DUPĂ MODELUL „MAZĂRE”. Primăria Deva construieşte două blocuri de containere cu utilităţi pentru nevoiaşi

Vor fi 72 de locuinţe tip „container cu de toate” în cartierul Nicolae Grigorescu de peste linie. Valoarea investiţiei este de aproape 12 milioane de lei

cl

Proiectul a fost aprobat în şedinţa Consiliului Local Deva de vineri, 13 februarie 2015. Cele două blocuri modulare vor avea trei etaje plus parter, în care se vor regăsi 60 de garsoniere şi 12 apartamente cu două camere. În Deva sunt înregistrate 850 de cereri de la cetăţeni care au nevoie „de o minimă locuinţă decentă”.

Locuinţe sociale dotate cu internet

Blocurile cu locuinţe sociale vor fi construite într-un singur an, în cartierul Nicolae Grigorescu. Cele 72 de familii vor primi la cheie containere compartimentate cu pereţi din ghips carton, pardoseli cu parchet laminat, grupuri sanitare placate cu gresie şi faianţă, tâmplărie exterioară din aluminiu cu geam termopan, instalaţii termice pe gaz racordate la reţeaua existentă şi curent electric. De asemenea, locuinţele vor fi dotate cu cablu TV, interfon şi internet. „Noi vrem ca anul viitor pe vremea aceasta să fie date în folosinţă, iar în perioada imediat următoare să mai construim alte două blocuri în aceeaşi zonă”, a declarat primarul Petru Mărginean la finalul şedinţei de consiliu.

Urmează renovarea căminelor de nefamilişti

În aceste locuinţe ar urma să se mute şi o parte din locatarii căminelor de nefamilişti. „Primăria Deva are două blocuri, două cămine insalubre, mai bine spus. Locatarii din aceste cămine care au buletin de Deva şi un loc de muncă vor fi mutaţi în locuinţele noi şi căminele vor intra în reabilitare”, a mai spus primarul Devei. (Marcel Bot)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare