FLASHMOB în oraşul dormitor. NU DISCRIMINĂRII ! VIDEO-FOTOGALERIE

I-au acceptat în rândul lor, chiar dacă sunt diferiţi. Acesta este mesajul pe care elevii din au vrut să îl transmită prin intermediul evenimentului organizat ieri în mijlocul oraşului. MAI MULTE DESPRE ACEST EVENIMENT PE HUNEDOARA TV>HD PARTY

Împreună”. Putem trece peste prejudecăţi şi dărâma obstacole. Putem să îi integrăm şi pe cei cu nevoi speciale în rândul nostru, pentru că deşi diferiţi, suntem la fel. Acesta este mesajul pe care cei 250 de elevi din Călan au vrut să îl transmită prin intermediul flashmobului organizat ieri în mijlocul oraşului.

Luni de pregătiri

Timp de câteva luni, elevii din clasele V – XII s-au „antrenat” în cadrul orelor de sport pentru a ajunge la mişcarea „sincron” cerută în dansurile de tip flashmob. Iniţiatorul acestei mişcări este chiar profesorul de educaţie fizică al elevilor, Cornel Dumitriu. „E o idee mai veche pe care mi-a transmis-o cineva involuntar şi am considerat că e firesc caceea ce se întamplă cu copiii de la şcolile speciale, să fie băgat în seamă. Să fie trataţi normal. Ideea a fost de integrare şi de adaptare, de socializare a lor în şcoala de masă, în rândul copiilor de la liceu şi de la şcoala generală. E o idee pe care am considerat că pot să o implementez şi zic că la nivelul la care s-a putut este foarte bine”, este de părere profesorul de sport la Liceul din Călan.

Acceptaţi de comunitate

Momentul cel mai important al dansului a fost cel de integrare, socializare şi de acceptare a copiilor de clasele cu nevoi speciale, îmbrăcati în tricouri albe şi închise la culoare, în rândul celorlalţi elevi, care se mişcau „sincron”. Mesajul a fost înţeles chiar şi de copiii de la clasele mici. „Am dansat pentru colegii noştri, de la clasele speciale. Înainte, toţi ne băteam joc de ei, pentru că sunt altfel decât noi, iar noi ne consideram perfecţi. Am conştientizat că nu este bine ceea ce făceam. Şi ei sunt tot copii ca şi noi şi suferă la fel ca şi noi”, spune Alexandra, elevă în clasa a VI-a.

[wzslider autoplay=”true” interval=”2000″ transition=”‘flash'”]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara         Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan