Eveniment. Ziua Europeană 112, marcată la Deva

Locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ au putut vedea mai multe aspecte ale activităţii celor din domeniul intervenţiilor în cazuri de urgenţă

ziua

Toţi cei care au trecut ieri prin Piaţa Unirii din municipiul Deva, au putut admira o expoziţie tehnică de intervenţie în cazuri de urgenţă.

Elevii, cei mai interesaţi

Aceasta a fost organizată cu ocazia Zilei Europene 112 de către toate instituţiile implicate în salvarea de vieţi omeneşti şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Expoziţia a putut fi vizitată de toţi trecătorii, însă principalii invitaţi au fost elevii de la şcolile din reşedinţa de judeţ. Aceştia au avut ocazia să vadă ambulanţe, maşini de intervenţie ale pompierilor, jandarmilor şi poliţiştilor dar şi echipamentele cu care intervin salvamontiştii în salvarea celor aflaţi în dificultate pe munte. Totul a fost pentru tineri cât se poate de interesant.

„Nu am avut niciodată ocazia să văd o astfel de expoziţie şi mi s-a părut chiar interesantă. Am văzut şi eu cum sunt dotate maşinile pompierilor şi ambulanţele. Mă bucur că am venit”, a spus un elev.

Mii de solicitări

Totodată, a fost organizată şi Ziua Porţilor Deschise la Centrul Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, adică locul unde sunt preluate apelurile de urgenţă.

„Mii de hunedoreni apelează lunar numărul de urgenţă 112, însă numărul de apelurilor este diferit de la instituţie la instituţie. La fel ca în întreaga lume, cele mai multe sunt adresate Serviciului de Ambulanţă, SMURD şi Salvamont. Acest lucru este pe cât se poate de normal având în vedere că acestea sunt instituţiile care intervin în salvarea de vieţi omeneşti”, a declarat Valentin Voicu Mihuţ, coordonatorul administrativ al Centrului Judeţean Integrat pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă.

 Apelurile false, încă o problemă

În momentul în care viaţa unei persoane este în pericol, fiecare secundă contează, de aceea Uniunea Europeană a introdus numărul unic 112 care poate fi apelat de toţi cei care se află într-o situaţie de urgenţă. Se pare că nu toţi hunedorenii conştientizează importanţa lui şi mulţi încă abuzează de acest număr, având în vedere că, în judeţul Hunedoara, o treime din apelurile către 112 sunt false. Acest lucru îl nemulţumeşte şi pe prefectul judeţului care consideră că cei care abuzează de acest număr ar trebui pedepsiţi astfel încât numărul apelurilor false să dispară.

„Sincer, îmi doresc ca reglementările în această situaţie să fie mult mai strice şi asta pentru ca să nu risipim eforturile şi timpul de intervenţie a echipelor de salvare pentru a  intreprinde acţiuni care nu sunt necesare. Aceştia ar trebui să fie solicitaţi să intervină doar în situaţiile în care chiar există o urgenţă”, a afirmat Sorin Vasilescu, prefectul judeţului Hunedoara.

112 este număr telefonic gratuit, pus la dispoziţia cetăţeanului de către toţi operatorii de telefonie fixă sau mobilă, pentru situaţiile de urgenţă ce ameninţă siguranţa cetăţeanului şi a bunurilor acestuia, siguranţa naţională şi alte cazuri prevăzute de lege.(Ekaterina Bakai)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei         Accident pe șoseaua Deva – Hunedoara, produs de un șofer care a adormit la volan         ANIVERSATĂ DE PRIMAR. Sărbătoare mare în familia unei hunedorence de 100 de ani         Sentință în dosarul „baronilor fierului” din Hunedoara