Energie mai ieftină pentru municipiul Petroşani, achiziţionată pe bursă

Municipalitatea din Petroşani a reuşit să cumpere, pe bursă, energie electrică mai ieftină pentru iluminatul public, ceea ce va aduce o economie la buget de circa 2 miliarde de lei vechi.

iacob_ridziPrimăria Municipiului Petroşani s-a înscris la Bursa Română de Mărfuri, după parcurgerea tuturor etapelor legale, şi a reuşit să cumpere, prin licitaţie, energie electrică mult mai ieftină. Câştigătorul licitaţiei, la care au participat 8 firme, este ENOL Grup, care a oferit un preţ de 172 de lei/ MWh, în condiţiile în care, până acum, municipalitatea din Petroşani plătea 250 de lei/ MWh către ENEL. „Noi ne-am înscris la Bursa Română de Mărfuri, am avut licitaţia în data de 18, pentru a cumpăra energie electrică în perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2014. În urma procedurii de licitaţie s-a semnat contractul cu noul furnizor de energie pentru noi. Au fost prezente 8 firme la lictaţie, iar licitaţia a fost câştigată de una dintre firme la preţul de 172 de lei/MWh. Până acum, preţul era de 250 de lei, iar licitaţia a fost adjudecată pentru un preţ de 172 de lei/ MWh. Asta înseamnă o reducere de 31,2% la preţul MW-uli, iar per total pe un an vom  face o economie de două miliarde de lei vechi”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Contractul va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014 şi se va derula pe tot parcursul anului viitor.. În total au fost achiziţionate, pe Bursa Română de Mărfuri, 2108 MWh.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie