Energie mai ieftină pentru municipiul Petroşani, achiziţionată pe bursă

Municipalitatea din Petroşani a reuşit să cumpere, pe bursă, energie electrică mai ieftină pentru iluminatul public, ceea ce va aduce o economie la buget de circa 2 miliarde de lei vechi.

iacob_ridziPrimăria Municipiului Petroşani s-a înscris la Bursa Română de Mărfuri, după parcurgerea tuturor etapelor legale, şi a reuşit să cumpere, prin licitaţie, energie electrică mult mai ieftină. Câştigătorul licitaţiei, la care au participat 8 firme, este ENOL Grup, care a oferit un preţ de 172 de lei/ MWh, în condiţiile în care, până acum, municipalitatea din Petroşani plătea 250 de lei/ MWh către ENEL. „Noi ne-am înscris la Bursa Română de Mărfuri, am avut licitaţia în data de 18, pentru a cumpăra energie electrică în perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2014. În urma procedurii de licitaţie s-a semnat contractul cu noul furnizor de energie pentru noi. Au fost prezente 8 firme la lictaţie, iar licitaţia a fost câştigată de una dintre firme la preţul de 172 de lei/MWh. Până acum, preţul era de 250 de lei, iar licitaţia a fost adjudecată pentru un preţ de 172 de lei/ MWh. Asta înseamnă o reducere de 31,2% la preţul MW-uli, iar per total pe un an vom  face o economie de două miliarde de lei vechi”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Contractul va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014 şi se va derula pe tot parcursul anului viitor.. În total au fost achiziţionate, pe Bursa Română de Mărfuri, 2108 MWh.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic