FOTOGALERIE. Feţe ale Hunedoarei de acum un secol. Blugii şi tricoul nu înlocuiseră încă portul popular

Fotografiile realizate de Leopold Adler (1848 – 1924) în peregrinările pe care acesta le-a făcut la începutul secolului XX în ţinutul Hunedoarei, au rămas o mărturie asupra vieţii hunedorenilor şi al portului popular al localnicilor din zonă, în urmă cu un secol.

Fiu al unui industriaş evreu, Adler a venit în România la sfârşitul secolului al nouăsprezecelea şi s-a stabilit definitiv în Transilvania, în Braşov, unde a deţinut un studio foto.

A fost unul dintre cei mai de succes fotografi ai acelor vremuri, iar portretele realizate de el, rămase până în prezent în colecţiile unor pasionaţi de fotografie şi a unor instituţii de cultură, o dovedesc.

LOCURI

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători