Edilii declară război „sămânţarilor”

După ce edilii din mai multe localităţi ale ţării au declarat război celor care mănâncă seminţe şi aruncă cojile pe domeniul public, aplicând sancţiuni usturătoare, exemplul ar putea fi urmat şi de reprezentanţii administraţiilor publice locale din Valea Jiului.

seminte111La Uricani, de exemplu, mâncatul seminţelor este deja un „sport naţional”, iar edilii sunt conştienţi de această problemă. Nu au o hotărâre de consiliu specială pentru mâncătorii de seminţe care murdăresc domeniul public, dar au cadrul legal pentru a acţiona. „Avem o hotărâre de consiliu local care se poate adapta. Este vorba despre hotărârea care îi vizează pe cei care încalcă regulile de depozitare a gunoiului. (…) Nu sunt doar tineri, ci de toate vârstele care stau pe bancă şi, în loc să adune cojile de seminţe într-o punguţă, le aruncă pe jos ”, a explicat viceprimarul Corneliu Braia. Acesta spune că şi până acum s-au mai aplicat sanţiuni, dar numai sub forma unor avertismente scrise, însă, dacă va fi nevoie, se pot da şi amenzi. Până la urmă, experienţa arată că românul reacţionează bine şi se „disciplinează” doar când simte la buzunar că a greşit. În plus, Corneliu Braia a mai spus că se intenţionează implementarea unui sistem de supraveghere la nivelul întregului oraş, aşa încât, puşi în faţa evidenţelor, cei care au greşit să nu mai poată contesta sancţiunea.

La Petroşasni, în schimb, primarul Tiberiu Iacob – Ridzi spune că o hotărâre împotriva „sămânţarilor” nu se impune, pentru că sunt extrem de puţini cei care mănâncă seminţe în parcuri sau pe domeniul public şi aruncă cojile de jos. „La noi, din fericire, nu este nevoie să adoptăm o astfel de hotărâre. Şi în parcuri sunt foarte puţini cei care mănâncă seminţe sau aruncă cojile pe jos”, a spus Tiberiu Iacob – Ridzi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute