DUPĂ MODELUL „MAZĂRE”. Primăria Deva construieşte două blocuri de containere cu utilităţi pentru nevoiaşi

Vor fi 72 de locuinţe tip „container cu de toate” în cartierul Nicolae Grigorescu de peste linie. Valoarea investiţiei este de aproape 12 milioane de lei

cl

Proiectul a fost aprobat în şedinţa Consiliului Local Deva de vineri, 13 februarie 2015. Cele două blocuri modulare vor avea trei etaje plus parter, în care se vor regăsi 60 de garsoniere şi 12 apartamente cu două camere. În Deva sunt înregistrate 850 de cereri de la cetăţeni care au nevoie „de o minimă locuinţă decentă”.

Locuinţe sociale dotate cu internet

Blocurile cu locuinţe sociale vor fi construite într-un singur an, în cartierul Nicolae Grigorescu. Cele 72 de familii vor primi la cheie containere compartimentate cu pereţi din ghips carton, pardoseli cu parchet laminat, grupuri sanitare placate cu gresie şi faianţă, tâmplărie exterioară din aluminiu cu geam termopan, instalaţii termice pe gaz racordate la reţeaua existentă şi curent electric. De asemenea, locuinţele vor fi dotate cu cablu TV, interfon şi internet. „Noi vrem ca anul viitor pe vremea aceasta să fie date în folosinţă, iar în perioada imediat următoare să mai construim alte două blocuri în aceeaşi zonă”, a declarat primarul Petru Mărginean la finalul şedinţei de consiliu.

Urmează renovarea căminelor de nefamilişti

În aceste locuinţe ar urma să se mute şi o parte din locatarii căminelor de nefamilişti. „Primăria Deva are două blocuri, două cămine insalubre, mai bine spus. Locatarii din aceste cămine care au buletin de Deva şi un loc de muncă vor fi mutaţi în locuinţele noi şi căminele vor intra în reabilitare”, a mai spus primarul Devei. (Marcel Bot)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian