Fundaţia controlată de ex-prefectul Serafinceanu renunţă la chiria pentru teleskiul din Parâng

De necrezut. După ce a negociat la sânge chiria pentru telesckiul din Parâng, iar în sezonul trecut nu a ajuns la nicio înţelegere cu municiplaitatea, Fundaţia Sfânta Maria din Petroşani a decis recent să renunţe la banii plătiţi de Primăria Petroşani.

partiaAu00E2Este drept, doar la jumătate din sumă, respectiv chiria pentru lunile frbruarie şi martie, adică în total 5.000 de euro, în condiţiile în care banii pe decembrie şi ianuarie au fost deja plătiţi de administraţia publică de la Petroşani. Printr-o adresă remisă Primăriei Municipiului Petroşani, reprezentanţii Fundaţiei „Sfânta Maria” au anunţat că „pentru lunie februarie şi martie ale anului 2015 renunţă la dreptul contractual de a factura chiria lunară de 2.500 de euro”, aducându-şi aminte de „unul din scopurile pentru acre a fost creată”, respectiv „întrajutorarea  comunităţii locale din care face parte atât din punct de vedere economic, cât şi social”. În aceste condiţii, teleskiul va fi luat în comodat, contract care îl înlocuieşte pe cel de închiriere, urmând ca de la bugetul local să fie achitate utilităţile, respectiv energia electrică facturată.

 

Au negociat pe 10.000 de euro

 

Reamintim că, la fginele lunii noiembrie 2014 Consiliul Local al Municipiului petroşani a aprobat proiectul de hotărâre privind achitarea sumei de 2.500 de euro pe lună, timp de patru luni – adică exact cât ţine sezonul de iarnă – pentru închirierea teleskiului care deserveşte pârtia A din Parâng, cea mai populară de altfel, pentru că aici pot schia şi începătorii. Teleskiul se află în proprietatea Fundaţiei Sfânta Maria Valea Jiului, care a devenit în urmă cu 10 ani, şi acţionarul unic al societăţii de utilaj minier Gerom, continuatoarea UMIROM, care avea în proprietate instalaţia de transport pe cablu. Asta după ce în sezonul trecut turiştii s-au plâns că instalaţia de transport este doar de decor şi că nu funcţionează. Pentru sezonul 2013 – 2014 nu s-a ajuns la un consens între părţi, aşa că teleskiul a staţionat.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”