FLASHMOB în oraşul dormitor. NU DISCRIMINĂRII ! VIDEO-FOTOGALERIE

I-au acceptat în rândul lor, chiar dacă sunt diferiţi. Acesta este mesajul pe care elevii din au vrut să îl transmită prin intermediul evenimentului organizat ieri în mijlocul oraşului. MAI MULTE DESPRE ACEST EVENIMENT PE HUNEDOARA TV>HD PARTY

Împreună”. Putem trece peste prejudecăţi şi dărâma obstacole. Putem să îi integrăm şi pe cei cu nevoi speciale în rândul nostru, pentru că deşi diferiţi, suntem la fel. Acesta este mesajul pe care cei 250 de elevi din Călan au vrut să îl transmită prin intermediul flashmobului organizat ieri în mijlocul oraşului.

Luni de pregătiri

Timp de câteva luni, elevii din clasele V – XII s-au „antrenat” în cadrul orelor de sport pentru a ajunge la mişcarea „sincron” cerută în dansurile de tip flashmob. Iniţiatorul acestei mişcări este chiar profesorul de educaţie fizică al elevilor, Cornel Dumitriu. „E o idee mai veche pe care mi-a transmis-o cineva involuntar şi am considerat că e firesc caceea ce se întamplă cu copiii de la şcolile speciale, să fie băgat în seamă. Să fie trataţi normal. Ideea a fost de integrare şi de adaptare, de socializare a lor în şcoala de masă, în rândul copiilor de la liceu şi de la şcoala generală. E o idee pe care am considerat că pot să o implementez şi zic că la nivelul la care s-a putut este foarte bine”, este de părere profesorul de sport la Liceul din Călan.

Acceptaţi de comunitate

Momentul cel mai important al dansului a fost cel de integrare, socializare şi de acceptare a copiilor de clasele cu nevoi speciale, îmbrăcati în tricouri albe şi închise la culoare, în rândul celorlalţi elevi, care se mişcau „sincron”. Mesajul a fost înţeles chiar şi de copiii de la clasele mici. „Am dansat pentru colegii noştri, de la clasele speciale. Înainte, toţi ne băteam joc de ei, pentru că sunt altfel decât noi, iar noi ne consideram perfecţi. Am conştientizat că nu este bine ceea ce făceam. Şi ei sunt tot copii ca şi noi şi suferă la fel ca şi noi”, spune Alexandra, elevă în clasa a VI-a.

[wzslider autoplay=”true” interval=”2000″ transition=”‘flash'”]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte