După demisie. Condiţii restrictive pentru viitorul director al CEH

Candidaţii vor cel mai probabil fi selectaţi dintr-o mână de oameni

Aurel Nicdirectorulescu a  renunţat la funcţia de director general al Complexului Energetic Hunedoara, după ce a plecat şi din Consiliul de Administraţie al entităţii energetice. Acum se caută un nou manager, iar ministerul vrea să fie sigur că face alegerea cea mai bună şi impune condiţii restrictive.

Selectat de o firmă privată

Procesul de selecţie al viitorului director general este atent monitorizat şi în acest sens Societatea Complexul Energetic Hunedoara a selectat o firmă de profil, respectiv S.C. Quest Advisors S.R.L, pentru a o asista în procesul de selecţie. Condiţiile sunt dure, iar cei care doresc să-şi depună caidiatura trebuie să îndeplinească o serie de condiţii destul de restrictive.

Potrivit anunţului de recrurate, candidatţii la acest post trebuie să fie absolvenţi de studii superioare în domeniul tehnic, economic sau juridic, să aibă experienţă profesională relevantă de minim 10 ani, de asemenea să aibă experienţă de minim 3 ani în top managementul unei companii cu cifră de afaceri mai mare de 50 milioane euro, dar şi experienţă în elaborarea şi implementarea de strategii de dezvoltare, optimizare şi restructurare de companii/divizii sau  experienţă relevantă în consultanţă în management sau în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice ori societăţi comerciale din sectorul privat. În plus, trebuie să vorbească fluent limba engleză şi se mai cere integritate, etică, profesionalism, abilităţi de comunicare interpersonală şi determinare.

Se consideră avantaje studiile postuniversitare de tip MBA/ EMBA; cunoştinţele de guvernanţă corporativă, dar şi experienţa în funcţii de conducere în companii din sectorul  Energetic sau cea în relaţionarea cu organismele Uniunii Europene.

Până acum, numirile se făceau politic

De la înfiinţarea sa, la 1 noiembrie 2012, scaunul de director general al Ceha  fost ocupat, în ordine, de Costel Alic, Daniel Andronache şi Aurel Niculescu. În forma de acum, CEH a luat fiinţă în data de 1.08.2013, în urma fuziunii prin absorbţie dintre S.C. Complexul Energetic Hunedoara S.A. Constituit în urma procesului de fuziune prin contopire a S.C. Electrocentrale Deva S.A. şi S.C. Electrocentrale Paroşeni  – şi Societatea Naţională a Huilei Petroşani cu cele 4 mine viabile.  Acţionarul unic al Societăţii este Statul Român reprezentat pin Ministerul Economiei – Departamentul pentru Energie. Ca în orice companie de stat, numirile în funcţiile de conducere se făceau pe criterii politice. Acum lucrurile par a se fi schimbat, dar mai este mult până departe. (Carmen Cosman – Preda, Amarildo Szekely)

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian