FLASHMOB în oraşul dormitor. NU DISCRIMINĂRII ! VIDEO-FOTOGALERIE

I-au acceptat în rândul lor, chiar dacă sunt diferiţi. Acesta este mesajul pe care elevii din au vrut să îl transmită prin intermediul evenimentului organizat ieri în mijlocul oraşului. MAI MULTE DESPRE ACEST EVENIMENT PE HUNEDOARA TV>HD PARTY

Împreună”. Putem trece peste prejudecăţi şi dărâma obstacole. Putem să îi integrăm şi pe cei cu nevoi speciale în rândul nostru, pentru că deşi diferiţi, suntem la fel. Acesta este mesajul pe care cei 250 de elevi din Călan au vrut să îl transmită prin intermediul flashmobului organizat ieri în mijlocul oraşului.

Luni de pregătiri

Timp de câteva luni, elevii din clasele V – XII s-au „antrenat” în cadrul orelor de sport pentru a ajunge la mişcarea „sincron” cerută în dansurile de tip flashmob. Iniţiatorul acestei mişcări este chiar profesorul de educaţie fizică al elevilor, Cornel Dumitriu. „E o idee mai veche pe care mi-a transmis-o cineva involuntar şi am considerat că e firesc caceea ce se întamplă cu copiii de la şcolile speciale, să fie băgat în seamă. Să fie trataţi normal. Ideea a fost de integrare şi de adaptare, de socializare a lor în şcoala de masă, în rândul copiilor de la liceu şi de la şcoala generală. E o idee pe care am considerat că pot să o implementez şi zic că la nivelul la care s-a putut este foarte bine”, este de părere profesorul de sport la Liceul din Călan.

Acceptaţi de comunitate

Momentul cel mai important al dansului a fost cel de integrare, socializare şi de acceptare a copiilor de clasele cu nevoi speciale, îmbrăcati în tricouri albe şi închise la culoare, în rândul celorlalţi elevi, care se mişcau „sincron”. Mesajul a fost înţeles chiar şi de copiii de la clasele mici. „Am dansat pentru colegii noştri, de la clasele speciale. Înainte, toţi ne băteam joc de ei, pentru că sunt altfel decât noi, iar noi ne consideram perfecţi. Am conştientizat că nu este bine ceea ce făceam. Şi ei sunt tot copii ca şi noi şi suferă la fel ca şi noi”, spune Alexandra, elevă în clasa a VI-a.

[wzslider autoplay=”true” interval=”2000″ transition=”‘flash'”]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva