Erasmus +. Calitate şi inovaţie în educaţia generaţiei digitale

Mai mulţi profesori din Deva au participat la o specializare în Finlanda

Finlanda 2

Opt cadre didactice de la Colegiul Naţional „Sabin Drăgoi” din Deva au petrecut o săptămână în Finlanda unde au vizitat mai multe şcoli, pentru a vedea cum se aplică aici tehnologia modernă în predare şi pentru a putea folosi, în viitor, aceste tehnici şi la şcoala din municipiul de reşedinţă al judeţului Hunedoara.

Mai uşor de pe tabletă sau Ipad

Acţiunea a avut loc în cadrul unui proiect Erasmus+, intitulat „Calitate şi inovaţie în educaţia generaţiei digitale – mobilitate pentru formarea competenţelor prin învăţare activă”. Ideea proiectului a plecat de la faptul că tehnologia devine tot mai prezentă în toate domeniile de activitate şi, în special tinerii, o utilizează tot mai frecvent. În acest sens, acestora le-ar fi mult mai uşor să înveţe de pe tablete sau Ipad-uri, pe lângă manualele tradiţionale.

„Urmărim să promovăm o învăţare activă pentru că generaţia digitală, adică elevii din ziua de astăzi, au o altă structură în gândire, spre deosebire de noi, profesorii. Astfel, încercăm să transformăm arsenalul de cunoştinţe, pe care îl au deja cadrele didactice, în cunoştinţe învăţabile pentru elevi”, a declarat Irina Botici, coordonatorul acestui proiect.

Experienţă interesantă

Primul pas în cadrul acestui proiect a fost o vizită la şcolile din Finlanda unde, opt profesori de la Colegiul Naţional „Sabin Drăgoi” din Deva, au avut ocazia să vadă cum învaţă elevii de aici folosind tehnologia modernă şi, în acelaşi timp, aceştia au învăţat să consolideze învăţarea prin folosirea Ipad-urilor şi tabletelor. Cadrele didactice participante sunt de părere că e-learning-ul vine în sprijinul elevilor, chiar dacă şcolile din România nu sunt încă dotate cu  gadgeturile necesare, adică tablete şi Ipad-uri.

„A fost o experienţă interesantă pentru noi şi mi-a plăcut, în special, aplicabilitatea în cadrul şcolilor. Noi am fost în vizită la două şcoli pilot în care se utilizează tablete şi Ipad-uri şi sunt convinsă că aceste metode moderne vin în sprijinul elevilor”, a spus Luminiţa Pană, profesor la Colegiul Naţional „Sabin Drăgoi” din Deva şi participant la proiect.

„Sunt convinsă că elevii noştri au o deschidere spre acest mod de învăţare. Din păcate, baza materială în şcolile din România cam lipseşte dar sperăm ca în viitor să putem totuşi pune în aplicare tot ceea ce am învăţat în Finlanda”, a afirmat Mihaela Popa, un alt profesor participant la acest proiect.

Alte stagii, în Malta şi în Cehia

În cadrul proiectului, care se desfăşoare pe o perioadă de 24 de luni, vor mai avea loc două stagii, respectiv în Malta şi în Cehia, unde cadrele didactice îşi vor dezvolta abilităţile de e-learning. Rezultatele se vor concretiza în elaborarea a 200 de conţinuturi electronice pentru formarea continuă a profesorilor şi elevilor  precum şi constituirea unei biblioteci virtuale cu manuale virtuale şi studii şi analize comparative. (Ekaterina Bakai)

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții