FOLCLOR. Au început înscrierile la Festivalul Național „Drăgan Muntean”

Centrul de Cultură și Artă (CCA) al județului Hunedoara a dat startul înscrierii la preselecția concurenților ediției a 9-a a Festivalului Concurs Naţional de interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”.

Festivalul se va desfășura în perioada 10 – 12 aprilie anul acesta, la Teatrul de Artă Deva. Tinerii interpreţi de muzică populară din țară şi de peste hotare se pot înscrie la preselecţie până în 30 martie 2020.

Descoperirea şi promovarea tinerelor talente

Potrivit organizatorilor evenimentului, interesul și aprecierea publicului și specialiștilor pentru acest eveniment cresc de la an la an, iar festivalul a ajuns unul dintre cele mai cunoscute din țară datorită faptului că mulți dintre laureații edițiilor anterioare sunt astăzi nume importante în lumea folclorului românesc. “Scopul manifestării este descoperirea și promovarea de tinere talente, precum și punerea în valoare a cântecului popular din diferite zone ale țării. Festivalul este destinat tinerilor interpreți amatori, soliști vocali de muzică populară, dornici și preocupați să culeagă și să interpreteze cântece autentice populare românești”, susuțin reprezentanții CCA.

Condiții de participare

La concurs sunt invitați să participe interpreți cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. Concurenții vor interpreta un cântec fără acompaniament muzical (cântec doinit, doină, baladă) și un cântec ritmat cu acompaniament orchestral, specific zonei pe care o reprezintă. Preselecția va avea loc în 10 aprilie, iar concursul propriu-zis, în 11 aprilie, pe scena Teatrului de Artă Deva. Gala Laureaților este anunțată în 12 aprilie.  Juriul festivalului va fi alcătuit din personalități ale vieții cultural-artistice, specialiști în domeniul etnografiei, etnomuzicologiei și folclorului muzical românesc. Cel mai bun interpret la ediția din acest an va fi premiat cu Trofeul „Drăgan Muntean” și va primi din partea Centrului de Cultură și Artă Hunedoara 3000 de lei. Vor mai acordate premii de la unu la trei și trei premii speciale. Câștigătorul ediției din acest an va fi invitat de către organizatori să susțină un recital folcloric la următoarea ediție a Festivalului Național „Drăgan Muntean”. Mai multe detalii privind regulamentul festivalului și fișa de înscriere pot fi găsite pe site-ul Centrului de Cultură și Artă Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva