta creaţii ale unor compozitori precum Bach, Beethoven, Chopin sau Rachmaninov.

Muzicieni execepţionali în Sala Şemineului

În data de 17 iunie, va avea loc un recital vocal-instrumental al artiştilor Cristina Maria Oltean (soprană, Cluj-Napoca) şi Cristian Dumitriu (pianist, Deva), urmat de alte două recitaluri de pian: pe 18 iunie al lui  Alexandru Lazăr, student la Colegiul Regal de Muzică din Londra, şi pe 19 iunie a Diannei Popa-Vasiu, pianistă din Timişoara. Gala se va încheia sâmbătă, cu un recital cameral susţinut de Anca Preda (pian) şi Alina Nauncef (vioară). “Să sperăm că vom avea public, doritori de muzică de înaltă ţinută, pentru că toţi artiştii sunt nişte muzicieni excepţionali. Cred că Deva are nevoie de susţinere din acest punct de vedere, pentru că trăim într-un oraş unde Liceul de Arte are o activitate extraordinară, cu foarte mari rezultate pe plan naţional şi internaţional”, mai spune profesoara de pian. Recitalurile vor începe de la ora 18 iar preţul unui bilet pentru fiecare spectacol în parte este  de 20 de lei. Biletele se pot rezerva la numărul de telefon 0744.700.292.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici