Energie mai ieftină pentru municipiul Petroşani, achiziţionată pe bursă

Municipalitatea din Petroşani a reuşit să cumpere, pe bursă, energie electrică mai ieftină pentru iluminatul public, ceea ce va aduce o economie la buget de circa 2 miliarde de lei vechi.

iacob_ridziPrimăria Municipiului Petroşani s-a înscris la Bursa Română de Mărfuri, după parcurgerea tuturor etapelor legale, şi a reuşit să cumpere, prin licitaţie, energie electrică mult mai ieftină. Câştigătorul licitaţiei, la care au participat 8 firme, este ENOL Grup, care a oferit un preţ de 172 de lei/ MWh, în condiţiile în care, până acum, municipalitatea din Petroşani plătea 250 de lei/ MWh către ENEL. „Noi ne-am înscris la Bursa Română de Mărfuri, am avut licitaţia în data de 18, pentru a cumpăra energie electrică în perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2014. În urma procedurii de licitaţie s-a semnat contractul cu noul furnizor de energie pentru noi. Au fost prezente 8 firme la lictaţie, iar licitaţia a fost câştigată de una dintre firme la preţul de 172 de lei/MWh. Până acum, preţul era de 250 de lei, iar licitaţia a fost adjudecată pentru un preţ de 172 de lei/ MWh. Asta înseamnă o reducere de 31,2% la preţul MW-uli, iar per total pe un an vom  face o economie de două miliarde de lei vechi”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Contractul va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014 şi se va derula pe tot parcursul anului viitor.. În total au fost achiziţionate, pe Bursa Română de Mărfuri, 2108 MWh.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști