Festival de tradiţie, reînviat după o jumătate de secol

Cântecele populare ale românilor au răsunat, duminică, în comuna Vorţa.

Pentru al doilea an consecutiv, la 43 de kilometri de Deva s-a desfăşurat, timp de două zile, Festivalul „Primăvara Vorţană”, întrerupt în 1989

 

Vorţa şi-a pus hainele de sărbătoare şi s-a pregătit să fie gazdă bună pentru un festival de tradiţie, reînviat după 24 de ani.

Sute de locuitori din comună au petrecut, timp de două zile, la „Primăvara Vorţană” care ia startul, de doi ani încoace, în luna mai. Evenimentul a debutat sâmbătă, cu o expoziţie de costume populare româneşti şi cu activităţi meşteşugăreşti specifice zonei, iar duminica a fost rezervată competiţiilor sportive şi muzicii populare.

„Am organizat meciuri de fotbal între echipe din satele comunei, iar cei mai buni jucători au fost premiaţi la finele întrecerii”, a explicat primarul comunei Vorţa, Radu Emil Bureană, care promite să ducă mai departe sărbătoarea de care s-au bucurat toţi localnicii.

Iubitorii de folclor au avut parte de un spectacol de muzică populară, desfăşurat la Căminul Cultural din Visca. Artişti din zonă şi elevi ai Şcolii Generale din sat care au oferit publicului cântecele tradiţionale ale românilor, iar invitat special a fost cunoscutul interpret hunedorean Eugen Mihăilă.

De la sărbătoare n-au lipsit fiii satului, dar nici oameni legaţi sufleteşte de frumuseţile şi obiceiurile comunei din nord-vestul judeţului. Alături de oficiali din mai multe localităţi, la eveniment au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, dar şi fostul ministru liberal Varujan Vosganian.

„Întotdeauna mă simt bine la Vorţa. Este un loc cu oameni buni”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, Cetăţean de Onoare al comunei Vorţa, care le-a promis locuitorilor că va continua investiţiile derulate în zonă.

„Dacă este cineva în judeţul Hunedoara care se bucură de investiţii serioase şi de drumuri judeţene bune, aceia sunt locuitorii din Vorţa. Am făcut asta pentru că sunt oameni care merită!”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Ca orice festival care se respectă, „Primăvara Vorţană” s-a încheiat cu un bal pe cinste.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara