Elevii din Haţeg şi Deva au câştigat concursul pompierilor

FOTO: ISU Hunedoara.

FOTO: ISU Hunedoara.

Peste 50 de elevi de la 12 şcoli din judeţ au participat la concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat de ISU Hunedoara. Competiţia “Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, a presupus o probă teoretică şi două practice constând în transportul asistat, pe o distanţă de 50 de metri, al unui accidentat aşezat pe o targă precum şi deplasarea cu masca, cu vizorul obturat, pe figură într-un raion cu obstacole contaminat. Pe parcursul traseului concurentul a fost coordonat de un coechipier.

„Ea urmăreşte dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, dar şi dezvoltarea în rândul elevilor a iniţiativei precum şi a spiritului de echipă”, a precizat căpitanul Anemona Doda, de la ISU Hunedoara. La categoria licee pe locul trei s-a clasat echipa Liceului Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara, locul doi a fost adjudecat de elevii Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg, în timp ce pe locul întâi s-a clasat echipajul Colegiului „Tehnic Transilvania” Deva. În competiţia elevilor de gimnaziu a treia treaptă a podiumului a fost ocupată de echipa Şcolii gimnaziale Sântămăria Orlea, pe a doua poziţie a urcat echipa Şcolii gimnaziale nr.7 Petroşani, iar pe poziţia fruntaşă elevii Şcolii gimnaziale “Ovid Densuşianu” Haţeg. Câştigătorii competiţiilor au fost recompensaţi cu diplome şi trofee.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni