După demisie. Condiţii restrictive pentru viitorul director al CEH

Candidaţii vor cel mai probabil fi selectaţi dintr-o mână de oameni

Aurel Nicdirectorulescu a  renunţat la funcţia de director general al Complexului Energetic Hunedoara, după ce a plecat şi din Consiliul de Administraţie al entităţii energetice. Acum se caută un nou manager, iar ministerul vrea să fie sigur că face alegerea cea mai bună şi impune condiţii restrictive.

Selectat de o firmă privată

Procesul de selecţie al viitorului director general este atent monitorizat şi în acest sens Societatea Complexul Energetic Hunedoara a selectat o firmă de profil, respectiv S.C. Quest Advisors S.R.L, pentru a o asista în procesul de selecţie. Condiţiile sunt dure, iar cei care doresc să-şi depună caidiatura trebuie să îndeplinească o serie de condiţii destul de restrictive.

Potrivit anunţului de recrurate, candidatţii la acest post trebuie să fie absolvenţi de studii superioare în domeniul tehnic, economic sau juridic, să aibă experienţă profesională relevantă de minim 10 ani, de asemenea să aibă experienţă de minim 3 ani în top managementul unei companii cu cifră de afaceri mai mare de 50 milioane euro, dar şi experienţă în elaborarea şi implementarea de strategii de dezvoltare, optimizare şi restructurare de companii/divizii sau  experienţă relevantă în consultanţă în management sau în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice ori societăţi comerciale din sectorul privat. În plus, trebuie să vorbească fluent limba engleză şi se mai cere integritate, etică, profesionalism, abilităţi de comunicare interpersonală şi determinare.

Se consideră avantaje studiile postuniversitare de tip MBA/ EMBA; cunoştinţele de guvernanţă corporativă, dar şi experienţa în funcţii de conducere în companii din sectorul  Energetic sau cea în relaţionarea cu organismele Uniunii Europene.

Până acum, numirile se făceau politic

De la înfiinţarea sa, la 1 noiembrie 2012, scaunul de director general al Ceha  fost ocupat, în ordine, de Costel Alic, Daniel Andronache şi Aurel Niculescu. În forma de acum, CEH a luat fiinţă în data de 1.08.2013, în urma fuziunii prin absorbţie dintre S.C. Complexul Energetic Hunedoara S.A. Constituit în urma procesului de fuziune prin contopire a S.C. Electrocentrale Deva S.A. şi S.C. Electrocentrale Paroşeni  – şi Societatea Naţională a Huilei Petroşani cu cele 4 mine viabile.  Acţionarul unic al Societăţii este Statul Român reprezentat pin Ministerul Economiei – Departamentul pentru Energie. Ca în orice companie de stat, numirile în funcţiile de conducere se făceau pe criterii politice. Acum lucrurile par a se fi schimbat, dar mai este mult până departe. (Carmen Cosman – Preda, Amarildo Szekely)

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare