FOLCLOR. Au început înscrierile la Festivalul Național „Drăgan Muntean”

Centrul de Cultură și Artă (CCA) al județului Hunedoara a dat startul înscrierii la preselecția concurenților ediției a 9-a a Festivalului Concurs Naţional de interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”.

Festivalul se va desfășura în perioada 10 – 12 aprilie anul acesta, la Teatrul de Artă Deva. Tinerii interpreţi de muzică populară din țară şi de peste hotare se pot înscrie la preselecţie până în 30 martie 2020.

Descoperirea şi promovarea tinerelor talente

Potrivit organizatorilor evenimentului, interesul și aprecierea publicului și specialiștilor pentru acest eveniment cresc de la an la an, iar festivalul a ajuns unul dintre cele mai cunoscute din țară datorită faptului că mulți dintre laureații edițiilor anterioare sunt astăzi nume importante în lumea folclorului românesc. “Scopul manifestării este descoperirea și promovarea de tinere talente, precum și punerea în valoare a cântecului popular din diferite zone ale țării. Festivalul este destinat tinerilor interpreți amatori, soliști vocali de muzică populară, dornici și preocupați să culeagă și să interpreteze cântece autentice populare românești”, susuțin reprezentanții CCA.

Condiții de participare

La concurs sunt invitați să participe interpreți cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. Concurenții vor interpreta un cântec fără acompaniament muzical (cântec doinit, doină, baladă) și un cântec ritmat cu acompaniament orchestral, specific zonei pe care o reprezintă. Preselecția va avea loc în 10 aprilie, iar concursul propriu-zis, în 11 aprilie, pe scena Teatrului de Artă Deva. Gala Laureaților este anunțată în 12 aprilie.  Juriul festivalului va fi alcătuit din personalități ale vieții cultural-artistice, specialiști în domeniul etnografiei, etnomuzicologiei și folclorului muzical românesc. Cel mai bun interpret la ediția din acest an va fi premiat cu Trofeul „Drăgan Muntean” și va primi din partea Centrului de Cultură și Artă Hunedoara 3000 de lei. Vor mai acordate premii de la unu la trei și trei premii speciale. Câștigătorul ediției din acest an va fi invitat de către organizatori să susțină un recital folcloric la următoarea ediție a Festivalului Național „Drăgan Muntean”. Mai multe detalii privind regulamentul festivalului și fișa de înscriere pot fi găsite pe site-ul Centrului de Cultură și Artă Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Drumul spre satul Alun va fi modernizat         Ajutoare de urgență pentru familiile din județul Hunedoara afectate de inundații         STRAJA. Consiliul Județean Hunedoara continuă seria investițiilor care susțin dezvoltarea turismului         Accident în Deva, produs de un bărbat de 72 de ani         Vitezoman băut la volan         Spărgători de mașini prinși în Valea Jiului         Asistente de la Spitalul municipal Hunedoara infectate cu Covid 19         Tragedie pe o stradă din Orăștie         Un monument pe săptămână: CETATEA DACICĂ DE LA COSTEȘTI-BLIDARU         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor