Fundaţia controlată de ex-prefectul Serafinceanu renunţă la chiria pentru teleskiul din Parâng

De necrezut. După ce a negociat la sânge chiria pentru telesckiul din Parâng, iar în sezonul trecut nu a ajuns la nicio înţelegere cu municiplaitatea, Fundaţia Sfânta Maria din Petroşani a decis recent să renunţe la banii plătiţi de Primăria Petroşani.

partiaAu00E2Este drept, doar la jumătate din sumă, respectiv chiria pentru lunile frbruarie şi martie, adică în total 5.000 de euro, în condiţiile în care banii pe decembrie şi ianuarie au fost deja plătiţi de administraţia publică de la Petroşani. Printr-o adresă remisă Primăriei Municipiului Petroşani, reprezentanţii Fundaţiei „Sfânta Maria” au anunţat că „pentru lunie februarie şi martie ale anului 2015 renunţă la dreptul contractual de a factura chiria lunară de 2.500 de euro”, aducându-şi aminte de „unul din scopurile pentru acre a fost creată”, respectiv „întrajutorarea  comunităţii locale din care face parte atât din punct de vedere economic, cât şi social”. În aceste condiţii, teleskiul va fi luat în comodat, contract care îl înlocuieşte pe cel de închiriere, urmând ca de la bugetul local să fie achitate utilităţile, respectiv energia electrică facturată.

 

Au negociat pe 10.000 de euro

 

Reamintim că, la fginele lunii noiembrie 2014 Consiliul Local al Municipiului petroşani a aprobat proiectul de hotărâre privind achitarea sumei de 2.500 de euro pe lună, timp de patru luni – adică exact cât ţine sezonul de iarnă – pentru închirierea teleskiului care deserveşte pârtia A din Parâng, cea mai populară de altfel, pentru că aici pot schia şi începătorii. Teleskiul se află în proprietatea Fundaţiei Sfânta Maria Valea Jiului, care a devenit în urmă cu 10 ani, şi acţionarul unic al societăţii de utilaj minier Gerom, continuatoarea UMIROM, care avea în proprietate instalaţia de transport pe cablu. Asta după ce în sezonul trecut turiştii s-au plâns că instalaţia de transport este doar de decor şi că nu funcţionează. Pentru sezonul 2013 – 2014 nu s-a ajuns la un consens între părţi, aşa că teleskiul a staţionat.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece + 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților